На море в Гърция 2025 - I

• 49 366
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте. В момента сме в Кефалония, като ни остават две нощувки. Намираме се в южната част на острова в село Каравадос. Като в главата ми се въртят, в момента, само две неща - вино и зехтин. Неделята ще потеглим към Сами да вземем ферибот от там за Астакос. Оглеждам карта за винарни, та реших да питам може би някой може да сподели от коя винарна или магазин най-добре да се вземат нещата. Същото важи и за зехтин, ще съм благодарен ако имате набелязани места.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 02:23 от kol123

# 721
  • Варна
В момента сме в Кефалония, като ни остават две нощувки. Намираме се в южната част на острова в село Каравадос. Като в главата ми се въртят, в момента, само две неща - вино и зехтин. Неделята ще потеглим към Сами да вземем ферибот от там за Астакос. Оглеждам карта за винарни, та реших да питам може би някой може да сподели от коя винарна или магазин най-добре да се вземат нещата. Същото важи и за зехтин, ще съм благодарен ако имате набелязани места.

цитат от мои писаници : '' разглеждаме главния град Аргостоли. Намираме зеленчуковуя пазар – срещу автогарата , купуваме картофи , марули , домати , краставици , зехтин , оцет от вино ПОДЧЕРТА бабишкерника Купуваме и босилек в саксия с огромни като спанак листа.На пристанището – рибен пазар.От една лодка купуваме 2 сарпи по 650 гр. за 10 евро.Срещу него магазин за вино – съответно зареждаме рубола , бяло и червено.''
https://www.google.bg/maps/search/%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BB … 5224411,11z/data=!3m1!4b1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYzMC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
kупували сме от Orealios Gaea - Vine Growers of Robola
Ορεάλιος Γη - Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 07:43 от peterky2002

# 722
Имаме резервация тук:
https://www.studios-dimitra.com/studios_en.php
Общо 4 семейства с големи деца. Не съм ходила до сега на Халкидики,  а общо взето на мен разчитат да проуча😊 Та, моята програма включва:
Наем на лодки, естествено,  обиколка на Диапорос, Белия плаж и Синята лагуна, задължително.
Посещение на плажа/къмпинг Арменистис.
Плаж на Manassu Beach Bar
Вечерна разходка в Никити
Плаж и разходка в Сарти

Какво още ще ми препоръчате?
Младежите искат хубави бийч барове, оживени и организирани места😉

Има ли добър междуградски транспорт, или варианта е само с колите (малко се притеснявам с паркирането, че почивката е в пика - през юли).
Благодаря!

# 723
Няма междуградски транспорт (не и такъв, който заслужава да се споменава). Но можете да се поинтересувате за такси, ако сте група - в Гърция не са скъпи като цяло, а Сарти не е далеч. Младежите, предполагам, основно там ще искат да пребивават.

Ето и една снимка от мен: Агиос Николаос, Месиниаки Мани.

# 724
А аз моля за препоръчани хубави плажове, бийч барове и заведения по целия Атон и около Неа Рода. Освен Амулиани , какво друго да посетим ?

# 725
  • София
Поздрави от Кира Панагия на остров Скирос - прекрасен плаж и най-накрая спокойна вода за плуване за мен след 5-дневния северен вятър на Евия, който създаваше големи вълни по обяд на Муртери.

# 726
  • София
Здравейте. В момента сме в Кефалония, като ни остават две нощувки. Намираме се в южната част на острова в село Каравадос. Като в главата ми се въртят, в момента, само две неща - вино и зехтин. Неделята ще потеглим към Сами да вземем ферибот от там за Астакос. Оглеждам карта за винарни, та реших да питам може би някой може да сподели от коя винарна или магазин най-добре да се вземат нещата. Същото важи и за зехтин, ще съм благодарен ако имате набелязани места.

Близо до манастира Агиу Герасиму - светецът, закрилник на острова - https://maps.app.goo.gl/NHxz7gpi2yV2yXfE7
има изба, в която произвеждат и продават местното бяло вино робола, което ми е едно от най-любимите бели вина евър - https://maps.app.goo.gl/QDjjauhYARr2v52s9

# 727
Някой да е в района на Нео Перамос/Кавала ?

# 728
А аз моля за препоръчани хубави плажове, бийч барове и заведения по целия Атон и около Неа Рода. Освен Амулиани , какво друго да посетим ?
Не сме обикаляли кой знае колко в района, но много ни хареса плаж Ксиропотаму. Ситен пясък, плитко и почти без камъни във водата. Фонът над морето е планини, много е красиво. Иначе отсядаме в Йерисос, плажът му не е нещо особено. Като се продължи извън него (след къмпинга) е Какудя, с едни много интересни скали, също си заслужава да се посети.

# 729
Някой да има "задължителен" зехтин в района на Каламата, от който не бива да пропускаме да си купим?

# 730
Параход, преди много години (9-10) си купихме страхотен зехтин в едно село Thalames близо до Ступа. Беше един гараж до пътя с табела, че продават зехтин и много ни хареса, после съжалявахме, че не сме взели повече. Сега обаче не мога да го намеря на картата този пусти гараж с Гугъл стрийт вю. Може и да не съществува вече, продаде ни го един възрастен мъж. Ако случайно минавате през селото, огледайте се. Виждам, че имат и фабрика за зехтин там, но не става въпрос за нея.

Миленка, ще чакам отзивите от Скирос и най-вече за местните Simple Smile

# 731
Имаме резервация тук:
https://www.studios-dimitra.com/studios_en.php
Общо 4 семейства с големи деца.
На каква цена са тези студиа?

# 732
  • Стара Загора
Още малко снимки от Скопелос. Потвърждавам, че пътищата са напълно нормални асфалтирани до плажовете. Влюбваме се все повече в острова . Плажовете са дълбоки, едър пясък и камъчета , но са изключително красиви. Единствения плитък пясъчен плаж ,  който видяхме е Глифонери над Скопелос. Нашия фаворит е Кастани и утре като за последен ден сме решили да останем за по-дълго там. Комплекта шезлонги с чадър е 14евро. Не  се е налагало до сега да ползваме или сме за кратко или се намира сянка. Самия остров няма усещане да е препълнен с туристи, въпреки , че има много е някак тихо и спокойно. Не мога да го обясня точно от къде , но тук си почиваме много , едно такова много лежерно е. Утре и малко шопинг ще направим на местния зехтин . И така… острова остава усещаме, че искаме отново да се върнем 

# 733
Deviant Art,
аз съм ходила в Таламес преди 11 години, но магазина за зехтин, който помня (срещу таверната Платанос) го държеше някаква чужденка и беше неоправдано скъп. Сега не ни е на път, но ще видя.

# 734
  • София
Deviant Art, ще пиша за Скирос, като се върнем, но дотук нямам особено съприкосновение с местните, а ни остава само ден. Времето ни на острова (2.5 дни) се оказа недостатъчно, а на мен Скирос ми харесва доста. Е, има си и кусури, но определено има чар.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 22:51 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт