Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 67 003
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 300
Че то в исляма е същото, както в християнството. Различни направления има - шиити, сунити, суфи, .. Над 10 официални са. В будизма и там има различни клонове. 
Нашата азбука си е уникална. Преди глаголицата/кирилицата е имало друга българска писменност- Линеар А и Линеар Б. Гърците се опитват да си я прешишат за тяхна ама уви. Народ с древна история и култура сме, ама защо не го отчитаме ...

# 301
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Лане, писала съм го и преди, даже снимки показвах.
Колко да е уникална, като е съвсем като коптската, а тя е използвана по-отдавна от нашата?

https://bg-mam.ma/p/1533468/47018134

# 302
Добри, това което съм чел е, че писмеността на Линеар А и Б са преди коптската писменост. Коптската азбука е основана на гръцката азбука ( поне според бърза справка в Викито ). Линеарите са писменност доста преди гръцката и от която са заимствали да създадат гръцката.

# 303
Лане, аз и на стария самсунг изпращах директно команди и нямаше мърдане Grinning Ако питаш мен, изобщо не разбирам защо имаше нужда от тоз нов хуямивей, нали, ама да - играчка. Сигурно и той така се чуди защо ми е нужна нова чанта Joy

Е, то това с различните направления в религията важи и за мюсюлманството - и там има шиити, сунити и кой знае още какви. Така че не знам какво толкова сложно за асимилиране има, по-скоро за мен обяснението е, че просто не се вълнуват и не ги интересува. Същото е и за български/руски - звучи им подобно, ние сме дребни и незначителни, смятат езика ни за руски, не се вълнуват особено и не се интересуват. Ама аз се бъзвам заради разни други наслагвани във времето намеци, коментари и претенции от разни посоки Simple Smile
За турския ясно и разбираемо защо така се получава. Мен лично това не ме дразни, в такава среда живея цял живот, не ми прави впечатление, не ми пречи, за разлика от много мои познати. Изобщо няма да се впечатля, ако в чужбина ме попитат говоря ли турски.

# 304
  • тук и там
И мен са ме питали защо не говоря турски.
Обиколих магазините за агнешко,в големите вериги няма.То аз знам месарски магазини,но там пък паркирането е голям проблем.От както ме обрулиха над 60 евро за неправилно паркиране,избягвам такива места.Накрая отидох де,паркирах пак малко дет' не трябва,пуснах габаритите и така.18,78 евро е килограмът на агнешкото,ако ми набръскат и глоба и ще стане златно.
Сега се чудя на яхния ли да го готвя ,пак с ориз и зелен лук като на Великден,или печено със зелен лук.
От вчера съм на интервално хранене-ям веднъж на ден,от 16 до 20ч.Чудя се и да отида ли на фитнес.Вчера ходих,но така или иначе само вървя на пътеката и малко на кростренажора,та не е кой знае какво натоварване.
Без физ.активност аз не свалям ,ако ще и да умра от глад.
Мисти,аз на Geox с едни сандали на дебел ток бях на сватба-удобни ми бяха,скъсах се да танцувам.Ама това преди две години май..Та не знам дали не са супер демоде.Ако намеря модела,ще го покажа.
П.П. Не намерих точно същият модел,но токът и моделът е почти като  на тези.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 13:18 от Кайсия

# 305
Заръчах си бира и шоколад. Довечера ще добавя и диамантите. 😃
Разходихме се с детето, купихме тениски и къси гащи /златни бре. По три и от двете взех 176 кинта, хем в тоя магазин имам отстъпка/. Купихме и китки за терасата. Ще умрат, но пролетният ми ентусиазъм явно няма. Купих и дюнери. Замириса ми и не издържах. /Бюти, не те чета, не те чета 🫣/. Взех и наденица с праз. Някаква паста ще правя за вечеря.

# 306
  • София
Ужасни сте. Аз съм гладна и не ми се полага храна.

# 307
Честит Гергьовден!
От дете много го обичам този ден! ❤

Аз нали писах, че синчето само по история учи, сериозно застъпени са религиите- произход, разновидност, съответно от близо седмица насам съм доста в час с даоизъм, хиндуизъм и подобни, обясни ми се защо Бог няма име и така нататък.
Иначе за Кирил и Методи (както и за учениците им) преди няколко години се зачетох в Уикипедия и научих доста интересни неща, който проявява интерес и му се рови в нета- препоръчвам. Или да пита Чатчо. 😄 Който вече, между другото, ми е пръв приятел и ковчежник. 🤣 Не ми се включваше задната камера в колата. По принцип никога не разчитам само на нея, винаги гледам и огледалата, но ме е страх да не би да не видя някое мъниче… иначе постоянно си поддържам навика да паркирам и всичко друго, използвайки основно старите, но златни правила и умения. Как да е. Търсих из настройки, правих, струвах- цъ, не тръгваше камерата и точно щях да звъня за час в сервиз, когато реших да питам AI за последно дали няма да даде акъл; и- даде!!! Проблем вече няма, както ми е спестена и сериозна сума, която иначе щеше да фръкне, защото не съм се сетила кой точно бутон за колко секунди да задържа  натиснат. 💪

Бях се засилила да купувам агнешко, добре че ММ снощи преди да заспим се сети, че бил на вечеря днес. А от вчера има за дояждане-  сьоНга, аспержи и сладки картофи на фурна. Пък ми е и чисто, така че днес ще го раздавам принцеса. 😊
Обмислям дълга разходка, но духа силен вятър и усещането е като за 3 градуса и май повече ме мързи. ☺

# 308
  • Пловдив
Купих...сиво-бели балеринки. После ще снимам, че сме в колата. Ходихме на кафе и да върна други, та...квоттакова, поне да ми е удобно. Цената не ми хареса, ама туй то..чудих се за Шейн, да бях поръчала за 20лв и да не ме е яд.

# 309
  • Варна
Мисти, да ти е здрав и да го пази името!
Честито на всички, които празнуват.

Ние сме на прочистващ режим след Великден и не ядем месо и млечни, не консумираме алкохол, ама пък пием билки. Риба - веднъж седмично и днес ще е пъстърва с картофена салата. Стига толкоз като за празник.

Напоследък открих прелестта на филийка хляб с квас, намазана с пикантен хумус у малко маслинова паста. Оказа се, че хляб с квас не ми отключва кожните проблеми, за разлика от хляба с мая. Дали няма да надебелея още повече сега, не знам. Иначе пък храненето ни се получава разделно, та ще видим. Как да е, това не ми е важно в момента.

Ударихме го на мързел и разходки в последните дни Simple Smile Затова и не писах, само пускам палчета тук и там, извинете ме за тая безучастност Simple Smile

Черпя моренце от днес.

Скрит текст:

# 310
Дори, а ако ядеш препечен бял хляб пак ли имаш проблем ? Аз откакто ям препечен хляб част се усещам по-добре.

# 311
  • Варна
Не съм пробвала, но предполагам, че пак ще е проблем, Лан. Аз реагирам на дрождите в хляба. Както и в бирата, за огромно мое съжаление.

# 312
Аз пък пъпчасвам от шоколад. Не от какао, не от мляко, не от масло…, само от шоколад.
А като спра въглехидратите дори за няколко дни и кожата ми се избистря, направо се подмладявам. Освен това и не пълнея, когато се храня правилно.
Извод - ако не бях лакома щях да съм хубава 🤪

# 313
  • София
Честити да са празнуващите днес!

Правя пилешка супа.

Мислех да дръпна и дълга разходка след това, но задуха вятър и май ще ме откаже.

# 314
Сис, и аз така 😆
Мисте, да ти е здрав и да го споменават само с хубаво!
И на другите именици желая здраве и късмет ☺
Прибрахме се ние вчера, днес попразнувахме и утре обратно в рутината 😌
Хайде да почерпя и аз, няма да скатавам 😅

Общи условия

Активация на акаунт