Хитринки за всякакъв случай - 41

• 43 020
  • 634
  •   1
Отговори
# 435
Силна миризма на босилек и мен би прогонила Joy
Ако толкова не им харесва, вероятно няма да търсят точно там да се размножават, знам ли.  А те живеят броени дни, ако постоянно има това са си нови поколения вече.

# 436
Бях пуснала орехови листа в буркан с изсушени акациеви цветове и изненадата дойде
като видях как молци си направили паяжинката точно в ореховите листа.
Свеж пелин в голямо количество съм оставяла в стая. Много дразни очите, но пеперудките взеха
да излизат и открихме къде са си намерили местенце - в едно кашонче с вълнена прежда.
Изхвърлихме всичките прежди и се спасихме от тая напаст.
В имоти, където няма възможност да се проветрява редовно е добре да се зареди с нещо
против молци, че изтребването е много трудно.

# 437
Аз снощи тръгнах да пиша, пък викам- ще засегна някого, но Тарталета го е казала.
Мразя всичко с вълна- миризмата, боцкането, мъховете, които остават .
Като дете помня миризмата на нафталин, изнасянето на всичко вълнено по тераси да се напече, то бяха чеизи, то чудо.
Никога не бих си причинили тежки персийски килими, губери, китеници и родопски одеяла,  но стоят някакви на тавана от уважение към труда, който е вложен от  баба ми. Силно се надявам молците да са си свършили своето, за да се изхвърлят с чиста съвест.
То се е купувало, тъкало, плело , жалко за труда, но за мен тези вещи нямат място в съвремието ни.

# 438
  • Варна
  И аз така, ама два юргана седят под матрака на спалнята ми и три (май?) родопски одеяля са нейде из високите шкафове, в случай на нов ледников период, та да ви питам що ме подсетихте, ся да се мъча да ги проветрявам ...

# 439
  • Майничка
Баба ми се обриваше от нафталин, слагаше камфор. Майка ми пък не понасяше камфор, но пък беше ок с нафталина.
И вестници сме слагали, гледахме да са от сряда - навремето сменяха мастилото във вторник и в сряда най-много цапаха и миришеха.😄

# 440
Добре де, я товя цапащо мастило не е ли цапала и нещата дето трябва да опази? Нещо не успявам да се го представя.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 18:27 от natka

# 441
Едно време хората са били над нещата .
Аз и до днес много внимавам с вестниците, много черно оставят и ги държа на комсомолско разстояние от маси, диван, дрехи. То малко се губи удоволствието, ама едни завинаги отпечатани букви от решена кръстословица ме накараха да бъда внимателна.

# 442
  • Mediterraneo
Аз снощи тръгнах да пиша, пък викам- ще засегна някого, но Тарталета го е казала.

Те пък взели, че я изтрили. Въпреки че бях съвсем по темата и споделих най- голямата хитрина против молци- да не съхранявам дебели вълнени завивки, които са морално остарели и се пазят от сантимент за следващата ледникова епоха. Модерацията руулс.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 22:19 от Тарталета

# 443
Ползвам си вълнени неща, харесва ми как топлят. Слагам едни неща против молци в гардероба, нещо като гел ароматизатори. Но като забравям да ги подменям редовно, пак отнякъде се явяват молци и дупчат.

# 444
  • Бургас
Как да премахна миризмата на канал? С какво и как да почистя? Живея в стар блок, банята и тоалетната ни са в едно помещение. Мирише от канала, предимно вечер. То човек да не смее да отиде вечер до тоалетна. Отваряш вратата за няма и пет секунди, и после проветряваме апартамента, защото миризмата отива в коридора, а там няма прозорец.

# 445
Хубав сифон.

# 446
  • Бургас
Нашият е такъв. За друг трябва да се кърти, нали? Надявах се, че с някакъв препарат ще стане.

# 447
 Може да го залееш с Доместос за почистване, а после с нещо мазно, което не се изпарява. Мисля, че и газ за горене ще стане. Но може да ти мирише леко на газ.

# 448
Как да премахна миризмата на канал? С какво и как да почистя? Живея в стар блок, банята и тоалетната ни са в едно помещение. Мирише от канала, предимно вечер. То човек да не смее да отиде вечер до тоалетна. Отваряш вратата за няма и пет секунди, и после проветряваме апартамента, защото миризмата отива в коридора, а там няма прозорец.
Мокри ли се постоянно там където е сифонът или душът е отделен в кабина или по друг начин? В някои такива стари бани водата си е из цялата баня като се къпе човек но не знам у вас как е. Да не би да остава по много време сух този сифон и да остава без водна тапа ми е мисълта, ако пространството на душа е отделено и не тече вода натам. Ако е така, налей вода и виж дали ще има разлика.

Другото е нещо което за съжаление не си сещам как се нарича, само на картинка съм го виждала и не знам и на всякакъв сифон ли става. Пъхва се в отвора и действа като клапан - пуска вода надолу но когато не тече нищо отгоре, стои затворено. Съответно миризми, хлебарки и прочие не преминават.

# 449
  • Пловдив
Как да премахна миризмата на канал? С какво и как да почистя? Мирише от канала, предимно вечер.
Налей кислол в каналите да постои минимум 15 минути после измий със силна струя, за да се отмият налепи и мръсотии. Може оттам да мирише.

Общи условия

Активация на акаунт