Хитринки за всякакъв случай - 41

• 44 798
  • 666
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Точно това  очаквах...  Който както си реши. Мир!

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 11:47 от Пеева

# 511
Здравейте,  незнам дали се е коментирали, но имате ли някакъв трик за премахване на мастило от дрехите?

# 512
Ако е от химикалка, Спот на Перилис се справи с петно от  мастило върху бяла риза. Е, сред трето пране и третиране, но целия пълнител се беше разлял в джоба на ризата.

# 513
Химикал се изпира и с веро и със сапун за петна без проблем! Чушки и патладжани пека в Еър фрайер - изпичат се чудесно, не изгарят и се белят много лесно Simple Smile.

# 514
  • Бургас
Има един сапун, Krispa - Kappus,  за петна е. Продават го на много магазини, поне в Бургас. Намокряш мястото с мастило, натъркваш със сапуна и оставяш да постои. Аз оставям за цяла нощ понякога. После направо в пералнята и петното все едно никога го е нямало.

# 515
Имам едно светло  пухено одеяло от изкуствена материя върху дивана, три препарата ползвах на малки мастилени петна върху него, не излизат.
Преди химикал се переше без предварително третиране, сега нямам идея какво е това мастило.
Другият път ще пробвам със спирт и със сапун за петна.

# 516
  • Бургас
Мисля, че спиртът ще фиксира петното. И с лакочистител не пробвай - остава мазно петно.

# 517
Здравейте,
искам да почистя детската масичка на децата. Пластмасова икейска е, от тези най-разпространените.
Надраскали са я на няколко места с перманентен (явно) маркер и има черни следи от гумите на количките, които са карали вероятно.
Опитах със спир, но тези конкретно петна остават. Мисля да взема Ciff, но ако някой има по-добра изпробвана идея, моля да сподели. Масата е бяла или поне беше Satisfied

# 518
Перманентен маркер съм чистила с Доместос спрей. (Не пяна. Тя за мен нищо не прави.)

# 519
Кореселин или от сорта...

# 520
Имам едно светло  пухено одеяло от изкуствена материя върху дивана, три препарата ползвах на малки мастилени петна върху него, не излизат.
Преди химикал се переше без предварително третиране, сега нямам идея какво е това мастило.
Другият път ще пробвам със спирт и със сапун за петна.

# 521
Tropic, икейско бяло бюро чистих с Марсилски сапун спрей.

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=HCfT5fUp&i … hist=0&ajaxserp=0

Дъщеря ми си изцапа бежов панталон с шоколад. След пране остана мазно петно. Дали ще мога с нещо да го махна???

# 522

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=HCfT5fUp&i … hist=0&ajaxserp=0

Дъщеря ми си изцапа бежов панталон с шоколад. След пране остана мазно петно. Дали ще мога с нещо да го махна???

С обезмаслител дали няма да се изчисти?

# 523

С обезмаслител пробвай.

# 524
Не сгъвам дрехи, кърпи и чаршафи в пералнята. И според мен няма да се изперат.Просто се старая да ги разпъна по дължина в пералнята. НО прочетох, че някъде в ръководството на нечия пералня, пишело да се намачкват хубаво дрехите за по-добро изпиране!!! Чаршафите ги разпъвам в барабана колкото мога. Трудно е и малко време ми отнема да се "боря" с чаршафите и завивките. Чудя се как обръща дрехите на лице, когато съм ги сложила обърнати наопаки. Такава сила ли има пералнята?
За хавлии, кърпи за ръце ги перете отделно от дрехите. А когато човек е сам и събира малко дрехи за пране, колкото за една пералня 5 кг., как ще пусне за пране 1 голяма хавлия или малка хавлия 40×60 см, кърпи за ръце 2-3 бр, 1 брой калъфка, пижама, и ще събере 5 кг и да пусне пералнята без дрехите. Обикновено хората сами пускат всичко заедно. Също така много хора рядко перат на дълги програми и 60 градуса. Да подчертая, че аз не правя така.
А бельото ви-бикини, сутиени с дрехите ли ги пускате или при хавлиите и кърпите?  Бельото трябва да се пере на 60 градуса и дълга програма, за да убие бактериите.
Още един въпрос-как разбирате, че сте сложили достатъчно перилен препарат в пералнята? Аз се ръководя по образуваната пяна в барабана. Ако пяната е с 4-5 пръста, е добре за мен. Все имам затруднение да сложа точната доза перилен препарат. Това е, защото пранено не е точно 5 кг, а е по-малко. Или слагам прекалено много, или преколено малко-след това допълнително изсипвам прах за пране или гел в отделението за перилно пране, разтворени в много топла вода.
Извинявам се за допуснатите грешки. Пиша на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт