Хитринки за всякакъв случай - 41

• 44 622
  • 665
  •   1
Отговори
# 525
Праховете за пералня са произведени така, че да не се пенят много и пяна 4-5 пръста показва , че е много количеството ми.
Слагам на око, избягвам многото пяна, че с тия модерни перални с по едно плакнене на цикъл трябва да пускам поне две допълнителни. Аз винаги пускам едно допълнително.
Ако съм прекалила с праха, пускам дрехите веднага на още една кратка програма само с омекотител , така се изплакват добре.
Ако пък видя , че няма изобщо пяна, поставям в чекмеджето малко прах/ гел, доливам 1 литър вода да слезе долу и проблемът е решен.
Онзи ден след приключване на програмата се усетих, че съм забравила да сложа прах, та още веднъж ги пусках.

# 526
Праховете за пералня са произведени така, че да не се пенят много и пяна 4-5 пръста показва , че е много количеството ми.
Слагам на око, избягвам многото пяна, че с тия модерни перални с по едно плакнене на цикъл трябва да пускам поне две допълнителни. Аз винаги пускам едно допълнително.
Ако съм прекалила с праха, пускам дрехите веднага на още една кратка програма само с омекотител , така се изплакват добре.
Ако пък видя , че няма изобщо пяна, поставям в чекмеджето малко прах/ гел, доливам 1 литър вода да слезе долу и проблемът е решен.
Онзи ден след приключване на програмата се усетих, че съм забравила да сложа прах, та още веднъж ги пусках.
Благодаря. Ще слагам по-малко перилен препарат вече. Да гледам колкото по-малко пяна има в барабана, толкова по-добре и е достатъчно количество-правилно ли съм разбрала?

# 527
  • Майничка
Бельото ни е основно памучно, перем го отделно на 50-60°. Сутиените  - с дрехи, на деликатно, в отделна торбичка.

# 528
  • Mediterraneo
Всичко пера на 60 градуса, само ако пускам маратонки- на 40. Бельо и хавлиени кърпи пускам при съответния цвят, сутиените само в торбичка. Не слугувам на прането, пък ми се получава добре.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 18:23 от Тарталета

# 529
На всяка опаковка перилен препарат е посочена дозировката. Ако нямаш мерителна чашка, във всеки магазин за домашни потреби ще намериш разграфена чашка с милилитри. Аз ползвам една от сироп за кашлица, също е разграфена в милилитри.
А 5 кг вероятно е максималното количество за твоята пералня, не е задължително да събираш винаги по толкова. А програмите за деликатно и кратките, за тях изобщо не е предвидено да е пълна пералнята. Прочети си упътването, ако нямаш - по модела на пералнята го потърси в гугъл.

# 530
  • София
Здравейте,
искам да почистя детската масичка на децата. Пластмасова икейска е, от тези най-разпространените.
Надраскали са я на няколко места с перманентен (явно) маркер и има черни следи от гумите на количките, които са карали вероятно.
Опитах със спир, но тези конкретно петна остават. Мисля да взема Ciff, но ако някой има по-добра изпробвана идея, моля да сподели. Масата е бяла или поне беше Satisfied
Може да пробваш да забършеш с кухн. хартия, хубаво напоена с гел дезинфектант за ръце. Така съм махала перманентен маркер от пластмасова повърхност. Не помня Живасепт ли беше, или обикновен някакъв.

НО преди това - снимай масичката. Ще остане мил спомен Simple Smile

# 531
Здравейте,
искам да почистя детската масичка на децата. Пластмасова икейска е, от тези най-разпространените.
Надраскали са я на няколко места с перманентен (явно) маркер и има черни следи от гумите на количките, които са карали вероятно.
Опитах със спир, но тези конкретно петна остават. Мисля да взема Ciff, но ако някой има по-добра изпробвана идея, моля да сподели. Масата е бяла или поне беше Satisfied
Може да пробваш да забършеш с кухн. хартия, хубаво напоена с гел дезинфектант за ръце. Така съм махала перманентен маркер от пластмасова повърхност. Не помня Живасепт ли беше, или обикновен някакъв.

Перманентните маркери се чистят отлично със обикновен спирт, ,няма значение какъв, включително и дезинфектант за ръце.

# 532
   Перманентен маркер съм изчиствала успешно с обезмаслител. И аз не намирам логика, но факт е, че пробвах с препарат за стъкло, препарат за чинии, спирт, магическа гъба и не стана. С обезмаслителя се изчисти лесно и без остатък.

# 533
Ацетон също чисти чудесно, но много зависи каква е пластмасата - някои пластмасови повърхности се матират от ацетон, така че този вариант в краен случай.

# 534
Скрит текст:
Здравейте,

Перманентните маркери се чистят отлично със обикновен спирт, ,няма значение какъв, включително и дезинфектант за ръце.

Включвам се след успешно изпълнена мисия. Напръсках с обезмаслител, оставих 10-тина минути да подейства и всичко се изчисти без търкане. Със спирт нямах абсолютно никакъв успех, но масичката вече е като нова. Благодаря за идеите!

# 535
  • София
Здравейте,
Моля за съвет как мога да почистя петна по външна фасада на изолацията
След купон на сина ми в къщи, някои от гостите му са си гасили цигарите под первазите на балкона Confounded

Почистихме с вода и се получиха тези петна, които опитахме да отмием, но ако се търка ме е страх да не падне замазката

Може ли да ми дадете идея как да почистим. На първия етаж сме
Ако напръскам с белина и отмия обилно, дали ще стане или ще повредим външния слой?
Приемам всякакви идеи, а физическата работа ще е за виновника

# 536
Здравейте,
Моля за съвет как мога да почистя петна по външна фасада на изолацията
След купон на сина ми в къщи, някои от гостите му са си гасили цигарите под первазите на балкона Confounded

Почистихме с вода и се получиха тези петна, които опитахме да отмием, но ако се търка ме е страх да не падне замазката

Може ли да ми дадете идея как да почистим. На първия етаж сме
Ако напръскам с белина и отмия обилно, дали ще стане или ще повредим външния слой?
Приемам всякакви идеи, а физическата работа ще е за виновника

Мисля, че минаване с латекс ще е нещото, което ще оправи пораженията.

# 537
  • София
Латекс-а няма ли да се отмие отвън като завали обилно

# 538
Фасаген, но ще си личи новата боя спрямо старата, ако е само на места.

# 539
  • София
Исках да избегна боядисване
Няма ли начин за почистване, все пак става въпрос за изгорено от цигара

Общи условия

Активация на акаунт