Хитринки за всякакъв случай - 41

• 44 718
  • 666
  •   1
Отговори
# 540
Ние след опушване михме с водоструйка и стана като нова мазилката. Но е друг вид, тази не знам дали ще понесе.

# 541
Исках да избегна боядисване
Няма ли начин за почистване, все пак става въпрос за изгорено от цигара

Пробвайте с оцет за почистване.  Не кулинарните, но и в България би трябвало да се намира такъв за почистване. Изтърквате с четка, без да отмивате.  За такава мазилка не съм сигурна, че ще се получи,  но знам че го ползват за почистване на фасади.

# 542
  • Майничка
Има един стар чалъм с прах за пране - разтваряш малко в плитко тасче или легенче, с хладка вода, но така, че да стане много пяна. После с чиста  гъба обираш само пяната и тръкваш леко замърсеното. Много е пипкаво, защото се работи само с пяната, а гъбата винаги трябва да е чиста и добре изцедена, но за малки пространства може да пробваш.

# 543
Исках да избегна боядисване
Няма ли начин за почистване, все пак става въпрос за изгорено от цигара

Опитайте с тези магическите гъби- те се ронят докато чистят, но иначе вършат работа. После само трябва да почистите зрънцата от нея, които падат.

# 544
  • София
Много благодаря за идеите
Разтворих прах за бяло пране, напръсках обилно  с пулверизатор и оставих да постои.
След това с мека четка за дрехи поизтърках колкото може и изплакнах обилно с вода
Ще изчакам да изсъхне ,за да се види резултата и ще дам отзив.
п.с. това е резултата, на живо е почти незабележимо. Доволна съм

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 21:37 от vnd

# 545
Грешка е било минаването с вода. Трябвало е със суха четка да се изчетка колкото може без да се разнася. Сега май само с вода под налягане (водоструйка), но внимателно - първо от по-далеч. И накрая може с малко Аче (щадяща белина).  Може и с пяна, но не с гъба, а с четка, защото косъмчетата влизат по-добре в неравностите на мазилката.

# 546
И аз научих нова хитринка.
vnd, най-добре не го пипай повече, добре си е и така. Hands Plus1

# 547
Кажете как да изчистя изцапан светъл бански. На моя мъж по целия банския се появиха странни жълто-оранжеви петна. Носени са на морето, ползвана е слънцезащита, но не са се цапали до сега. Ходихме обаче на хотел с басейн и от тази почивка два светли бански са целите на оранжеви петна. Само с пране, не стана. Накиснах ги с един препарат за петна от ДМ без хлор, едните се поизчистиха малко. Те имат и само една по-малка светла част по тях. Другите, които са изцяло светли обаче още са на петна. С какво да пробвам?

# 548
Напръскай с обезмаслител.

# 549
Кажете как да изчистя изцапан светъл бански. На моя мъж по целия банския се появиха странни жълто-оранжеви петна. Носени са на морето, ползвана е слънцезащита, но не са се цапали до сега. Ходихме обаче на хотел с басейн и от тази почивка два светли бански са целите на оранжеви петна. Само с пране, не стана. Накиснах ги с един препарат за петна от ДМ без хлор, едните се поизчистиха малко. Те имат и само една по-малка светла част по тях. Другите, които са изцяло светли обаче още са на петна. С какво да пробвам?

От слънцезащитата е най-вероятно.
Дъщеря ми това лято се маза прекалено много и някои светли дрехи също й станаха на такива жълто-оранжеви петна. В началото се чудих от какво е. За жалост обезмаслител не помогна. Поизбледняха след няколко пранета с различни препарати, но си останаха - по една бяла риза най-вече.

# 550
Oт памучни ризи съм махала такова жълто с Аче. След като друг начин няма, рискувай Simple Smile

# 551
Някаква реакция с химикалите в басейна се е получила. Защото банските са ползвани в морето преди това и не е имало проблем със слънцезащитата. Ние живеем на морето.
Да, обезмаслител не помогна. Ще купя отново препарата на ДМ, за да пробвам с другите два бански. Единия го поизчистих, но свърши препарата. Ще пиша пак ако стане.

Хитринка-не влизайте със светли бански в басейни (с химикали) Sunglasses

# 552
Някой може ли да сподели идея за почистване на матрак - да го освежа, без да го мокря много

# 553
Здравейте. Как почиствате кожени обувки? Ако ги изпера в пералнята стават много твърди и гадни.

# 554
  • Варна
 За матрак съм чувала спрей с равни части водка и вода.
 За обувките - с мека четка, може съвсем леко влажна или кърпа обирам, после намазвам с течен парафин.

Общи условия

Активация на акаунт