Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 222
  • 651
  •   1
Отговори
# 45
Аз пък мисля, че на тази възраст и с тези килограми и придружаващи заболявания, най-добре е жената да наблегне на хранителния си режим. А откъм "спорт" да включи разходки и каквото може, но все пак да се съобразява със състоянието си.
Съгласна съм, че килограмите сами по себе си на този ръст също са проблем и не всичко трябва да се приписва само на високата КЗ. Във всеки случай, не са маловажни.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 23:48 от dolce miele

# 46
Мерси за снимката.
А мислиш ли, че тия ластици се равняват като тренировка с гири.
Тоест те пак имат съпротивление 10,15,20,30 кила.
Би трябвало да се правят мускули някакви.
Ами да, защо не. Трябва да пробваш обаче какво съпротивление ще ти пасне на твоя фитнес в момента и дали има мегдан и колко за прогрес. Ако ти е трудно да опъваш даден ластик, означава, че имаш предизвикателство. С времето това предизвикателство ще става все по-малко и по-малко и трябва да минеш на друго  и така.
В моят сет няма зеления, който е най-труден за опъване, защото за моята цел ми беше излишен. Жълтия ми се струва слабичък, червения също. Зеленият, черният и лилавият ми се струват най-практични, ако ще взимаш поотделно.

# 47
Аз пък мисля, че на тази възраст и с тези килограми и придружаващи заболявания, най-добре е жената да наблегне на хранителния си режим. А откъм "спорт" да включи разходки и каквото може, но все пак да се съобразява със състоянието си.
Съгласна съм, че килограмите сами по себе си на този ръст също са проблем.
Тези неща част от описаните, мога да са от метаболитен проблем наистина... а могат и да не са. При всяко положение, трябва да мине на режим жената, по това сме единодушни всичките. Със сигурност ще се почувства добре, само не обещавам че ще е веднага че ако е свикнала да яде повече въглехидрати и да си подхапва често, ще ни мрази всичките през първите седмици задето сме дали такъв акъл. После ще се адаптира, че даже и ще й хареса.
Не казвам да се успокоявате че "то от захарта" и че като вземате мерки за нея ще стане като нова - то е ясно че няма. Но точно в тая тема можем много да разкажем колко много проблеми и оплаквания са изчезнали с овладяване на ИР. Под овладяване имам предвид ремисия и продължаващо съобразяване откъм начин на живот, това не е вирус че да се излекува и да го няма вече. Пиша го изрично че някои така май си го представят - оправих инсулина, дай сега пак да ям хляб и пасти че вече може...

Невър, зависи от това какви упражнения се правят, че за различните може различно съпротивление да трябва за да има все пак и усилие. Не са скъпи ластиците, ако са в комплект както бяха моите - не е излишно да има няколко различни.

# 48
Разбира се, че промяната трябва да е дълготрайна.
Иначе аз самата доста време си мислех, че симптомите ми са "нормални неща" и се дължат на недоспиване, стрес, преумора. През ум не ми беше хрумнало, че може да е свързано със здравословни проблеми...

# 49
Като мине на режим и стойностите тръгнат надолу ще и дойде и енергията.
Впрочем аз съм споменавала преди време.
Дори и медитация сваля кз.
Бях хапнала домашна баница. Моята е богата на протеини, но си има малко кори. И все пак чукна 8 кз.
Бях чела тогава, че медитацията я смъква. И легнах, пуснах една музика и почнах. 40 минути.
После кз беше малко под 6. 5,8 може би 5,9, не помня.
Има рехабилитационни упражнения, които грам не изморяват.
Примерно Норбеков
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1110802906194837
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=285696332476277
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=253513978999774
Може да ги разучи.
Което и е приятно, колкото може със свое темпо.

Невър, а 15 кг ластик как ти се струва?
На колко гири би отговаряло?

# 50
Елора, възможно е обаче за 40 минути КЗ просто да ти е спаднала. Все пак, след първия час обикновено започва да спада. Тя твоята на гладно не е и висока по принцип.
Да, има и рехабилитационни упражнения, които са ок.

# 51
Е, то само 40 минути са минали. И то ги прекарах в покой.
А уж движението оправяло кз.
Grinning

# 52
Моята захар се качва по време на тренировка. Тествала съм с постоянен глюкомер. После си спада и не се качва много, с около единица, но е видимо.

# 53
Благодаря момичета Simple Smile

Железата са пристрастяващи... оказва се, че гирата ми е 8 кг.
След подходяща и малко по дълга загрявка правя 3 серии по 12 сгъва и започва да ми харесва...
Вчера серията беше 3 х 12 сгъва за бицепс на всяка ръка
После 3 х 12 сгъване чук на всяка ръка.
След лова лег с избутване, оказа се по-тежко за мен Simple Smile пак 3 х 12 и след почивка по-дълга пак 3 х 12.
И за завършек един бърн аут отново 3 х 12 за бицепс и имах усещането, че мога още, но също и усещането, че ще се контузя и спрях.
Подходящо разтягане и страхотно усещане през целия ден, Наистина железата са голяма работа...

Банан и малко мед преди тренировка, след нея бьоф и яйца с 30 гр протеинов шейк, доволно...
Днес усещането е страхотно, нямам мускулна, но лека тежест и напрежение, явно схемата работи Simple Smile

Отново благодаря, ще издам грамота за най-правилен живот като хранене и спорт на този форум, то тва ютуби, други съвети и т.н. всяка кокошка за своя крак един вид, а тук е ... свързано и комплексно Simple Smile Златни сте Simple Smile

И да съм по темата, това клипче ми се струва, че ще е полезно с проблема с беленето на яйцата, а и не само с това, засага няколко неща, мисля, че е полезно:

# 54
Ууу, това ми се вдигна кортизолът докато го изгледам Joy 101 салтанати за едни прости варени яйца, човек трябва да си няма друга работа... Яйцеварката ми е екстра, че ги слагам докато пия кафе, а тя си пищи като е време да ги извадя - не ще занимавка, не ще мисъл изобщо, че и става бързо.
Ако някой вари по много яйца наведнъж, може и да си струва, знам ли.

# 55
  • на острова на мечтите
Нави, видеото е изчезнало ☹️
Аз днес си закупих малко ластици и още.нещо за трениране в домашни условия. Ясно ми е, че няма как да стане да ходя до фитнес зала.
Напоследък гликемичният индекс сутрин ми е доста висок.Ще правя изследвания идната седмица и после ще ходя на ендокринолог.

# 56
Изгледах го видеото. Ще пробвам да ги темперирам яйцата преди варене. Другото сложно ми се вижда.
Вие миете ли яйца преди варене? Аз рядко мия яйца, само ако са домашни и много изцапани.

# 57
Мия си ги с топла вода, навик ми е. У нас яйцата не се продават измити никога, така че няма кой да ги е измил преди мен. В други държави пък е обратното, мият ги и то специфично - тогава може и да са с по-кратък срок на годност и не могат да стоят извън хладилник никога. Повече ми харесва нашето, честно казано.

# 58
Не мия яйцата преди варене (освен ако някое не е много замърсено), не виждам смисъл да го правя. Направо ги слагам в яйцеварката. Все си мисля, че яйцата си се стерилизират достатъчно от температурата и времето, което е нужно за приготвянето им. Бих мила старателно яйцата, ако ще ги консумирам сурови, но това не съм го правила от детството ми, когато ходех на село. Там и яйцата бяха домашни.🙂
На мен с лъжицата ми се белят лесно и не им слугувам.
При повече движение, гирички или други упражнения и на мен ми се покачва КЗ. Даже и с повече от единица понякога.

# 59
  • Sofia
В това видео толкова процедури,  че могат да ме откажат от варени яйца.
Моите са домашни и ги мия преди употреба. Хладилникът взе да се задръства с яйца, всеки ден добавям по 8 нови и не смогваме да ги употребим.

Общи условия

Активация на акаунт