Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 376
  • 651
  •   1
Отговори
# 375
Това обаче продължава да ти държи инсулина под контрол, нали?
В смисъл... от ремисия няма риск да изкараш ИР активна...
Ще споделиш ли ориентировъчно колко дневно калории си отгоре и какво ти е съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати?
Вх между 30 и 50. Много рядко стигам до 100, но това е много рядко и в ден, в който съм си позволила 300гр ягоди и 200гр боровинки по време на хайк примерно. Те мускулите са ги изгорили директно.
П - 150 минимум, понякога стигам и до 200. Мазнините където дойдат, понякога са много, понякога малко. Ако ям мазно свинско, в този ден абсолютно не си позволявам никакъв плод и съчетавам само със зелена салата или броколи, аспарагус, sugar snaps, mangetout.
Кето сладкиш и плодове само ако катерим планина или сме на 25-30км хайк. Плодовете, които ям са само ягоди, малини, боровинки.
Поддържащите ми калории са 2100, ако искам ден дефицит падам на 1800.

# 376
За някой който се храни подходящо, че и тренира редовно, изобщо не виждам как липсата на дълги фастове ще го изкара от ремисията на ИР.
Не винаги е нужно абсобютно всички рестрикции които са били нужни за да влезеш в ремисия, да продължиш да ги спазваш. И редовните тренировки определено вдигат толеранса там, в сравнение с някой който не спортува съществено. Дори само с това колко си активен, отделно и ако вдигнеш и мускулната маса. За последното мъжете сте по-облагодетелствани, дори и да не сте на по 20 години, за жена е много по-трудно това.
Не скачай от едната крайност в другата - отначало като дойде тук, гордо заяви Ама то аз нямам ИР.
Сега се втелясваш че ако при вече добро състояние не спазваш кратки интервали на хранене, ще те полази ИР.
Нито едното от двете не е добре според мен.

Аз вчера на рожден ден и по пътища до там и обратно, храната отиде на разврат... Е, не по общите стандарти но че изядох парче домашна торта накрая - изядох Grinning И още малко неща дето не са точно като за нас. Преобладаваха мръвки и салата в менюто ми, но пак не ми хареса как крашнах в късния следобед като се прибрах. Аз и много недоспала бях, пътуване също ми сваля батериите яко... и си направих чаша кафе, опънах се с една книга и заспах вместо да пия кафето Grinning Накратко - не правете като мен.
Днес тепърва налазих кюфтетата преди малко, не бях гладна по-рано. Ще се вкарам в ред, естествено, не съм се затръшкала че съм леко подпухнала след това вчера и не ми и хрумва да яхна кантара и да се вайкам ако покаже повече точно сега. Но и не ми харесва особено как се чувствам като цяло.
От друга страна, се прибрах с армагани - над 1 кора домашни яйца и няколко буркана овче кисело мляко (защо няма олигавен емотикон в тоя форум?). За последното май ще реша че си струва да се мръщя половин ден, мноооого го обичам Grinning

# 377
За кг говорите
Моите вървят нагоре. Не  не вървят летят.
Ама понеже имам други главоболия те са ми тай-малкия кахър.
В момента и упражнения ня провя изобщо съм за бой 😃
На теб наистина много ти се събра... Поне успяхте ли да овладеете това кръвно дето ни изплаши с него като писа тогава? И ако си на лекарства, виж им и на тях страничните ефекти че някои си се отразяват така, хеле пък на "абонати" в нашата темичка.
natka На лекарства съм. Ramipril 5 mg
Нищо не пише за кг ама знам ли
Дани чета ви съкровище ❤
Но не пиша

# 378
Натка, едно парче торта и то веднъж на високосна, няма да те събори. Аз като не съм спала и съм изморена и веднага почва да ми се яде хляб. И си знам, че всъщност трябва да се наспя Joy Но в близкото минало се натъпквах с тесто Cold Sweat
Нави, и аз се чудя защо се притесняваш за ИР след като каза, че нямаш. Но явно не си сигурен. Wink Вместо да се чудиш си пусни едно натоварване с трикратен инсулин и ще знаеш. Аз се изледвам веднъж годишно като се прибера в България август месец , ще докладвам и тук Grinning

# 379
А, много ясно че няма да ме повреди парчето торта, но в краткосрочен план не ми харесва как ми се отразява, това е всичко. Кофти съчетание е - хем неправилна храна, хем изморена, хем и малко движение за този ден.
И естествено че не е едно на високосна, а поне няколко пъти в годината са поне най-близките около мен рожденници, но това пак е съвсем приемливо рядко. И то никога не е торта "на голо" ами обикновено на стомах вече пълен с доста по-подходящи неща, така че те обират големия пик, освен че и сестра ми като мен е склонна да съкрати захарта в рецептата и то не с малко. И този път така беше.
Наспиването не беше опция за този ден, това е положението. Обикновено точно когато ще ми започне цикълът (вчера) и евентуално 1-2 нощи след това спането ми хич не е на ниво - или не спя достатъчно, или се будя по няколко пъти а това не е нормално за мен. Този път бяха и двете, освен и пътуване рано сутринта което ме изтощи още и като цяло беше изморителен ден. Ами... ядох си. И малко баница ядох, и по-късно и торта ядох. Тя сестра ми прави баницата с десетина яйца де, та не знам дали да я броя много към тестените, ама все пак Grinning Тесто не бих търсила умишлено, просто на гости не върви да кажа Абе ти хубаво си направила баница за закуска, ама аз предпочитам кифтета! Joy
Добре съм си вече, не е краят на света. Спала съм над 9 часа, оставаше и да не се наспя. Наядох се на вечеря със средно сварени яйца и салатка, голяма шепа маслинки, пък нека ми е зле Grinning

А Нави отначало като дойде тук, рече Аз ИР нямам. Но после като взе да чете и като видя ние какво споделяме, мисля че реши че всъщносте имал, но ядейки кето я е укротил. Та сега малко не смее да излезе от това русло, ама пък му се ще и мускулна маса да вдига...

# 380
Аз по едно време исках да правя фастове, ама не ми се получи. Много ми причерняваше сутрин и се отказах, всъщност май 1-2 пъти да успях и то беше се в дни, в който не ходих никъде сутринта и си оставах в леглото до обяд или пред тв. И с режима все съм в грешка някъде, я ще изям нещо дето не трябва, я ще ям много малко.. все някъде гаф. Но за сметка на това тренирам без да спирам, там нямам празно. Правя силови 5 пъти седмично, кардиото отдавна го позарязах + се движа много, кучето го разхождам минимум час сутрин, а това с моето се брой и за силова😉, ходих и на плуване 2 месеца, че и на бокс с детето 2-3 пъти, какво ли не. Ходя много през деня, вкъщи няма-няма и почвам да клякам. Втълпила съм си, че помага...единствено режима все не е ок, все нещо има дето не трябва. Но като тренирам и се движа все пак успях да оправя показателите. И така ще продължа, пък дано и с яденето да стана стриктна някога... То при мен и не беше толкова зле положението, може би затова въпреки всички нормализирах нещата.
П.П започнах да виждам мускули на ръцете, това не е било...

# 381
Важни са и двете. В тази тема едно че е в подфорума с диетите, друго че поначало заглавието е фокусирано върху храненето, не винаги и не всеки обръща достатъчно внимание на това. Но всеки с това сме го посрещнали - режим трябва и на хранене, и на движение.

# 382
Абсолютно е така, старая се, но аз съм си за бой, то кой каквото сам си направи, друг неможе... то или ще я карам на освенциум или я ще изпия нещо дето не трябва, я ще изям нещо такова. Все куца работата при мен.

# 383
Моля, споделете отново добавката, за намаляване на пикочна киселина!
Моя позната има нужда от нея. Бях си я запазила но изчезна със смяната на телефона.

# 384
Моля, споделете отново добавката, за намаляване на пикочна киселина!
Моя позната има нужда от нея. Бях си я запазила но изчезна със смяната на телефона.
Мисля че тази беше хвалената:
https://galen.bg/natural-factors-cherryrich-cherry-concentrate-c … 00-mg-h90-kapsuli

# 385

Ще споделиш ли ориентировъчно колко дневно калории си отгоре и какво ти е съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати?

Това е хубав въпрос!
Ще кажа при мен
Странно но аз някак ивлязох от тази ремисия и отново всички изследвания не са ок. Незнам на кое се дължи. Хранене не е променяно.

Costa
 понеже знам че си и ти в  UK
На теб тук ли ти определиха че си с ИР?
Когато си била.
Защото моето GP
Не е чувала за такива. За него има само Диабет тип 1 и тип 2
Моят HBA1C е на горна граница и тя ми казва добре е normal range няма диабет
Но то пише навсякъде където проверя че това е ИР
НО тук явно Не знаят за нея. Интересно ми е да споделиш

# 386
При теб страшно много стрес се събра, а много кортизол също я прави тая беля в дългосрочен план...
Знаете как е в това отношение когато се приемат кортикостероидни лекарства. Най-просто казано - те са синтетични версии на кортизола. И те, и нашият си кортизол развалят работата ако присъстват постоянно по много.

# 387

Това е хубав въпрос!
Ще кажа при мен
Странно но аз някак ивлязох от тази ремисия и отново всички изследвания не са ок. Незнам на кое се дължи. Хранене не е променяно.

Costa
Когато си била.
Защото моето GP
Дара в УК не са и чували да изследват инсулин. Или пък щитовидни хормони, освен tsh. Пускам си в България пълни изследвания веднъж в годината, прибирам се всяко лято за море. Миналата година и декса скан си правих. Изобщо не разчитам на NHS да ми обърне внимание.

# 388

Това е хубав въпрос!
Ще кажа при мен

Costa
Когато си била.
Защото моето GP
Дара в УК не са и чували да изследват инсулин. Или пък щитовидни хормони, освен tsh. Пускам си в България пълни изследвания веднъж в годината, прибирам се всяко лято за море. Миналата година и декса скан си правих. Изобщо не разчитам на NHS да ми обърне внимание.

Знаех си аз.
Аз.накарах моят да пита в Google. Стана му интересно и се зачете 😃
Декса скан кокво е това   ?

# 389
...
Пускам си в България пълни изследвания веднъж в годината, прибирам се всяко лято за море. Миналата година и декса скан си правих. Изобщо не разчитам на NHS да ми обърне внимание.

Директно кацай в Анталия, къде го видя това хубаво море у нас... и скъпо, скъпоооооо....

Общи условия

Активация на акаунт