Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 362
  • 651
  •   1
Отговори
# 390
...
Пускам си в България пълни изследвания веднъж в годината, прибирам се всяко лято за море. Миналата година и декса скан си правих. Изобщо не разчитам на NHS да ми обърне внимание.

Директно кацай в Анталия, къде го видя това хубаво море у нас... и скъпо, скъпоооооо....
В Анталия български няма, а искам децата да говорят свободно. Пращам ги за лятото по лагери и последните две седмици сме заедно, после обратно към Кралството. Май месец ходим в Европа - тази и миналата година бяхме в Гърция, преди две години в Испания.... и така.

# 391
Аз имам приятелка във Франция и тя си идва тук за изследвания и всякакви лечения. Там пък неможе да се добере до специалист. Все по телефона. Миналия месец си дойде след като 2 години я мотаят уж нещо й имало на носа, прибра се и се оказа щитовидната.

# 392
  • София
Като споменахте Турциия (Анталия), се замислих, че в последно време бая народ си направи операции там за намаляване на теглото. Това, дали е трайно?
Една приятелка е на Оземпик и е неузнаваема, но ако спре, какво ще стане, това ми е интересно?! Отивам да прочета в съответната тема, за да не спамя.

# 393
  • В центъра на моретата
Да, чака се за лекар на доста места в Европа, особено ако си с нормални осигуровки. Затова доста хора, които имат възможност си пла'ат допълнителни здравни осигуровки, за да чакат по-малко.
При нас не се чака, но за сметка на това като отидеш на лекар като отворена книга те гледат.

Costa, къде ходиш на декса скенер (по спомен беше от морето)? Тук има, ама се чудя доколко им е добра апаратурата, а искам основно костна плътност да меря, останалото е като допълнение. Всъщност има два вида апарати за измерване на плътността, но не мога да разбера има ли разлика. На единия съм ходила, освен да пробвам и другия.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 17:13 от zaek

# 394
Аз следвам инфлуенсъри на озампик от много време и това, което се вижда никак не е приятно, ozampic face е много изрзено при някои направо ужас. За други по-сериозни здравословни последици не съм чела, ама на мен това ми е достатъчно за да ме откаже от подобен медикамент.

# 395
  • София
Аз следвам инфлуенсъри на озампик от много време и това, което се вижда никак не е приятно, ozampic face е много изрзено при някои направо ужас. За други по-сериозни здравословни последици не съм чела, ама на мен това ми е достатъчно за да ме откаже от подобен медикамент.
Отивам да чета. Сега гледах и някакво ново лекарство Мундажро. Да видим. Дотогава режим.
Скрит текст:
Гледах и Драго Чая бил с операция.

# 396
Това даже е по-ефикасно от озампика, на летището в мексико има автомати, като тези за кола и вафли пълни с монджаро, по-скъпо, но свободно може да се вземе.. смятай колко е разпространено там.

# 397
Много мускулна маса се губи от повечето които отслабват с Оземпик, това е най-големият проблем. И не само с него де а с цялата група - Саксенда и Мунджаро и те са там. А това си е проблем, много е трудно да си запазиш мускулите, не е невъзможно но много трудно. Дори хора с нормален апетит от няколко страници нищим как да стане че да приемат достатъчно протеини. А представете си като почти нямаш апетит, то почти е невъзможно...
И след спиране повечето качват отново, разбира се, както и след всякакво друго отслабване със системно голямо недохранване. Само че от това качено тегло много малко ще е мускул, далеч не колкото е изгубен при свалянето. И реално човекът не е дори в изходна позиция ами е и още по-зле...
Това е съвсем отделно от страничните ефекти които естествено също си ги има.

# 398
За момент се обърках в коя тема съм.☺️ Тук едва ли някой ще препоръча медикаменти от типа на Оземпик или пък операции. Помня, че преди време беше публикуван линк към видео как съпругата на човек починала заради Оземпик (ако не се лъжа). Та далеч не е само Ozempic face най-големият страничен ефект.

# 399
  • София
За момент се обърках в коя тема съм.☺️ Тук едва ли някой ще препоръча медикаменти от типа на Оземпик или пък операции. Помня, че преди време беше публикуван линк към видео как съпругата на човек починала заради Оземпик (ако не се лъжа). Та далеч не е само Ozempic face най-големият страничен ефект.
Е, не, сетих се за Драго Чая покрай споменаването на Анталия, Турция. Изобщо не очаквам някой да ме агитира тук. Все пак имам и ендокринолог, който, ако беше преценил, щеше да ме насочи към описаните лекарства. Проучвам и чета. И се запитах, дали влияят на ИР. Иначе режим, това е ясно. Аз съм и на метформинов препарат.

# 400
Поне за мен такива препарати могат да са оправдани като последна мярка, ако нищо друго не помага. А не като първото към което да се посегне. Ти оня ден почна, дори не знаеш още какво и колко ще постигнеш така, какъв е смисълът да мислиш за тежката артилерия?
Доста от пишещите тук дори и метформина сме пропуснали, той също не е при всеки задължителен.

# 401
Метформинът носи риск от дефицит на Б 12, а медикаменти като Оземпик крият и други рискове и според мен също са за много тежките случаи.
Метформинът поне сам по себе си не води до намаляване на мускулната маса, а също и "отваря" повече рецептори за инсулин, т.е. не понижава КЗ чрез стимулиране на секреция на още инсулин. Докато другият тип медикаменти "стимулират" панкреаса.
missence, при мен лично и имаше много по-голям ефект от режима за КЗ и кг, отколкото от метформина. Затова и след известно време го спрях. Ти си още в началото и според мен можеш да се справиш и без тежката артилерия.🙂

# 402
Да, чака се за лекар на доста места в Европа, особено ако си с нормални осигуровки. Затова доста хора, които имат възможност си пла'ат допълнителни здравни осигуровки, за да чакат по-малко.
При нас не се чака, но за сметка на това като отидеш на лекар като отворена книга те гледат.

Costa, къде ходиш на декса скенер (по спомен беше от морето)? Тук има, ама се чудя доколко им е добра апаратурата, а искам основно костна плътност да меря, останалото е като допълнение. Всъщност има два вида апарати за измерване на плътността, но не мога да разбера има ли разлика. На единия съм ходила, освен да пробвам и другия.
От София съм, на Цариградско шосе ходих в една клиника. Миналото лято си взех неплатена отпуска и изкарах цял месец в България, две седмици на морето и две в София.

# 403
Аз мисля да си направя лятото един декса. Мисля че в Токуда предлагат тази "услуга".

# 404
Nevermoresleep, те на много места я предлагат, но гледай дали включва само костната плътност или и другите неща.🙂

Общи условия

Активация на акаунт