Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 350
  • 651
  •   1
Отговори
# 405
Аз следвам инфлуенсъри на озампик от много време и това, което се вижда никак не е приятно, ozampic face е много изрзено при някои направо ужас. За други по-сериозни здравословни последици не съм чела, ама на мен това ми е достатъчно за да ме откаже от подобен медикамент.
Отивам да чета. Сега гледах и някакво ново лекарство Мундажро. Да видим. Дотогава режим.
Скрит текст:
Гледах и Драго Чая бил с операция.
той ръкав прави на корем. Мой и той В Турция.
Аз пък хващам някакви които направо ако ги слушаш ще кажеш че всяка 2ра е в Турция за такава операция.
В нашата аптека даже предлагат да те включат безплатно в някаква програма с инжекции за намаляване на кг.
Аз се направих на любопитно и попитах но ме отпратиха с оооо ама вие нямате нужда 😃
Явно касае само специални габарити
В Анталия се излъгах придш 3 или 4  години да отида приз август. Не се диша. 44, 45 Това бяха градусите  вечер спадаха до 38. Не бих повторила

# 406
  • София
Метформинът носи риск от дефицит на Б 12, а медикаменти като Оземпик крият и други рискове и според мен също са за много тежките случаи.
Скрит текст:
Метформинът поне сам по себе си не води до намаляване на мускулната маса, а също и "отваря" повече рецептори за инсулин, т.е. не понижава КЗ чрез стимулиране на секреция на още инсулин. Докато другият тип медикаменти "стимулират" панкреаса.
missence, при мен лично и имаше много по-голям ефект от режима за КЗ и кг, отколкото от метформина. Затова и след известно време го спрях. Ти си още в началото и според мен можеш да се справиш и без тежката артилерия.🙂
Да, изписан ми е и Б12 спрей.
Естествено, че ще опитам режим и движение, и то не за кратко, защото при мен кг не са над 100кг например, а някои тук сте запознали от 100+кг и сте се справили.

Поне за мен такива препарати могат да са оправдани като последна мярка, ако нищо друго не помага. А не като първото към което да се посегне. Ти оня ден почна, дори не знаеш още какво и колко ще постигнеш така, какъв е смисълът да мислиш за тежката артилерия?
Скрит текст:
Доста от пишещите тук дори и метформина сме пропуснали, той също не е при всеки задължителен.
[/spoiler]
Сетих се за Драго Чая, покрай споменаването на Турция по повод почивка, и реших да вметна, че понякога се стига до тежка артилерия и до операции. Завидях му за репликата, че сега се чувства чудесно, признавам си. Дай Боже, един ден и аз така да кажа, макар и след доста време. Засега съм само -2кг, но е нещо, поне за мен.

Цитат
аз пък хващам някакви които направо ако ги слушаш ще кажеш че всяка 2ра е в Турция за такава операция.
Доста ходят. На мен, покрай четене за ИР и кг. взеха да ми излизат реклами на доста клиники. Но все пак говорим за операция, което не е като да отидеш на фитнес.

Цитат
В Анталия се излъгах придш 3 или 4  години да отида приз август. Не се диша. 44, 45 Това бяха градусите  вечер спадаха до 38. Не бих повторила
Ние юли. Никога повече. Само от септември нататък.

# 407
Вкарай се в ред и ще се чувстваш и ти чудесно, без да правиш опасни интервенции. Всички дето сме тук знаем какво е да не ти е добре, да нямаш енергия, да ти тежат килата (за килата не всички почват чак супер тежки де, но повечето).
Това на почти всеки дето се присъедини го казвам - като си припомниш какво е да се чувстваш добре, то ще вземе и да ти хареса Grinning Понеже се чудят как се "издържа" на режим в дългосрочен план, то като че ли е чак такава голяма пък мъка.

# 408
Аз имах да свалям 7-8 кг, когато ми откриха ИР, много ми тежаха, много уморена бях. Спомням си сутрин със ставането от леглото какъв парцал бях. Буквално парцал, нямах сила да сготвя и да изчистя, правих или едното или другото. Кучето ММ го разхождаше, а сега ставам закуски правя и то 2 на мен нещо и на тях двамата. Разхождам кучето, отивам след това на фитнес и по цял ден не сядам буквално все нещо правя. Правих вечери...тази вечер 2 на тях и на мен, че искаха таятели, а аз това не го ям вече, ядохме и сега тепърва ще седна. Преди такова нещо абсурд.

# 409
Така е, от сегашна гледна точка - ами аз направо като грохнала бабичка съм била преди да разбера какво става и да почна да вземам мерки. А тогава някакси свикнала ли бях, що ли, не ми се виждаше чак и толкова зле да съм, то откъде енергия и да го мисля толкова като едвам се влачех... И физически, и ментално хич не съм била добре.
Хем и не започнах да свалям веднага тегло с големи темпове, аз нямам навик и да се тегля де, но първите месеци нямаше кой знае каква видима разлика, те бяха и посред лято все с по-свободни дрехи. И изведнъж минава Натка пред едно голямо огледало вкъщи и се шашка, не знам вярвате ли ми но се връщах да погледна втори път Joy А много преди да имам такава видима разлика, вече се чувствах коренно различно.

# 410
Онова русото от Живот на кантар си резна корема преди 3 години в Турция... пълна простотия Simple Smile Както и да е, за някои може и да е оправдано.

За Оземпик съм пускал едно клипче, хубаво е да се изгледа цялото... защото има няколко много сериозни риск-а...

# 411
Да, тази от живот на кантар хем си е резнала корема хем пак е станала 100кг. Аз в ТикТок гледам и още една жена така след операция преди 3-4 г и пак си разширила стомаха и тя е 100+ кг. Ъо и тая от живот на кантар беше 100+.
На ММ му изписаха озампик той е 120 кг., но няма да го взима. Сега началото на юни му предстой операция и така или иначе ще свали след нея, е няма да са 20 кг, но пак ще свали нещо. А докато се възстанови ще я кара на супи така или иначе, а то няма да е да стане за 5 дена. Ще си има възстановяване по-дълго.

# 412
  • В центъра на моретата
Аз мисля да си направя лятото един декса. Мисля че в Токуда предлагат тази "услуга".
Costa, заблудила съм се, че си от морето. София ми е далечко.
Аз си правих на декса, но е само костна плътност на три зони (всъщност аз това поисках - и това беше всичко, което включваше апарата). Сега тук има един друг апарат, който мери освен костната плътност и BMI, съотношението на мускули, мазнини. Ползват го спортисти за скрининг на състоянието си. Добре е ако се прави на един апарат да се продължи на същия, за да се проследи тенденцията. Затова се чудя.

# 413
Това BMI не е ли само за "успокоение" както се казва... то като си "по-мазен" и с малко мускул... то се усеща... както и обратното...
Ако не можеш да си прецениш тялото колко е изчистено... смятай...
Поне аз така мисля де... виж, спортистите и фитнес маниаците го правят за вътрешен гъдел и контрол там за максимална кондиция, но малко мазничко при нас, простосмъртните си мисля, че дори е полезно.
А когато мазничкото е повечко, то се вижда, усеща се... Декса не ти трябва един вид Simple Smile

# 414
Зайче
Аз съм морска 😃
Май сме и от един град. Къде е този апарат. Заинтригувахте ме. Не че ще си идвам скоро към Бг Ама нищо не се знае.
Тайсче много липсва, къде ми се изгуби колежката  ❤

# 415
Мерси, zaek. Не знаех че има такива които не мерят мускулна маса и мазнини. Аз това искам + костната плътност разбира се, макар че нямам притеснения, ми се иска както казва Navy, за гъдел.

# 416
Това BMI не е ли само за "успокоение" както се казва... то като си "по-мазен" и с малко мускул... то се усеща... както и обратното...
Ако не можеш да си прецениш тялото колко е изчистено... смятай...
Поне аз така мисля де... виж, спортистите и фитнес маниаците го правят за вътрешен гъдел и контрол там за максимална кондиция, но малко мазничко при нас, простосмъртните си мисля, че дори е полезно.
А когато мазничкото е повечко, то се вижда, усеща се... Декса не ти трябва един вид Simple Smile
Мазничкото се усеща когато е видимо, около органите не всеки може да си го види и усети а те там са опасните мазнини.
А БМИ не става и за успокоение, честно казано, отдавна не го считат за особено добър критерий в каква форма е човек. Казвам го като някой който ако гледа БМИ ще  трябва да ходи със стърчащи кокали като на биволица, за да е в "здравословния" диапазон там, особено ако гоня теглото дето ми се води "идеално" спрямо БМИ. Има по принцип и някакви по-разширени таблици при които се преизчислява спрямо костната структура или не съм сигурна как точно се води като термин и е малко по-реалистично но пак си отчита само теглото а не от какво е съставено. Интересно беше де, само веднъж попадах - измерваха се обиколки на китката на ръката и не помня още къде, че да се прецени с какъв коефициент после.

# 417
Да, в болниците само костна плътност мерят. Аз затова в тази клиника отидох, защото мерят всичко. Исках да видя и как са ми разпределени мазнините. Изненадващо имах не много висцерални. Не знам дали това лято ще стигна до София, но другото ще се пробвам пак да си взема неплатен и да поостана повече в България.

# 418
Costa, дай повече инфо за тази клиника. Къде на Цариградско? Име нещо или по-точно местоположение?

# 419
  • В центъра на моретата
Navy, аз съм мноооооого далече от мазничко. BMI ми многократно под нормата. Такова беше и като тренирах професионално. Тогава това се целеше. На InBody апарат съм толкова, колкото ми показва кантара като процент мускули, вода, протеин. Мазнини не гледам, защото почти нямам такива и като процент са ми около 6-7%. Костно минералния състав при първото изследване, което правих не ми изследваха. Имам, обаче други  проблеми, за които искам да видя дали се развиват или има подобрение.
Има нещо, което не ми е ясно с тези апарати - костната плътност на три зони не включва костната плътност на цяло тяло + костно минерален състав и BMI. Или едното правиш, или другото или казваш двете поотделно да направят.
А така или иначе ще плащам за него, чудех се къде е по удачно.
Dara, да от Варна сме и двете. По центровете с образна диагностика има такива апарати - на д-р Куцаров (май е с най-новата апаратура), другият е в Курортна поликлиника, има в ДКЦ Св. Климентина. Може би има и на други места. Ако решиш да ходиш ще ти пратя линковете на центровете.

Общи условия

Активация на акаунт