Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 302
  • 651
  •   1
Отговори
# 510
Карен честит рожден ден! Прекрасна  торта си спретнала. Да си жива и здрава..

# 511
  • Sofia
Благодаря за поздравленията! Grinning Едно от децата имаше рожден ден.
От тортата със захар не ядох. Joy

Някои риби не ядете, аз карантии не мога.  Опитвам дробчета, сърца, мозък ... и ми се повдига. Черва даже и не пробвам, още помня баба ми като ги чистеше каква смрад беше.

# 512
Ако съм наоколо по време на чистенето, на мен също би ми минал меракът. Готови изчистени - така всеки може Joy И шкембе в масло харесвам много, ама друг да го почисти и свари ако може, а аз само да ям. Черва ако са налични вече - няма да ги изхвърля, но няма и да отида аз да си търся да купя.
Виж други органи си ям и се радвам че ми харесват защото са си разнообразие. И по-хранителни от мускулите, и някои са и по-бюджетни отколкото месото.
Да не говоря напоследък колкото изгледах и изчетох покрай тия пробиотици, Уилям Дейвис каква хвалба им удря че са пълни с хиалуронова киселина... ако стана някоя прекрасница - от пробиотиците ще е Joy
Да не казвам голяма дума ама като че ли наистина съм се поразхубавила, вече дали е точно от тях не знам ама няма пък да се оплаквам. Чак не смея да го напиша - тъмните кръгове под очите, които си нося цял живот, са по-малко видими, това не вярвах че ще го видя някога. И кожата на лицето ми има някакси по-здрав и свеж вид, аз и преди не бях се още сбръчкала де, само на 43 съм ама все пак.

# 513
Аз месо може да не накусвам, освен пилешко филе, но виж дроб по селски мога да ям денонощно.
Днес направо се размазахме от лежане и филми. Страхотно си починахме. Даже не съм извеждала и кучето пълен релакс, че и книга зачетох, някаква за хормоните 🤣, а бе и четивото ми е топ.

# 514
Благодаря за поздравленията! Grinning Едно от децата имаше рожден ден.
От тортата със захар не ядох. Joy

Някои риби не ядете, аз карантии не мога.  Опитвам дробчета, сърца, мозък ... и ми се повдига. Черва даже и не пробвам, още помня баба ми като ги чистеше каква смрад беше.

Ами то и аз не мога карантии принципно.
Виж сърчица съм опитвала, странно, но ми хареса. В ресторант.
На банкета имаше някаква карантия.
Някакъв дроб. Мръщя се, колежките дуднат - абе опитай бе, тука кухнята е на ниво, пък ако не ти хареса не го яж или си повърни Joy
Ами опитах.
Ами хареса ми.
То и как се приготвя е важно.
Мен баба ми ме е карала да мия на прасето червата Joy

# 515
От карантиите най-чист вкус имат воденичките и език, не са миризливи и със странна консисетенция. Трябва да са само добре сварени като начало, после вече се надгражда. Пробвайте 🙂

# 516
Пробвах да заобичам воденичките, купих няколко пъти да пробвам и не са моето. Но може и да не съм ги приготвила, както трябва, знам ли...
Според мен пилешките дробчета от карантиите са сравнително неутрални. Примерно на пастет със сметана, масло, може лук, подправки на вкус.

# 517
От воденички правя пилешко шкембе. Който не харесва характерните миризми на свинското и/или телешкото, може да пробва.

# 518
Интересно звучи това. Макар че аз самата шкембе чорба нещо не харесвам, не съм от най-големите фенове на млякото и съответно не ме радва особено че ми докарва на детска кухня с него Joy
Но си става хубава супа от воденичките, аз си я правя както обикновена пилешка или пък ги добавям в такава за по-интересно. Точно такова май ще наготвя утре или вдругиден, че времето пак е за чай, топла супа и прочие... Тъкмо не съм пробвала воденички да сваря под налягане та ще си начеша и крастата за новост, трябва да потърся колко време ще им трябва.

# 519
Натка, пробвай вместо мляко сметана да сложиш. Game changer Joy
Аз обичам карантии всякакви. Дробът даже го ям само запечатан в масло и полу-суров отвътре Grinning

# 520
Сметаната ми върви на зеленчукови супи, на месни ми харесва застройка от яйца и кисело мляко - по много и от двете.

# 521
Ехо Simple Smile да се наредя и аз с един пост в почивния ден ☕ Оплесках печката 😂докато й дойде ред да я изчистя, едно кафе време ще съм с вас.

Поизгубих се здравата, признавам и.. осъзнавам.. то нашето сладко бебе на Дара порастнало ❤😘

При мен нещо се объркаха нещата 🤔може и от възраст да е 🤭Та се наложи малко да върна въглехидратите в ежедневието (уж щитовидните ми бяха ок, вс там пакетно съм пускала, лл е със специализация ендокринология и е мн адекватна, но..).. Накратко - бях споделяла за съранна ниска Т 35,5-35,8.. после ме сполетя и прескачане на цикъл 🤔🤨и върнах плодовете, повечко семена/ядки и си позволявам от време на време овесени ядки. Веднъж седмично имам и прегрешения.

С две думи не съм за групата 😂😂😂😂за това се отдалечих, да не изпитвам угризения 🙃🫣

Кг мн бавно слизат, но поне се задържат. По-интересна ми е промяната в композицията на тялото.

Повечко движение гледам да има
Скрит текст:
Страшно обездвижване е било при мен- това ми е една от равносметките, като се замисля понякога какво е било преди и какво е сега.

Понеже успях по диагонал да прегледам последните 2-3 теми, не знам къде мернах дискусия за яйцата. ММ си пожела да му сваря (20 яйца 😬) и признавам, че винаги ги мия (все пак от едно място кокошките акат и снасят 🤪) и да ви кажа един трик - като ги варите, във водата метнете малко сода бикарбонат (при мен на около 1 и 1/2 л вода беше 1/2 чл сода) и после яйцата се белят гладко без драма

Скрит текст:

За операциите - ще да е била далечната 2004-2005г позната (може би 1,77 видока) и едра, но нормално едра след 2 раждания беше жената т.е малко екстри около ханша и корема. Направи си такава операция и голямо страдание беше след това.. някакви стомашни болки, перманентни. Отделно се спазва пак режим - хранителен и двигателен т.е с операцията не свършва “проблемът”- това е илюзия

Да се посмеете малко - реших да изпържа на децата картофи (на всеки 3-4 м ги огрява такъв ден 😂😂не за други, ами не ядат пържени картофи 🤔) и си пръснах малкия пръст със сгорещената мазнина 😂😂наказах се (като оня виц за “няма да ям повече плодове - като си белех мандарина, ми пръсна в окото!”)

Днес не ми е кулинарен ден като цяло 😂имах един спанак и реших да го оформя на нещо като тортила - слагаххуск, мелих на чопър..сама ще си ям този спаначен wrap🫣🤭никой не му се връзва

Скрит текст:

Следващия път ще го направя с повече яйца, без хуск.. току виж станало по-прилично 🤨

ПП: на финала да дам един акъл - около печката винаги си дръжте пакетче с хума. Като се опарите, мокрите веднага с малко паста от хума (хума с вода съвсем мъничко забърквате в дланта) и нанасяте. Никое аптечно средство не ми е давали такова мигновенно и трайно облекчение

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:41 от fotokod

# 522
Фотокод, стой си тука. Нищо че си палава.
Аз почнах да мърдам надолу.
69 съм, ихуууу.
Ще идва мц и трябва много послушна да бъда. Ще правя нещо кето и това ще е почти само.

За яйцата като имам време и се сетя слагам и аз сода, но това не винаги помага.
Обаче  другия път мисля да ги накисна първо в сода за малко.

# 523
Елора, браво! Ти си желязна! Ягоди сега поне има и малко златни череши 🤭стават за десерт с кисело мляко . И боровинките май са по-поносими като цена

Онзи ден мернах един десерт- във форма за мъфин или книжчица за мъфин се слага - ред фурма (разделена на 2 и малко сплескана), върху нея лъжица фъстъчен тахан, после няколко фъстъци от тези без шелупина и отгоре разтопен шоколад и фризер да стегне… нещо като сникерс си го представям на вкус

🤪🫣тези рецепти “само ги гледам”.. ако ги сготвя, няма да имам спирка в консумацията.. 🙁 За това нищо сладко не влиза вкъщи..

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:34 от fotokod

# 524
fotokod, и аз не мога да спазвам напълно режима, тъй като се боря с камък в жлъчката и фиброза на черния дроб, но темата ми е определено полезна, за да поддържам захарта в норми.
Новият ми десерт е фъстъчено масло с какао и малко плодове. Всичко се обърква и прави на бонбони. Вкусно е, а и така не посягам към купените кето десерти. Дори и суровите торти ми влияят зле.

Общи условия

Активация на акаунт