Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 266
  • 651
  •   1
Отговори
# 570
Невър, възможно е да ям по-малко от теб, но ти сигурно си изпъната на спица, а аз съм 💯 кила. Телосложението ми е малко женски тип. Дебелея на баджак, задник и корем, а не като нормалните мъже - на цици и ръце, а пък краката като солети. Сега съм понаправил гърди и перки, прасците ми се очертават ясно и вече в долната част на бедрата се показват мускули. Обаче за задника и пояса има какво да се желае. Те са ми болката. То на мен мускули и релеф толкова не ми трябват. Все пак съм женен, ама пуста суета! Joy
Дай сега да се разберем - нищо нормално няма в това дето подчертах. На торс, "цици и ръце" се пълнее от висок инсулин, всички в тая тема сме го пробвали това на гърба си. Най-опростеното обяснение дето съм срещала, съвсем обобщено разбира се: ако се пълнее само и единствено на корем - най-вероятно е от кортизол, ако се пълнее не само на корем а изобщо в горната част, както ти описваш - инсулин. И в двата случая краката остават тънки, че и задникът се сплесква.
А тая работа как си я мислиш като искаш да качваш мускул пък искаш и да ядеш в дефицит, поне аз не си я предтавям много много. Вярно че там само на теория мога да приказвам, че съм далеч от спортен тип, но все пак... как?? Тия приказки както някои си го представят как ще "превърнат" мазничкото в мускул не ги слушай. Свалянето на мазно и качването на мускул са две отделни неща. Като не стават едновременно, наблягай едно по едно ако трябва.

# 571
Да кажем, че ще махна кашкавала и кожата на пилето. Какво кардио и по колко предлагате? Стълбите ме кефят. Да ги намаля или ходене? По колко? Гребният тренажор и той е кардио, но пък е и хубава загрявка. Него?
Моето кардио във фитнеса е ходене на средно бърза скорост и малко наклон за точно 5 минути за загряване.
Градене на мускул с неядене не става - лично изпитано.

Нави, аз предпочитам да ходя в залата. Там съм мотивирана да свърша упражненията и да не скатавам, вкъщи не ми се получиха нещата - опитвах на няколко пъти, освен че няма същото оборудване. Да не говорим, че при сериозни тренировки, формата е също важна, защото предпазва от контузии, а такава сама вкъщи трудно ще науча. Кой както му харесва.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 15:08 от Nevermoresleep

# 572
А ако се пълнее и по краката? Дори под коленете? На какво е признак?

# 573
Не говориш за подуване и отток? А за омазняване и пълнеене?

# 574
Да
Не говориш за подуване и отток? А за омазняване и пълнеене?

# 575
До колкото знам, омазняване при Инсулинова резистентност там, където е по слабо кръвоснабдено... другото може да е хормонален дисбаланс. Най-добре ще да е след направени изследвания... споделяш тук, че мацките в темата са много в час, и съвет при лекар... разбира се Simple Smile

# 576
Да слагаш теглото навсякъде поне за мен е най-нормалното нещо, особено ако си е пропорционално. Вече ако е концентрирано в определени части, трябва да има причина да става така. Дали хормони в дисбаланс, дали лимфна задръжка някъде или де да знам.
Аз в момента тежа немалко също, обаче пропорциите са ми близки както си бяха нормално, а не каквито бяха преди да мина на режим. Когато се присъединих тук нямах талия, на практика нямах глезени (те и без това не са ми супер тънки), горната част на ръцете ми бяха едни големи бутове, а в долната ми половина може и да имах доста целулит но в краката бях спряла да трупам доста преди това. И задникът ми беше на палачинка. Шегувах се с мерките че са 100-100-100 и все тая кое е талия и кое е друго...
Сега пак съм си едра и имам от всяка част някакъв потенциал за сваляне, но си имам нормалните за мен пропорции, фигурата ми може и да е набита но е тип пясъчен часовник. Няма накъде изразено натрупване повече от другаде, напоследък съм свалила 2 кила но също талкова равномерно и без кантара можеше и да не забележа. Съответно изглеждам много различно, а помня преди години на същото тегло как съм изглеждала и като качих и още над него как ставаше все по-изразено това.

# 577
На мен ми стана навик когато стоя или чакам нещо... да си масажирам останалите сланинки Wink
Това в никакъв случай няма да ги стопи, но помага индеректно като загрява и допълнително кръвоснабдява, така че 3% да помогна, се файда е Simple Smile Simple Smile Simple Smile Трудно се смъкват мазнини без кръв...

# 578
До колкото знам, омазняване при Инсулинова резистентност там, където е по слабо кръвоснабдено... другото може да е хормонален дисбаланс. Най-добре ще да е след направени изследвания... споделяш тук, че мацките в темата са много в час, и съвет при лекар... разбира се Simple Smile
Споделяла съм, не се забелязва нищо съществено освен неоптимални фт3 и фт4 и висок хемоглобин.
То не и някакво прекомерно качване, но е факт, че имам излишности и по долната част на краката, може би трябва да си досваля килограмите. Но ме хваща яд, че мога да нося само дълги поли, а има много по-дебели от мен, на които краката им си изглеждат добре. Общо взето си давам сметка, че и за мускул трябва да се работи, но не съм стигнала още до това. Във фитнес няма да стъпя, това ми е супер гнусно, а вкъщи място няма. Нещо друго трябва да измисля и да го вмъкна някак си, някъде....

# 579
Аз досущ слаби крака не съм имала никога, освен вече супер хърбава като бях по едно време. Не съм се радвала, понеже не беше от хубаво, не беше и нарочно тогава де. А и си бяха кокалести, не просто стройни че да изглеждат чак много добре. Когато има достатъчно мускул по тях, вече не са слаби.
Но съм с масивни кокали и съм си просто "широка" такава, не знам как да го опиша по друг начин. Глезени, китки - така да съм завиждала като по-млада като видя жена при която са някакви фини и тънички, супер женствено изглежда това дори и да е по-закръглена. Но всеки иска каквото си няма, какви жени ще сме иначе? Grinning Не ми се е паднало точно в тоя живот да съм с такова телосложение. Моите са си масивни на всякакво тегло, прасците ми също са големи, ключиците ми не са били изпъкнали никога както е при много жени, нито пък коленете ми са изглеждали като на фина мадама.
Ами каквото е - такова, няма пък да се тръшна да мра сега Grinning Доста години ми отне да се възприема и харесам, аз дори и като много по-млада и с мерки 90-60-90 пак се считах за едра и тежка. Младо момиче с 60 санта кръстче колко пък да е едро, то сега смешно ми звучи чак. На мен пък за това са ми завиждали сигурно, докато аз се вторачвам в друго.
Та, ако това за което говориш си ти е нормалната структура, не знам има ли начин да свалиш целево там повече от другаде. Вече ако е оток и задържане, евентуално подпомагане на лимфен дренаж редовно с масажи, сухо четкане и не знам още какво може да се прави за целта. Но това не е напълняване и обикновено си личи.

# 580
  • Sofia
Може структурата да ти е такава. Тогава трябва много да отслабнеш, за да се махнат и по тези места . Ако преди не е  било така, може да са отоци . Провери като натиснеш с палец за няколко секунди. После ако остане вдлъбнато мястото е оток.

# 581
Вътрешното възпаление също е причина за подути крака под коленете. В едно видео доктор Боз казваше да се натисне силно, много силно (при някои хора е болезнено даже) около 15 см над глезена върху костта и да се задържи така. Не помня за колко, но нещо между 15 и 30 секунди май беше, без да се отпуска натиска с палец. Ако после има вдлъбнати, което остава за известно време, значи има задържана вода и вероятно и вътрешно възпаление.
Аз също не съм от тези с много тънки глезени и прасци, дори и без изизлишно тегло не са били такива, но пък коленете ми винаги са изглеждали добре и никога не са били кокалести. И също имам изявена талия. То изключително много се усеща по-широк крак от коляното надолу по панталони със силно стеснени крачоли в долната част, ботуши, обувки, в много случаи на вид си е приемливо. В случая е важно да се разбере какво е, дали е просто равномерно качване на тегло навсякъде или е свързано с някакъв здравословен проблем.
Иначе, Натка, усмихна ме.😂 И аз навремето при тегло малко над 50 кг все си търсех кусури и се вглеждах. Сега  се сещам и се смея как съм се комплексирала за глупости и незначителни неща.🙂
Днес обядът беше 4 бъркани яйца в малко масло, сметанено сирене, по малко авокадо, пастет и маслини. А вечерята обезкостен пилешки бут с кожа, пилешки дробчета и малко чери домати..

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 20:33 от dolce miele

# 582
Ами така си беше, а ботуши пък да си купя каква драма ми е... Носят ми се по-високи ботуши, аз може да съм набита но изобщо не съм с къси крака и биха ми отивали. Ако се намъкна в тях обаче. Което предимно няма да се случи, а като се случи и ми иде банкет да вдигна Grinning Дори и на тегло при което с кеф съм носила къси поли и къси панталонки, пак си изглеждах тежка в тая част и пак съм завиждала на тези с по-фини кости.
То хубаво човек да си има по него, ама... ботушите повечето ми идват тесни. Блузи са ми кошмар за купуване - голяма пазва на не много голям торс, то почти всичко стои като подарено и/или като палатка. Или пък вулгарно, ако пък уцеля нещо което да ми залепне по мен.
И съответно почваш да завиждаш на тези дето са по-стройни и елегантни, макар че на всички ни е ясно че еднакви няма как да сме.
Това да ми е кусурът. Никога не ми е липсвало мъжко внимание, та вероятно не съм била чак такъв слон и грозотия, а сега пък съвсем не смятам че съм.

Аз нещо пак нямам муза за готвене, толкова не можах да измисля какво ми се яде че не отидох и да напазарувам. През деня и не огладнях особено де, изядох си пробиотиците и им добавих и някоя лъжица овче кисело мляко, стана по-малко от 1 чаша общо. Интересно става като ги сипя едно върху друго, че и трите различен вкус имат. И шепа маслини дето ги изядох като семки и тях. За вечеря сварих яйца че най-лесно, плюс и малко салата до тях. Домързя ме дори една желатинова баница да бях метнала, за по-интересно. Утре вече ще трябва да изляза да напазарувам по-стабилно и да си сготвя нещо по-съществено. Обаче никакви идеи нямам, а дано сънувам нещо по въпроса Grinning

# 583
  • В центъра на моретата
Гущер, мисля си, че е добре да изчислиш колко протеин приемаш. При трениране трябва да е повече. Не помня точно, ама май беше около 2 г на кг телесно тегло. Изтегли си приложение и слагай взичмо, за се изчислят макросите.
Ако прецениш, спри временно кардиото, за да видиш  има ли промяна.  Или го измести сутрин-ако имаш велоергометър, или бързо ходене. Според ежедневието си - има хора, които са само на стол пред компютър или излегнати с лаптопа на корема, има и такива, на които работата е раздвижена.   Не натоварвай една мускулна група с много различни упражнения, за да може да се възстановят мускулите. Според мен намали броя на сериите на три, пробвай в началото да намалиш кардиото на 10 мин, ако няма промяна го спри временно. По принцип, добре е да има кардио в края, защото след силова гликогенът се изчерпва и започва горенето на мазнините.

# 584
Гущер, мускулите не са само за красота.
Никога не съм гледала на мускулите по този начин.
Като отслабнах не ми бяха тренировките като сега. Просто не ме вълнуваха мускулите.
ПРавех там нещо, да има движение, и заради кожат.
Иначе суетата е хубаво нещо, зависи как се ползва.
Но как изглеждам е последното нещо, което ме вълнува. После вече с присъствието си в тази тема и обсъждането на един тон неща проумях грешките си.
Знаеш мускулите за какво са освен за наслада - пренос на хранителни вещества, сила, издръжливост, горене на кз без участие на инсулин. Какво ли още не.

Днес 30 минутки ми беше.
Много по-добре се чувствам. Вчера уж добре, но после капнах.
А и аз си усещам,че прекаля ли, не ми е ок.
То и заради щитовидната трябва да се съобразявам. Не е хубаво и заради нея да прекалявам.

Нави, дай линк към това силово кардио моля.

Общи условия

Активация на акаунт