Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 456
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
Ако изобщо допускам възможността да има такова нещо, то следва да бъде само при лежерните предмети - музика, рисуване, физическо, ТП до когато го има. Останалите не са съпоставими с тях.

# 496
А защо не и за математика, ако ученикът няма да кандидатства с предмета? Зачита се поставя при определен минимум знания вместо Среден (3) примерно. В противен случай се ощетяват децата, които се справят добре с така наречените "лежерни" предмети и се облагодетелстват тези, които са добри в точните науки и езиците, но не са добри по ФВС, музика и рисуване. На тях им се спестяват ниските оценки и успехът изкуството се завишава, а на другите спада като отпаднат високите им оценки и останат само тройките. Чисто психологически ги удря.

# 497
Е, стига, де! А кое ще ни вдига успеха? Joy
Къде го видя това вдигане на успех от тези предмети? То само 4-ки пишат.
Шегувам се, но миналата година най-ниската средна оценка в класа беше по Музука и това го заявявам съвсем сериозно....
Музиката май е до 10 ти клас....
Моята само рисуване си обича....

# 498
Ми щото т.нар успех е редно да мери науката. А не спорта/изкуствата. И математиката не е само за едното кандидатстване, а основополагащ предмет.
Сега, в случай на стипендия, действително може да попречи, но ако някой по принцип се е насочил да взема стипендия от физическо, то мястото е в спортно училище.
..Ние понеже не вземаме, е едно такова леко и лежерно:-) нямаме драма с това колко точно ще е оценката..

# 499
Моята племенница беше знаменосец, пълна отличничка без физическо. Директорката и смени оценката на 6 с нейния подпис и печат навремето.
А набора тази сутрин ме буди към 5 - боли ме стомах цяла нощ не мога да спя. Яде череши преди лягане. Ама от едни череши чак пък толкова. Дадох му един спазмалгон и заспа да видим как ще е когато се събуди.

# 500
  • Пловдив
Наборът от 5 до 7 клас, 3 години не беше пълен отличник точно заради физическото Joy
В седми клас втория срок, аха да му остави 6 за срока и му шибн@ една 4 накрая, та пак 5 му остави Stuck Out Tongue Winking Eye
Добре че не се взима общият успех от дипломата, както едно време!

# 501
Моите са анти-спортен и мега-спортен😂 ами какво да ги направя, такива са. Знаят си и никой няма драма с това че някой друг е взел норматив. И оценките отразяват, разбира се, реалната ситуация. Не страдаме.

# 502
  • София
Ох бе, това за зачита се по математика го говорите на шега, нали?
Моята яко го е закъсала по философия, даже ако не се стегне може и 2 за срока да получи. Направо ме втриса от тази мисъл. Само не знам при 5 първия срок и 2 втория може ли да я остави на поправка. Май по наше време имаше нещо такова, че при 2 втория срок остава 2 за годината.

# 503
При нас явно не е рано, вече са се появили две годишни оценки - петици - от които аз съм много доволна.

# 504
Ааа, то и при нас по музика до 7 клас си беше цяло геройство да изкараш 6. Ама сега много сме доволни - това музика, физическо, изобразително... само шестици. Казвам ви, в нашия клас са се събрали най- добрите художници, музиканти и спортисти Laughing Не се оплакваме де
И моето дете се разболя, точно когато най не трябва, защото днес имат класна по английски, трябва да го изпитат по БЕЛ, че на класната получи 4 горкия . А от утре до края на следващата седмица им намалят часовете, заради външните оценявания на 7 и 10 клас
Ahoney, не знам дали има такава разпоредба, според мен е по преценка на учителя, ама най - добре е да говри с учителката . Хич не я харесвам и аз философията

# 505
Моята уж харесва предмета (философия), но най-високата оценка там е 5-ца.Знам, че на последното контролно оценките са ниски и ще изпитва госпожата.
Ahoney Няма да е 2-ка според мен, нека поучи малко за изпитването.

# 506
Не знам за вас, но при моето дете предмети като физическо, музика, рисуване носят петициите и шестиците, по другите предмети е за тройки и четворки. Така, че аз си искам оценките по тези предмети, 3-4 високи оценки доста дърпат средния успех и чисто психологически подкрепят детето, за разлика от математиката и географията, които доста бият по самочувствието като най-трудните за нея.

# 507
  • София
Ahoney , ако я изпита и види, че е чела, не би трябвало да пише 2 за годишна оценка.
Ама знам ли... Ако учителят е станал накриво, може и да се заяде. Ще стискаме палци Hands Thumbsup

Иначе наборчето заради физическото не хвана стипендия първия срок. В последния момент се появи 4. По другите предмети имаше няколко 5-ци, там нямаше как да се повиши. Не успял да си направи лицевите. Той че не е спортен тип, не е. А и се поотпусна, откакто спря плуването. Уж трябваше да го изпитат тази седмица, но нямали час. Другата седмица очаква проверка пак на лицеви. Той не го взима много присърце, така че всичко е точно.

Кака му на нормативи обикновено е с 5. Но заради активно участие има 6. Като продължавам да се чудя как играе баскет и волей с тоз ти ми маникюр без да чупи нищо.

# 508
  • София
Проблемът е, че философията толкова не е нейното, че още докато чете все едно някой минава с гъба през мозъка й и изтрива прочетеното. Освен това се е ошашкала и само повтаря, че не разбира нищо и не може да запомни нищо. Освен да стискам палци и да я натискам да учи, друго не ми остава.

# 509
И моята днес има класно по английски, другата седмица пък й се пада "директорското". Резултати от двете класни по МАТ и БЕЛ все още чакам. Произведенията по литература тази година хич не й харесаха (нормално, действително не са за тази възраст), та се поозори покрай тях. За философията - на нея й е лесна, даже й харесва и обмисля да я избере за профил. Шантава работа.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 13:33 от Tisisat

Общи условия

Активация на акаунт