Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 447
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моят зубри по философия. Ако го прекъснеш и зададеш въпрос, не получаваш много смислен отговор... Но успя да върже 5 на някакъв тест. И прави и втори тест, което за него е по-добре. Щото можеше и да е устно. Но били повече деца за изпитване и учителят решил да им даде тест.

Голямата не е много по теорията от философията, поизпуска някои определения. Но пък може да спори и да се заяжда Simple Smile И понеже си харесва учителката, даже писа профил с филосифия. Аз лично 5 дена се кръстех и я питах дали е премислила добре.

# 511
Аз не знам какво учат по философия, питала съм ама нищо не разбрах от обясненията. В крайна сметка децата са различни и на едно му е лесно по математика, на друго по език, на трето друго, ама и учителят е от голямо значение.
И в нашия клас имат проект - да изработят сайт, имаше доста изисквания, дано да е успял да се справи, че той много изживява оценка различна от 6, айде 5 може в краен случай  Laughing Отделно трябваше да подготвят и презентация за сайта си. Това е по информационни, а по информатика също имаха някакво задание - моето прави някакъв калкулатор, на него по тези предмети му е интересно

# 512
Моят си е роден философ - за всичко във Вселената има обяснение. Дори да не го знае, ще ти го обясни уверено Simple Smile Така, предполагам е получил и петицата си по този предмет.

# 513
  • София
Хаха, моят мъж казва на Марти, както се мъчи тази философия, та ти си такъв дървен философ Simple Smile
Но аз един ден седнах с тях да видя какво учат и да ви кажа нямах никаква идея кое как да обясня. А учителите си държат на този предмет.
Иначе със сайта Йо се справи добре, аз там не мога да помогна.
Но в тяхното училище много хубави проекти правят, много активно училище.

А за физическото, моят син от 10 год е футболист и не може да покрие всичко Simple Smile

# 514
На моето момиче много трудни са и вид на глагола, това свършен, несвършен, мъка. Обаче с литературата и разни Донкихотовци е на 6, там е ясно. Голяма мъка ми бяха тези произведения навремето, даже не можах и да ги прочета.
За физическото, не може моето да тича бързо, да хвърли тежката топка. Много е добра с баскетбол, футбол. До 7 клас играеше футбол с момчета и я харесваха, кошове вкарваше въпреки ниския ръст и господинът отчиташе. Тук госпожата по физ.въз не гледа тези умения, само нормативи.

# 515
  • София
Моят явно е най-философ 😁😁😁. Предметът му стана най-любимият, вече категорично е решил, че това иска за трети профил и даже за кариерно развитие. Надявам се да смени нагласата до 12 клас, ама знам ли. И аз имах подобно залитане към философията, хем си бях математичка по душа, а той си е баш дървен философ по рождение 😊. Майка ми подходи доста авторитарно, че да не я пиша на първо място при кандидатстване в СУ... с математика. Добре, че не го направих.

# 516
  • Пловдив
Моята девойка не само играе футбол с момчетата, а тренира футбол в Ботев-девойки. Много спортна натура е и няма проблеми с нормативите. При нея куца рисуването. Целият талант се е прехвърлил на брат и. Рисува като третокласничка. Но пък много се старае и учителите и го отчитат това. Единственият предмет по който е оформена вече годишно в дневника е рисуването, защото имаха само първия срок. Философията и беше малко на кантар, но вчера са я изпитали и се е преборила за 6. Така, че вече е ясна и ще завърши с пълно 6.
Брат и, художникът, също се справи блестящо с ученето тази година. Не очаквах толкова много да ги натискат да учат в художествено училище. И между другото, той никога до момента не е учил толкова много. Очертава се с една петица, по БЕЛ. И никак, ама никак не е спортна натура. Там пък, спортният талант се е прелял в близначката му Wink
Много различни и интересни деца си имам Simple Smile
sisill и моят вчера следобяд попреяде с череши и го боля корема. Поне аз на това го отдадох, защото след това нищо му няма.

# 517
Моето дете не като третокласник, ами като дете в детската градина рисува Laughing Радвам се, че тази година по тези предмети случихме на учители, които държат на присъствие и  дисциплина
Първият срок завърши с шестици по всичко / то не че е много това всичко, защото нали нямат разказвателни /, но сега по БЕЛ е за оформяне, по математика е между 5 и 6, а по информатика предполагам, че от проекта ще се решат нещата. Съжалявам го, че е толкова взискателен към себе си, ама като дете бях същата

# 518
За вечерния час - като е с гаджето, стоят у нас, като излиза с приятелки - до 10 трябва да се прибере, казала съм, че така е по закон и винаги да си носи личната карта. Рядко е закъснявала, като ми звъни да предупреди.
Срочна и годишна оценка има вече, по Перспектива. За другите е голям зор в момента, така се случи, че доста отсъства първия срок заради боледуване, вторият направи 10 дни по домашни причини и сега по някои предмети няма достатъчно оценки по Наредба еди коя си. Изпитват я в момента, та й плющят ушите, само се надявам да са благоразположени да искат да я изпитат.
За лагерите - всички лагери, на които са ходили децата ми, не са били организирани от училище. Последно миналата година бяха даже двете ми девойки заедно, някак си се паднаха в една смяна по възраст (14-19 г.), имаше деца от цялата страна. Разтърсете се, много хубави има.

# 519
Ай, ай, тази осмокласна философия - синът на екзистенциално есе отличен, а на устно изпитване три, горканчо.
Но проблемът му е физическото, щото всъщност е спортен тип. Там нормативите ги покри, та отличен, обаче при народните танци хич го няма, мята краци и се срамува... И съответно е с четворки на хората Simple Smile Но пък други деца си отдъхнаха, като спряха да ги мъчат с нормативите, а започнаха танците.

Думата ми е за стипендиите за успех, всъщност. Аз го подгрявах как един ден в гимазията ще усети финансово възнаграждение за полаганите умствени усилия, тоест как знанието храни, един вид Simple Smile Обаче се оказва, че в днешни дни само много малък брой пълни (или почти) отличници се класират за стипендия, поне в гимназията на набора. Та ме е  яд, че няма да получи нагледния житейски урок как знанието е оценено и финансово, макар че ще е с отличен успех (т.е. над. 5,50). Абе едни 10 лв. да му дадат, пак Joy Joy

# 520
Срещата утре е от 19.00 часа в La Passione на "Попа", нали така? И как ще се намерим, освен да питам за резервация на съоткачалки?

# 521
  • София
Резервацията е навън. Друга за 16 човека едва ли ще има.

# 522
А, то пък едни стимулиращи стипендии Laughing В нашето училище за отличен успех е 25 лева, ако трябва със стипендията да го убеждавам, че знанието храни, няма да ми се получи Satisfied
Много е хубаво това с народните танци, при нас нямаме, а е хубаво поне там 3-4 хора да научат, да не говорим, че разпускащо действат

# 523
  • София
Моите ме изненадаха и се отказаха от зеленото училище. Днес им беше класното по БЕЛ, вчера обсъждаха как от другите класове им казали, че било отврат. Слушам с половин ухо и кимам, искам официална ваканция Joy Девойката вчера в колата ми разказваше книгата, която ще представя на английски - добре, че днес я е представила, че имаше да слушам още Joy  Харесват си и физическото, и ИИ, но то и учителите са готини. Цяло лято ще се моля на всички знайни и незнайни богове догодина да не се виждаме с един конкретен преподавател Hug

# 524
  • София
А при вас има ли изходни нива освен класните? Наборът е неприятно изненадан от такова по МАТ. Ще бъде другата седмица. По БЕЛ, английски и другите предмети нищо не са им казали за изходно.

Общи условия

Активация на акаунт