Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 90 (хипотетично-еврово издание)

• 43 749
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
И какви разходи имате по апартамент, който няма да продавате 3 г.? Освен данък сгради и такса смет, евентуално такса поддръжка? Чак 25 000 лв.?
 По договор е купен за 40к евро. Таксите  за нас,ако се продаде за 180 000 е  ги смятайте. И затова засега загубата ще я приемем. С кредит сме, който не е никак малък,ако пък и продадем и върнем ще има и за банката 1% такса. А за даловерите на банки и строители не ми се говори. Под наем няма да се дава.Направо продажба,просто и ние не бяхме наясно с някои неща.

# 181
Еее ако си е купен за флипване, доста са ви хързулнали. Ама то човек следва да се информира..

# 182
За живеене ,но не ни харесва вече като е готов.

# 183
Здравейте. Не знам дали е точната тема, но търся мнение за инвеститори Нова Билд БГ (били са Нова Билд СТ, Нова Билд, Нова Билд София) и ЕРА, както и за Stonehard, които май са посредници за ново строителство. В търсене на жилище за живеене съм, като донякъде даже предпочитам панел, но разглеждам и новото строителство в района като искам да знам колко са надеждни инвеститорите (най-вече ме притеснява дали ще се получи АКТ 16).

# 184
  • София, Bulgaria
Гого, отизвестно време и аз го ползвам " клюкарчето" - chatGPT, ама е много хлъзгав. Като му направя забележка, вика: Да, права си... и обръща палачинката.
Ами права съм, ама той що не се сети... доста буквално чете и поне при мен липсва аналитична мисъл. Може и да се учи още, не знам.

Питах го, какво знае за мен ....лелел...лелеее.... голямо подмазване и суперлативи.

# 185
  • Бургас
За живеене ,но не ни харесва вече като е готов.

Не бих продавала на ваше място.
Чакам да минат трите години, през това време пускам под наем.
Толкова ли е спешна продажбата, че сте съгласни да преглътнете такава загуба?
Сигурно имате къде да живеете през това време, но и да нямате, можете да живеете там, защо е необходимо това бързане?

# 186
А хвали ли те колко си интелигентна? Голям подмазвач е към момента.
---------------

Чатгпт точно по темата съм го ползвала Simple Smile Беше ми интересно да обобщи материали за определен инвеститор - и той вика "мненията са разнопосочни, има големи критики за Х". Питам го какви точно са критиките и той почва хъката, мъката, върти, суче... накрая изкопчих, че нямало нищо конкретно, но като цяло хората мислели, че инвеститорите еди какво си Simple Smile

Гого, отизвестно време и аз го ползвам " клюкарчето" - chatGPT, ама е много хлъзгав. Като му направя забележка, вика: Да, права си... и обръща палачинката.
Ами права съм, ама той що не се сети... доста буквално чете и поне при мен липсва аналитична мисъл. Може и да се учи още, не знам.

Питах го, какво знае за мен ....лелел...лелеее.... голямо подмазване и суперлативи.

# 187

Дъщеря ми (на 8 год.) се снима и качва само че в GEMINI на GOOGLE. Нали има лесен достъп с Андроид телефон. То голямо хвалене я хвали - колко била сладка и т.н. Simple Smile. После си снима едни гривнички правила, пак я хвали. Но е факт, че я и стимулира доста и подсеща, какво може да добави, дава ѝ идеи, какво ще прави после и т.н. не е лошо, но трябва критично и внимателно да се ползва.

# 188
Тоя Чарли едни задачи за трети клас не може да ми реши, без да му подсказвам значително. Е, те вярно, че и задачите не са 3+4=?, ама, нали, за ТРЕТИ клас са, все пак. Пък да седна да му се доверявам за имотния пазар. Няма нужда.

# 189
  • София, Bulgaria
ЕmmaT, www.maznagana.com ...Kissing Heart
Питам го за мнение за даден текст и той..1 кофа суперлативи... Като му кажа, не мислиш ли, че не е много бизнес и е доста сладникаво посланието за такава сериозна тема. Отговорът е: Да права си...искаш ли да ти предложа други...
Та от 20..30 варианта едва 1 е що годе приличен.

# 190
Пак демонстрирате класически ad-hominem.

НЕ коментирате изнесените факти, а именно, че съотношението богаство/имоти говори за балон, а автора му, било написано еди как си, с еди какъв си шрифт, от chat и какво ли още не.

Да ви върна по темата, защо не коментирате главното послание?

# 191
Защо се отплеснахте от темата. Според мен фокуса трябва да е "нормално ли ви се струва имотния пазар да е 5хБВП за бавно развиваща се икономика с малък растеж, аутсорсинг ориентирана и демографски проблеми". Щото по-горе това се пусна като едва ли не нещо положително, а то не е, но някои хора не съумяват да разберат защо това е проблем, не е устойчиво и има огромни рискове.

# 192
Един ресторант за четирима на морето преди да речем  пет- шест години беше около 60 лв. ,сега е над 200 лв....
Това балон 🎈 ли е или си е нормално?

# 193
  • София
Какъв балон, това е обир 😃

# 194
  • Бургас
Фразата „Кеф цена няма“ е популярен български израз, който в буквален превод означава "удоволствието няма цена" или "когато нещо ти носи удоволствие, не гледаш колко струва". Това е израз на емоционално отношение към дадено действие, преживяване или покупка, при което удоволствието или удовлетворението са по-важни от разходите.

Коментар върху значението:

Позитивен контекст: Често се използва, за да оправдае импулсивни или скъпи покупки, които човек прави заради личен кеф, например: „Да, дадох 200 лева за вечеря, ама кеф цена няма!“

Житейска философия: Отразява нагласа към живота, при която личното щастие и емоционалната стойност се поставят над материалната или рационалната преценка.

Може да бъде иронична или оправдателна: Понякога се казва полу-на шега, когато човек знае, че е направил нещо неразумно, но не съжалява.

Потенциален негатив:
Ако се използва прекалено често или без мярка, тази философия може да доведе до нездравословно отношение към парите или отговорностите.

В заключение:
„Кеф цена няма“ е израз на балканската, особено българската, способност да се живее за мига, да се цени удоволствието и да се намира оправдание в личното щастие. Как ще бъде възприет – като свобода или като безразсъдство – зависи от контекста.

Общи условия

Активация на акаунт