Кои са добрите държавни училища в София

• 158 482
  • 497
  •   1
Отговори
# 180
Е шдва за немския искрено ме разсмя. Явно тук сме на светлинни години разлика в мирогледите и амбициите. Не ми се влиза в безсмислени спорове - само ще кажа, че трите официални езика на ЕС са английски, немски и френски. Всички служители в европейските институции говорят и трите езика. Ние в булгаристан бързичко отхвърлихме един-два от тях.

Официалните езици на ЕС са ВСИЧКИ езици на страните членки, включително и българския, както и келтския. Това са езиците на които е преведено Acquis Communitaire - закодателството на ЕС. Има 4 т, нар. служебни езика, които са английски, френски, немски и испански. Колегите, с които работя в Брюксел говорят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО френски и англйски. Много малък процент от тези, които не са от немски или испански произход владеят немски и спански.

# 181
Темата за чуждите езици ми е безкрайно интересна, тъй като аз самата ползвам френски и английски. Но мисля, че не й е мястото тук. Нека я отворим все пак... Praynig
Аз самата съм в голяма дилема за моите деца. И аз съм на мнението, че в днешно време е задължително да се знаят поне 2 чужди езика. И всичко над това е добре дошло! А децата имат невиждани възможности, които е грехота да не се използват и развият.
Та, в тоя ред на мисли, както съм писала и по-долу, ми се иска да запиша Крис във френско училище. Доколкото аз знам такива са 17-то в Западен Парк и 33-то в Люлин. Някой ще ми каже ли за други такива?

# 182
Знаете ли, това са напълно излишни спорове - всеки да си записва детето да учи какъмто и да било език - ако иска, може и келтски и български. Въпросът е, че тук говорим за добрите училища. А не има ли смисъл да се учи немски или не. Само ще ви кажа, че един чужд език е крайно недостатъчен в днешно време и децата докато са малки и необременени могат да започнат с един, с тенденцията да учат още един в по-горните класове. Това не е натоварване за тях, а игра. По-полезна от компютрите и телевизията. Колкото до немския - това е един от езиците, който съм учила и който ми е бил винаги от голяма полза, въпреки че работя основно с английски. Така че не съжалявам, че съм "си губила" времето, както твърдят тук някои. И е факт, че в 20-то училище, при всичките му кусури, децата научават един сносен немски.

# 183
  • София
В 112 записват, но ми казаха, че тези записвания не пазят ред, правели ги информативно.

В какъв смисъл не пазят ред? Кога и как се сформират паралелките за предучилищните групи и след това за пърив клас?  newsm78

# 184
Темата за чуждите езици ми е безкрайно интересна, тъй като аз самата ползвам френски и английски. Но мисля, че не й е мястото тук. Нека я отворим все пак... Praynig
Аз самата съм в голяма дилема за моите деца. И аз съм на мнението, че в днешно време е задължително да се знаят поне 2 чужди езика. И всичко над това е добре дошло! А децата имат невиждани възможности, които е грехота да не се използват и развият.
Та, в тоя ред на мисли, както съм писала и по-долу, ми се иска да запиша Крис във френско училище. Доколкото аз знам такива са 17-то в Западен Парк и 33-то в Люлин. Някой ще ми каже ли за други такива?

ето тук има линк с табличка, където са посочени всички училища в България, където се преподава френски език.
http://www.institutfrance.bg/rubrique.php3?id_rubrique=181

# 185
Аз се обаждам за предучилищната подготовка. Миналата година стоеше пред мене проблема за записване в предучилищна група. В квартала Оборище има предучилищна в 112 - другата смяна на английската гимназия, 23 Жулио Кюри срещу Подуянската гара и не знам номера на училището - на Раковски и Сливница.  Аз я пуснах в 23-то и съм сравнително доволна. Свикват с училищния ред, въпреки, че уж ги пазят - в смисъл, че не ги пускат много много сами да щрапат по училището.

# 186
48 ОУйосиф ковачев е много добро.доволна съм учителите са приятни и се грижат за по-малките.учи се английски от първи клас.имат добър физкултурен салон с фитнес част и част за игри и упражнения.следващата година на първи клас учители ще бъдат Велина пенчева,Светлана миткова и весела денчева.и трите са сериозни учители дисциплиниращи децата и същевременно имат отношение.препоръчваг горещо  ви препоръчвам велина пенчева и светлана Миткова  това са учители които ще предразположат децата ви към харесване на училище.И двете са работили с деца с увреждания и деца с големи способности.ПОМНЕТЕ:НЕ Е ВАЖНО КОЛКО Е СКЪПО УЧИЛИЩЕТОыО КОЛКО Е ДОБЪР УЧИТЕЛЯ

# 187
колкото до статистиката - дъщеря ми е подготвителен клас в английската и в класа им няма нито един ученик от 1-во и от Бастилията. А това показва, че не ги подготвят така добре
Две от училищата, които бях набелязала за Габриела, се оказаха без предучилищна група - Първо и Бастилията. Остава да проверя 112, а и все пак да решим дали не е по-добре за предучилищната група да си остане в детската градина. Поне ще ми е по-лесно да я водя на тренировки вечер.  newsm78
Загледах Ви темата и като видях какво е написано за Първо СОУ, не можах да се сдържа да не се включа. В това училище преподават изключителни професионалисти, които наистина имат желание да научат децата. А най- важното е, че началните им педагози са много, много добри. Най-прекрасния учител преподава там - Г-жа Русева. Преподавала е на детето ми до четвърти клас. Ако имам второ дете, ако ще г-жа Русева да преподава на луната, ще изровя света и при нея ще го запиша. Благодарение на нея детето ми се научи да ОБИЧА училището, колкото и странно да Ви звучи. С риск да се повторя, защото из някоя от темите пак съм писала за нея, ще Ви кажа, че в класа ни всички деца я обожаваха. Тя успявяше да ги накара да обичат полезното. Всички учеха с желание, успя със всичките деца и в класа ни нямаше така наречените "издънки", което не е късмет, а се дължи изцяло на нейния професионализъм. Детето ми не искаше да идва ваканцията, защото няма да вижда госпожа Русева. Когато станаха четвърти клас, децата планираха как биха могли да повтарят, за да останат с нея

# 188
Записвам се да следя.
И тъй като видях няколко добри отзива за 1 Училище "Пенчо Славейков", ако някой има инфо за учителите, които ще поемат 1 клас тази година, моля да сподели!

# 189
Изключително съм впечатлена от грижите и подготовката на децата до четвърти клас в едно малко училище-47СОУ.Паралелките са малки и това дава възможност на децата да се даде една добра основа.

# 190
81 СОУ "Виктор Юго" в "Младост 3" беше с френски от 1 клас и с много добри традиции, но мисля, че по новата програма няма вече ранно чуждоезиково обучение, т.е. чуждият език е нещо като СИП - не е задължителен.

в 81-во е от 1-ви клас "обучението" по езика. Но не съм чула да има френска паралелка. За немска и английска знам на 100%.
Има. Уча там и примерно 12ти Б или В, ще излъжа кой точно е точно френска паралелка...
Училището като такова е добро, само дето подробността е, че изискванията от ръководството на моменти ми се струват безумни. Така няма да ходите, иначе няма да ходите...
И 1 съвет - никога, ама НИКОГА не си записвайте децата в 10 СОУ Теодор Траянов в Младост 1...

# 191
Като цяло началното образование е на високо ниво почти навсякъде. Фактът, че зависи от човешкия фактор - началния учител, го прави не толкова зависим от програми, учебници, директор и др. За гимназиите - има добри и не толкова добри. Но навсякъде проблемът е в средното звено - между 5 и 7 клас.

# 192
Чувала съм много добри отзиви за училището на ул. "Шипка" - май "Априлов" се казваше. Дисциплината е доста сериозна. По стечение на обстоятелствата познавам директора му - бил е мой преподавател преди години по история, и мога да кажа за него само добри неща.
Иначе традиционно яка дисциплина има в училищата по изкуства без художествената. В музикалното, хореографското, както и спортното имат толкова работа, че на децата не им остава време да мислят за глупости (разбирай наркотици). Не че ако решат, няма да пробват де.

И аз съм чувала страхотни неща за училището и съм се приготвила да подавам там документи за дъщеря ми.
И на мен ми преподаваше Директора едно време по история в 12то училище  Laughing
Страхотен човек, но за съжаление разбрах, че може би няма да е директор от септември 2008г.
Единствено чувам негативно мнение относно занималнята. Моля, ако има мами, чийто деца са в това училище и ползват занималнята да ми дадат малко повече информация.

# 193
В 112 записват, но ми казаха, че тези записвания не пазят ред, правели ги информативно.

В какъв смисъл не пазят ред? Кога и как се сформират паралелките за предучилищните групи и след това за пърив клас?  newsm78
На мен ми казаха, че сега само се информирали колко деца са кандидат-първокласници. Подаването на молбите било през март-април...

# 194
а за 35-то в Лозенец някой може ли да даде отзиви??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт