Мама и 40 годишно дете:))))

• 8 499
  • 125
  •   1
Отговори
# 30
Обикновено има някаква причина за такава свръх протекция, която не е известна на околните.

Освен ако не си кандидат снаха, не виждам кому пречат.

# 31
  • София/Севлиево
Според зависи.Ако детето има някакъв проблем, който му пречи да живее самостоятелно може и на 60 майка му ако е жива и здрава да го обгрижва.Ама ако е здрав прав и просто мързелив не му прави услуга,че и на нея си вреди.

# 32

Или пък сестра.
Те за 40 години не са скъсали пъпната връв, та сега ли. И в моето семейство има такива примери в две поколения дори и не мога да разбера как и кога майките осакатяват така синовете си. Дъщерите за тази сметка се справят чудесно, че даже и “помагат” финансово.
Не го разбирам, но не ме и интересува, не сме близки и не се занимаваме едни с други.

# 33
А защо изобщо те занимава кой как живее?

Живей и остави и другите да живеят, както го разбират и както им харесва.

# 34
На първо място - какво означава обгрижване като малко дете? В очите на един нещо може да е обгрижване, в очите на друг-не. В какво се изразява това обгрижване?
Ако готви, пере, чисти къщата му, каква е разликата с тези, които ползват пералня, чистачка, готова храна. Ако го къпе, вероятно има ментален проблем. От грижа до грижа-Балкан разлика ние откъде да знаем какво означава "като малко дете".
На мен, напр баща ми правеше кафе до 27г възраст всяка сутрин. Така погледнато, обгрижване. Обаче работех в друг град до който ежедневно пътувах, навлизах в нова професия и до късно четях и той да ми спести време, ми правеше кафе, поне още 10мин да поспя сутрин.

Последващо, години наред мъжът ми ми прави кафе. Веднъж съвсем като вметнато изречение каза:"Сутрин като я вдигна за кафето..", да не говорим какви реакции имаше.

Аз все още пера дрехите на моя почти 20г син, чаршафите му също пера, простирам, гладя. Купувам му козметика, шампоани, храна. Давам му джобни. Купувам му лекарства. Е, и? Той сглобява мебели, зарежда миялната, пазарува, готви понякога и носи тежки неща. Всеки уикенд ме води с колата до селската ни къща, ако мъжът ми е останал там да работи, защото аз не шофирам. Ако някой види как му подреждам гардероба, ще каже"Ама, защо той не може ли". Така че в очите на един е едно, на друг друго.

Все пак, от любопитство, какво е "Като малко дете"?

# 35
  • София
Скрит текст:

Или пък сестра.
Те за 40 години не са скъсали пъпната връв, та сега ли. И в моето семейство има такива примери в две поколения дори и не мога да разбера как и кога майките осакатяват така синовете си. Дъщерите за тази сметка се справят чудесно, че даже и “помагат” финансово.
Не го разбирам, но не ме и интересува, не сме близки и не се занимаваме едни с други.

Може тази "приятелка", за която "пита", да е имала някакви интереси към мъжа...

# 36
Ако и майката и синът се чувстват добре, кои сме ние, че да им държим сметка.

Особено е важно казаното от Светкавица. Какво означава "гледа като дете". Ами за нея той си е дете. Нормално е, да иска, да му помогне, да му сготви, да го улесни в бита. Той, от своя страна предполагам, върши по-тежката мъжка работа, по свой начин се грижи за майка си. Съвсем нормално е, независимо от възрастта му.
А и ние не знаем какви са отношенията. Вие не сте с тях 24 часа 365 дни в годината. В отделни епизоди виждате грижи един за друг. Дай Боже всекиму.

# 37
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не мога да повярвам, че някой уж близък до теб ще си позволи да те развява по форуми, за да валидира мнението си. Нормално или не, това вас не ви засяга, не си врете носа в чужди работи. Ако животът ви е толкова нещастен и безинтересен си намерете хоби, станете доброволец и спрете да го играете "добронамерен" наблюдател-съдник на чуждите съдби.

# 38
Хайде стига с тези приказки, че някой някого размятва по форумите - нито има точен адрес, нито имена.
Не смятам, че е нормално дундуркане на пораснали деца, смятам, че поведението на майката, ако го прави, е престъпно, защото вменява зависимост на сина си от ранна възраст и резултатите са видими - армия от льольовци, които чакат мама да дойде през уикенда да им изчисти, изпере и сготви. Такива бебчета не са годни ни за съпрузи, ни за бащи. От друга страна, сами са си виновни след една определена възраст, че не са отхвърлили зависимостта от маминка.
Имам няколко познати, които малко над 40 загубиха майките си и сега са сами като кукувици. Единият е добър, но страшен невротик и всеки бяга от него, другият е пълен комплексар и смешник. Третият не можеш да му чуеш гласа, уж е жив, мърда и ходи, ама душата му жива ли е не е много ясно. Плюя си в пазвата, че и аз имам момче. Ако така го осакатя, дано се осъзная някой ден и се гръмна навреме, преди да съм му провалила напълно живота.

# 39
Ако са ок с това положение, кои сме ние да ги съдим? Иначе, имам познат, който е на близо 50 години, стар ерген, живее с майка си, иначе човека е успешен юрист, много интелигентен. Преди години, беше се загаджосал с колежка, но майка му като разбра, я разкара набързо... Човека се държи по един начин като е сам - уверен, спокоен, еродиран, по коренно различен в присъствието на властната си майка. Пак казвам, щом ги устройва/свикнали са, кои сме да ги съдим. За мен лично, това е пълен абсурд! Аз лично за себе си, нямам нужда мама/жена ми да ми бърше г-за. Голям човек съм, мога да се грижа както за себе си, така го правя и за дъщеря ни - рамо до рамо с жена ми. Живи и здрави!

Същият случай, с познат лекар, много добър специалист. Той е на 43, но живее с майка си. Завърта се по някоя мадама около него, но за сватба и деца и дума не става. Та никак не е рядко явление това, големи хора да живеят с родителите си. Даже смятам, че все повече ще зачестяват такива случаи. За сам мъж е особено удобно да има кой вкъщи да му сготви, изпере и т.н. пък било то и майка му.

# 40
Това са си вътрешно семейни работи. Освен ако ще ставаш снаха,не те засягат.
Не е нормално да се обгрижва като дете  40 год.индивид и от двата пола,освен ако има здравословни проблеми.
Това с какво ще ти помогне на теб не зная.

# 41
  • София
Много знае някой дали го развяват, или не по форумите. Име, което е сбор от букви и цифри, откъслечна информация, не е като да е казала град и точен адрес. Питала жената, и по-странни питания има тук. Да не говорим, че в темите за мамините синчета мненията далеч не са толкова благосклонни.

# 42
  • here and now
Аз виждам много такива случаи. Тези майки буквало са осакатили децата си. Нямат нормален социален живот. Всяка, която по някаква причина се доближи до мамин златен, бива разкарана скорострелно.
Има и други случаи, когато синът е токсичен и нарцис, не може да се впише в обществото и висва на врата на майка си. При моя позната е така. Едва го изтрайва, ама ѝ е син и се надява да се появи някоя заблудена душа и да го вземе.

# 43
  • Paris, France
Е, чак пък да ги осакатяват! Познавам живеещи с майка на 50г, които в младостта си са живели сами и даже са имали връзка. В един момент са се върнали при майката и понеже и двамата са пасивни, а съжителството с нищо не им пречи, си живеят двамата и никой не е недоволен.

И аз да съм сама и да живея в същия град като майка ми, и аз бих се заселила при нея или бих я поканила при мене. По-малко битовизми и за двете и никакво неудобство. Алтернативата би била да живея сам сама и да се прибирам в празен апартамент. Ако искам да ям, ще трябва да си напазарувам и да си сготвя или да ида на ресторант. Майка ми така и така пазарува и готви, ще сготви още една порция, но пък в друг ден ще напазарувам и сготвя аз и тя ще е свободна.

Животът съвсем сам, без близки и семейство също не е много лек и полезен и пиша това като живяла сама цяло десетилетие и малко отгоре.

# 44
Тези 50 г имат ли свое семейство?
И аз съм живяла години сама  - страхотно беше! И не бих се занимавала с мъж, който живее с майка си, от такива бих бягала надалеч и смятам, че са осакатени, същото важи и за жени, според мен. Ако си на 18 да, но на 30 още с майка си как изобщо ще създадеш свое семейство така? Кой ще ти дойде на гости.
Иначе ако човек е вече на 50 и сам със сигурност бих живяла с майка ми или баща ми, или който и да е роднина, живота сам на тази възраст звучи самотен. Макар че една позната на мама е на 50, вдовица, децата й живеят надалеч и тя постоянно пътува със сестра си, (но се е заселила над нейния апартамент, нарочно си купи свой там), но сестра й има мъж и затова не живеят двете. И реално са си голямо семейство и са си добре така, не е напълно сама, затова казва, че й допада да живее сама.
С една дума като си млад ми се струва супер, но на 40 нито си млад, нито стар и ако имаш желание и надежда за семейство смятам, че е пречка да живееш с майка си, независимо от пола, макар за мъжете да се смята за много по-лошо нещо. Коя жена би се хванала с такъв човек, дори да е много красив и милиардер?

Общи условия

Активация на акаунт