Така е, но ако детето не живее наблизо, околните няма как да видят как и доколко е обгрижвано. Един може да го перат и да му връчват по 4 кутии с храна седмично, но пък той да оправя колата на мама, сметките или да помага с нещо друго. Друг може да живее сам в мезонет, купен от баба, мама и тате да превеждат по 10 000 бона месечно докато живеят на друг континент и да се виждат веднъж на 5г в Шри Ланка. Вторият е видимо оправен и самостоятелен, но не точно.
За обществена пералня не ща и да чувам. Само който не се е прал в такава може да си помисли, че е ОК, дори временно. Има го и проблема със сушенето в малки, северни жилища без балкон или на влажен климат. Пералните се развалят. Аз бих отишла у майка, вместо на обществена пералня.
Вече за пране на ръка, миене на дограма щях да пиша друго. За слагане в пералня и вадене нямам против да пера децата ми и до 100 годишни. Даже ми е кеф да пера често и къщата да мирише на изпрано.
Наистина южните европейци са много обгрижвани от майката. На съквартирант от Италия майка му носеше куфари с храна, готвеше му и му пазаруваше с нейни пари.

Стигне ли се до дебат кой от съпрузите е самостоятелен и кой не е, проблемът вече е съвсем другаде.