Как тренирам - 30

• 23 596
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Около цикъл се задържа вода, от там положението с целулита се влошава, макар да не вярвам, че при Нона е нещо драматично. За мен съм си го приела като част от "пакета", за да ми остане ресурс за борба с кг и бръчки Simple Smile))
Като стана въпрос за преходи, аз определено съм им фен, наскоро обаче се "светнах", че май правя грешка да тренирам в понеделник крака, ако в неделята съм била в планината. Как мислите?
Силово крака и преход, за мен са различни типове тренировка. Не виждам проблем, освен ако няма сериозна мускулна треска от силовата, която да пречи на прехода.
Проблем, според мен, е възстановяването.

# 106
  • Бургас
И аз това щях да пиша. Осветлението в пробните е отвратително, всички дефекти ги утроява Sad
Пробвай известно време сухо четкане или друго локално раздвижване в зоните с целулит. Може да пиеш и отвара от магданоз няколко дни, има силно отводняващо действие, ако си задържала течности покрай МЦ
Аз вчера само ходене 5км и малко побягах. Залагам повече на стречинг тези дни.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 09:53 от sunny-n

# 107
  • София
Нона, и на мен целулита ми влияе зле на настроението. Но наистина има огромно значение светлината. В нашата спалня осветлението пада отгоре, имаме един единствен полилей от старите и ако знаеш как ми изглеждат бедрата под тая светлина. Ще кажеш, че не съм стъпвала във фитнеса в живота си. На другия ден отивам в залата - гледам се на друга светлина и си викам Брей.

А пък да не говорим, че хормоните също оказват влияние върху мазнините и целулита, особено при нас жените. Малко някое хормонче да не ти е "у ред" естрогенова доминантност, не знам си какво и хоп...целулитче

Омръзна ми на мен от този целулит, ходя с дрехи, които ми отиват, не се старая непременно да го крия, ям умерено, балансирано, правя кардио, не съм легнала на дивана вкъщи и пак си имам. Ми каквото такова, излишно психическо натоварване..

# 108
Аз, ако тренирам сутрин, не мога да се оправя до обяд - да измия косата, грим, прическа...
Ще видя как ще тренирам от септември като се върна на работа, където съм до 18ч, а после все пак ще искам да обърна внимание на малчугана вкъщи. Поне съм от обяд, ама пък половин ден да се занимавам с мене си... Не иде пак. 😀 Вие в колко часа тренирате? Защото, да.., тренировката е час-час и малко, но отиване - връщане + оправяне за работа след това си отиват няколко часа. 🙄🙄

# 109
Аз, ако тренирам сутрин, не мога да се оправя до обяд - да измия косата, грим, прическа...
Ще видя как ще тренирам от септември като се върна на работа, където съм до 18ч, а после все пак ще искам да обърна внимание на малчугана вкъщи. Поне съм от обяд, ама пък половин ден да се занимавам с мене си... Не иде пак. 😀 Вие в колко часа тренирате? Защото, да.., тренировката е час-час и малко, но отиване - връщане + оправяне за работа след това си отиват няколко часа. 🙄🙄

Във Вашия случай действително сутрешните тренировки са най-подходящи.
Иначе трябва да се лишавате от ценно време с детето, а не всяка мама е готова за това.
Винаги съм тренирала сутрин, а започнах именно когато децата бяха малки. Тренирах у дома, а години по-късно и в зала. Изисква се просто добра организация. "Половин ден да се занимавам с мене си" не мога да си позволя и сега, когато децата са вече доста над 20-годишни Grinning
Тъй като питате за зала, ето как процедирах:
Отивах до залата с колата, облечена в екипа, само маратонките в сака. В него имаше малка кърпа за тренировката и голяма за банята, джапанки и всичко необходимо за душ, коса и грим. Дрехите за работа - на закачалка.
Тренировката беше един час, след нея половин час за душ и оправяне. Въпрос на навик е да оправяте коса за 10 минути и лек грим - за 5 Blush 15 минути шофиране до работа и това е. Процедурата се повтаряше 4 пъти седмично - понеделник, вторник, четвъртък, петък.
Много жени постъпват така, вкл. мои колежки от офиса.

# 110
Tulip🌷, аз също тренирам сутрин. Залата отваря в 07:00 и тогава ходя. Когато работих в офис просто си носих дрехите за работа в сакче и се къпах (само тялото, без косата) в съблекалнята на залата. Но ходих до работа с колело/кола и не ми беше драма разнасянето на допълнително неща. После отвориха зала на 2 минути от вкъщи и ми беше супер удобно. 😄

# 111
  • София
Аз също няколко пъти съм казвала, че работя на две места и целият ми ден е зает. Ставам в 5, тренирам от 6:30 до 8:30ч., буквално за 20мин взимам душ, обличам се, след това 9-13ч офис, след това обядвам, след това работа 15-23ч и така всеки ден.

Всичко е до свикване и напасване. Моят съвет е да си наредите тренировките по оптимален начин, за да се наспивате.

# 112
Не мога да не мия косата си след зала, защото на фитнес я връзвам и... 😀 Благодаря за предложенията! 🌷

# 113
Петенце, че ти спиш само 5 часа ... Open Mouth Не зная как издържаш.

Въпросче относно храненето: наскоро във фитнеса ми казаха, че лятото се ядяло само бяло месо, тоест аз с телешкото греша, за свинско хич и да не отварям дума. И вие ли така се храните?

# 114
Бяло месо ям само риба, ако това може да мине за такова. Не мога да ям никакво птиче - пиле, пуйка, евентуално малко патица, но рядко. Не ми се смейте, но ми мирише на антибиотици и ми се повдига Simple Smile Ям телешко, свинско филе и риба, това е положението.

Иначе и аз от септември се връщам на работа. Но ние имаме собствен фитнес в сградата. В повечето време ще съм хоум офис и ще ходя в кварталната зала, която започнах да посещавам точно по време на майчинството, защото ми е на 2 мин от вкъщи. Не е много по вкуса ми, но алтернативата да губя час и нещо само в път и отделно още толкова тренировка, не е вариант на този етап. Човек все с нещо трябва да прави компромис, та степенувам по важност.

Преди миех косата след всяка тренировка, но положението хич не беше окей и спрях. Сега подсушавам със сешоар и я нося вързана. Гледам да си планирам по-интензивното кардио за дните, в които мия косата, защото тогава вече няма как.

# 115
Въпросче относно храненето: наскоро във фитнеса ми казаха, че лятото се ядяло само бяло месо, тоест аз с телешкото греша, за свинско хич и да не отварям дума. И вие ли така се храните?
Не, абсурд. Що за правило?! Аз лично, за пръв път чувам такова нещо и ми се струва пълна глупост. Яж си каквото месо обичаш.

# 116
Аз ям всякакво месо независимо от сезона.
В последно време любимото ми е да си направя телешки кюфтенца на фурна, намерих много хубава кайма, слагам си сухи зеленчуци, две яйца, чубричка и ги мятам във фурната. Чудни стават 😀

Аз успях да тренирам, предвид цикъла добре се получи.

# 117
  • София
Eliff, да, затова правя 4 силови през седмицата и гледам да се наспивам, че сънят е много важен. Понеделник и вторник тренирам, сряда спя, четвъртък и петък тренирам, събота кардио и неделя почивам.

За месото - свинско не близвам, телешко...няма кой да ги джвака тия стари крави. Ям пуешко и пиле. Пиле хич не ми се ще, бях го изключила тотално, но откакто пуешкото на кг е 20лв+ просто не мога. И рибка чат пат вечер. Конско обожавам, но скоро не сме поръчвали. Него мога целогодишно.

# 118
Аз обожавам и хубавото агнешко Simple Smile но...

# 119
При мен няма някакво сериозно влияние според сезоните във връзка с тренировките. В почивните дни ходя преди обяд и ако ще излизам някъде е след това. Не съм много по преходи и катерени по планини и рядко ми се случва. Моето ежедневие като цяло е много рутинно.

И аз така - ежедневните ми е рутинно, така съм свикнала и така ми харесва. Няма разлика в нещата които правим през различните сезони.

Общи условия

Активация на акаунт