Живот на кантар - тема 6

• 33 200
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Само мен ли ме впечатли Вили как даде на Ванко с чаша да пие лимонада..отдавна имам чувството, че си го харесва. Вие как мислите?

# 406
  • София
Само мен ли ме впечатли Вили как даде на Ванко с чаша да пие лимонада..отдавна имам чувството, че си го харесва. Вие как мислите?
Просто си е такава грижовна, да помогне. Без да имам симпатии към определен човек и аз съм помагала така. Мръсни ръце,не иска да изцапа чашата,защото няма да го изпие на екс.
Последната серия е една от малкото ,в които не ми доскуча. Ако и розовата Виолета беше без синхрони,щеше да е прекрасна серия. Такава антипатия изпитах към нея в 1 епизод,а с всеки следващ ставаше все по-зле и по-зле.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 23:57 от trikitil

# 407
Много приятен епизод. Един оът не чух отбори, супер. Играта беше много забавна.
Обаче съм изумена как още нищо не са научили за храненето. КОе има калории, пак да се съчетават храни и тн.
Дери е миличка, но просто не е за там. Имаха толкова време, можеше всеки ден да има образователен урок за храненето. Все едно за първи път чуха в магазина гликемичен индекс. За хора клонящи към диабет това е жизненоважно.

# 408
По едно време я съжалих Деря в магазина. Един граби портокалов сок, друг - пресни картофи Joy Как щяха да ги приготвят тия дребни пресни картофи на барбекю, никой не разбра. И по чиниите после манджа с грозде.

Наистина основни неща не им е обяснила. С ГИ е трябвало да започне.

В ресторанта също ми направи впечатление, че не им обясни, че е добре да внимават не само какво поръчват, но и колко поръчват. Напр. салатата Бурата и телешкият стек на Тодор със сигурност минават 1000 калории.

# 409
За мен също беше странно, че не знаят коя храна, какво съдържа, при това бяха съвсем обикновени храни. Веднъж се учи в 6-7клас,после в гимназията по биология най - малко от училищни знания би трябвало да знаят. Иначе между баклава и толумбички също бих се замислила.

Наистина този епизод беше много забавен и позитивен. Макар че леко стресиращо ми беше да ги гледам как бягат с тези кг.

Освен знания, може би трябваше да се работи в предаването и върху психиката, да станат по-устойчиви на изкушения. Според мен, основният проблем е това, дали имаш 10кг или 50 кг за сваляне, неумението да кажеш стоп.

Аз за себе си съм се замислял често"това сега защо го ям, нужно ли ми е," но в някои случаи се яде без да си гладен, това трябва да се коригира. Ще дам пример, предварително моля да не ме нападате защо гледам в чиниите на хората, всичко се развиваше пред мен. И така-бяхме на учебен семинар в хубав хотел, закуската богата, вкусна. Една дама до мен с много, ама много наднормено тегло си слага обилна закуска, чиния с връх, дотук нищо особено. В 9 ч почват лекциите, в 10 ч кафе пауза, до кафето тава с еклерчета. Е, сложи си и еклерчета жената. Кога чак толкова огладня, че от закуска преди час да си сложи и еклери. Според мен те бяха за тези, които по някаква причина не са закусвали, иначе имаше предостатъчно. Тази картина ми се е за печатала и винаги, когато аз лакомея за нещо повече, се сещам.Върху лакомията следва да се работи. Ама някой ял повече, пък не дебелеел, за да не дебелеел, значи изгаря повече по един или друг начин.

Пиша това, защото за мен основната причина за наднормено тегло е да не можеш да се спреш, изключвам болестите.И в бъдещо предаване би ми се искало да видя повече съвети от психолог.

# 410
Калориите са една наистина голяма уловка, докато не се осъзнае как работи Simple Smile
Много лесно можеш да прекалиш с тях, ако нямаш култура на храненето и не спортуваш... но е трудно да ги събереш с правилната храна и добър спортен режим Simple Smile Той спорта не гори много, но иска определено "гориво" Wink

# 411
  • София
За съжаление психолог не може да спре това, не знам какво може обаче. Иначе точно това е причината за наднорменото тегло, не можем да кажем не и да спрем. Нещо като антидепресанти трябва да измислят, ама да действат на тази част в мозъка, дето ни кара да мислим за храна и всичко да ни се яде Simple Smile Понеже то не е глад или апетит, то си е чисто в главата. Върти се сега един нов термин, food noise, хранителен шум, или шум на храна, за това състояние, в което непрекъснато храната ти е в главата. Ей това ако някой измисли как да успее да заглуши, ще има успех.

# 412
На човек му се яде всичко, най-вече като е прегладнял. Та един от начините да притъпиш това чувство, е като не стигаш до там. Joy
Напр. да се пазарува и съответно да се подреждат покупките, по време на деня, когато не си гладен. Или срещите в ресторант да се правят малко по-рано, или да се хапне нещо малко преди това и т.н.

# 413
Еми като дълго време си бил под влиянието на опиоидните пептиди, производни на глиадин-а, който идва от глутена... както и алкохолната зависимост, която е носител на много празни калории... как така за 3-4 месеца ще можеш да превключиш?
Много е трудно, изисква голяма воля, а за да стигнеш до помощ от друг, в ролята на това предаване, значи воля такава нямаш...
То все едно един заклет пушач да му кажеш стоп.
Става, но става бавно, не от раз и с много воля Simple Smile
Според мен глутеновото пристрастяване е по-голямо от алкохолното и никотиновото взети заедно...

# 414
  • София
Да, това действа, на около 20% Joy Дебелите хора не ядат само когато са гладни, иначе щеше да е лесно.
За глутеновото пристрастяване не знам почти нищо, но това към захарта определено смятам, че е наравно с пристрастяването към алкохол или цигари, страшно нещо е.

# 415
  • Наблизо
За мен най-вредно е пиенето на газирани оцветени напитки.Не носят нищо,не са дори храна.Аз пия само вода и рядко алкохол под формата на вино.

# 416
Страхотен епизод,обожавам шоуто the amazing race.Жалко че само на Тодор помогна някой местен,помня са откликвали доста хора и са помагали по целия маршрут в другото предаване.Нормално Вили да е последна,тя едвам ходеше към края милата,но още 30-40 килограма и ще е манекенка 😊.
Дерия не само че нищо не им е обяснила,ами и продължава да ги бърка.Едно ядене в ресторант не е фатално,но когато е ежедневие няма как да очакват каквито и да е ползи и резултати.
При мен лично като съм недоспала покрай боледуванията на децата най го има този "фалшив глад "както си му викам,точно от умора и притеснения.

# 417
И аз по себе си съм забелязала, че не съм ли се наспала, гладът е жесток.

# 418
Аз се замислих вчера, защо не са поканили в предаването Страхил Иванов - момчето е страхотно, треньор прави и фитнес и хранителни режими. Преди 15 години, като започнах да отслабвам, четях блога му и упражненията и обясненията му за храненето са безценни. Освен това е бил дебел. Много готин младеж, така де вече е мъж.
Дерия за пореден път показа, че е слаб специалист за мен. Нищо не ги е научила освен какво са калории и че в броколите имат фибри.

# 419
Еми то си е физиологично ясно, повишени нива на кортизол и на грелин, предизвикана от кортизола нужда за енергия - т.е. бързи въглехидрати, неправилна регулация на кръвната захар извън циркадния ритъм... какво по-неясно от това Simple Smile
А, да, и се дебелее Simple Smile

П.П.
Това във връзка с недоспиването...
А има и още много да се пише на тази тема, но това е достатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт