КАУФЛАНД - тема 76 ПРОЛЕТНО-ЛЯТНА 2025

• 63 096
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Или връщат парите, или изпращат нов уред. Ама за това трябва да върнат отговор, не става за 5 минути.

# 691
браво на Билла ! доста ясно и четливо !

Само в Кауфланд ЕВРО е най-отпред ! и с малък шрифт

# 692
И ДМ са с двойна визуализация. След малко ще снимам. Малки ми се видяха цифрите. Ще ги огледам по-обстойно.

# 693
Ето снимки, да не критикувате само Кауфланд.
Също цената в евро е първата и валутите са с малък шрифт. И няма на всички артикули двойна визуализация, все още.

# 694
Да се похваля , че купихме планетарния миксер от Кауфланд. Когато го изпробвам ще дам отзиви. Последно купихме и фритюрник от малките на Crown, много съм доволна от него .

# 695
  • Сливен
По принцип задължителното записване на двете валути е от 8 август,това че са решили тестово да слагат е решение на всяка фирма.В Сливен има местни вериги хранителни магазин,където или няма две цени ,или са само частично.

# 696
По принцип е хубаво да има и някакъв ред при изписването, ама явно пазаруването вече ще бъде по сложно

# 697
Първия етикет е добре. Ама втория…

# 698
На втория зачеркнати стари цени, проценти намаления. И по възрастни с лупа ще гледат кое е лева и най вече някоя стока за килограм ли става въпрос или за бройка и т.н.

# 699
Не е задължително да са по-възрастни, за да не могат да видят етикетите. На мен и сега ми е трудно и ги повдигам или клякам, за да разчета и въпреки бифокала…

# 700
На втория зачеркнати стари цени, проценти намаления. И по възрастни с лупа ще гледат кое е лева и най вече някоя стока за килограм ли става въпрос или за бройка и т.н.
в случая аз търсех най-ниската цена за кг пармезан и се оказа, че няма ред в изписването на цената в лв и евро за кг, един вид както дойде.
Като ще са цените евро/лев, то така да са на всички етикети.
Както е видно на втория не е така.

# 701
  • Пеликания
По принцип до края на годината трябва да се изписва първо цената в лв и след това в евро (дали едно до друго или едно върху друго няма значение) , както е в Лидл. След 01.01.2026 ще се изписва първо цената в евро както е сега е Кауфланд .

# 702
По принцип до края на годината трябва да се изписва първо цената в лв и след това в евро (дали едно до друго или едно върху друго няма значение) , както е в Лидл. След 01.01.2026 ще се изписва първо цената в евро както е сега е Кауфланд .
Според БНБ и Закона за въвеждане на еврото… не си права:

# 703
Сега в новините казаха , че ще бъдат с еднакъв размер и шрифт , първо еврото , после лева.

# 704
Значи Кауфланд и ДМ са крачка напред.

Общи условия

Активация на акаунт