Отговори
# 120
Стигне ли се да проверявам, значи съм изгубила доверие.
А проверя ли веднъж и има нещо, втори няма да има.

# 121
Да така е, приемливо е да провериш един, най-много два пъти и след като разбереш, че те мамят да прекратиш връзката. Не разбирам жени, които цял живот прекарват със женкари, за които не е нищо, да си го сложат с чужда жена, но пък ги следят постоянно, да не би случайно да хлътнат и да се развали семейството и да се разпилеят имотите. Ако пък човека е невинен, съвсем неприемливо е да го следиш постоянно от страх, че може да ти изневери, това си е тормоз.

# 122
Щом някои проверява без основателна причина, значи има несигурност и недоверие.
Ако си е патил или просто ниско самочувствие. Причини бол. Бъгове бол.
Та е нормално за такъв човек да проверява. Пък и ако нещо надушат около поведението му...

# 123
  • Далечният изток
В повечето мнения се говореше за поглеждане ей така от любопитство кой му звъни, кой му пише.
Ако има съмнения, то те са се породили не само от това, че някой звъни или той звъни и пише. Обикновено е комплекс от няколко фактора, които не могат да се скрият, колкото и да сме заблудени бели птици.

А че някой бил бъгнат от предишните си връзки и си го изкарва на мен като ми прави разни проверки, ревнува ме включително от приятелки и семейство, и ми навлиза рязко в личното пространство, просто не е познал. Да ходи да си пробутва травмите някъде другаде.

# 124
Аз от скоро ползвам смартфон. Паролите ми за всички социални мрежи стояха запаметени на домашния компютър и не ми е пукало дали някой ще ги види. Мъжът ми сядаше на компютъра, обикновено да играе игри, които там вървяха по-бързо от колкото на телефона му и дори се е случвало Фейсбука да ми е отворен, затваряше го без да го погледне дори за секунда. Признавам, че като жена бях по-любопитна, искало ми се е да погледна поне веднъж телефона му, не от недоверие, а от чисто женско любопитство. Но не съм го правила, считам, че на уважението трябва да се отговори със същото. В случая на авторката, уважението липсва, тогава за мен е оправдано да провериш. Тъпо е например целия град да знае, че мъжа ти се среща с друга, а ти да си последната, която го разбира. Но в такъв случай трябва да си готова да скъсаш, а не да си проверяваш до безкрай и да си те лъжат до безкрай.

# 125
  • София /Абсурдистан
За да реши някой да проверява, обикновено има защо. Въпросът е дали е готов за това, което ще разбере от проверката. И да, излъганият винаги разбира последен.

# 126
О, има толкова много патологични ревнивци, които ревнуват и тормозят половинките си без никакъв повод. Та изобщо не съм съгласна, че винаги има защо. Но аз не бих търпяла да ме следят, да ми натякват и да ми проверяват кореспонденцията.

# 127
  • Пловдив
В случая явно е имало защо да и светват разни лампи.

# 128

Така е.
Някои искат да видят рецептите, други не ги интересува Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
  • По света и у нас
Значи, имаше един такъв случай. Лягаме да спим, и аз получавам СМС към 12-1. Телефона беше в хола, но се чу.

Ми продължих да лежа и той продължи да лежи и това е, заспахме.

Представяш ли си да беше отишъл да проверява кой пише, или аз да стана да видя кой пише…

Ясно,  че някой се интересува от теб или от него. Въпроса е като си си с твоя човек другите да не те интересуват, пък като си тръгне ще отговориш ако искаш.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 01:13 от PriMadonna

# 130
Според мен много пишат без да им е дошло на главата, но може и да бъркам. Замислих се, за следната ситуация. Да кажем нормална двойка, всичко наред, или поне така изглежда. Ако следваме изказванията на психолози и т.н. в една връзка има възходи, падения, плато и т.н. та винаги има едно на ум. Та, в един момент телефонът на мъжа започва да е "активен". Т.е. много повече чат-приложения изпращат известия за чат и то активно, а не през час. Ден, два така, колко време ще издържи на любопитството? 1 седмица, 1 месец, 6 месеца? Няма да реши да разбере, защо мъжът и е толкова търсен? И ако чува само: а няма нищо тук за един проект, или тук работим с една фирма в Бразилия и след 3 месеца каже "отиваме на работна седмица в Бразилия" пък то тогава карнавала. Само питам.

# 131
  • Out of the Mix
Прекалено ангажирани хора (потенциален партньор), неспиращи, постоянни проекти, постоянно някъде, пътувания, постоянно телефон, са ми анти. В един момент не е зле да се сопреш малко, да си седнеш на задника.

# 132
Изместихме темата на жената .Тук главното питане е _Защо след като си влюбен още в бившата ,започваш връзка с друг човек ,а не се съберете заради ДЕТЕТО?Къде е моралът тук?

# 133
Най-простият отговор - опит за "клин клин избива".

# 134

Няма го морала на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт