Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 30 010
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Василе, и аз гледам мощността точно, защото с моделите от последната година, най-вече, взеха да издишат. Не всички де.
Онзи ден тук една жена ме питаше точно за два модела, като единия беше уж по-висок клас. Ами той  суши по почти 4 часа на пълен капацитет!
Посъветвах я да вземе другата, която беше значително по-ефективна, но старите модели.
А дано Европейският съюз си преосмисли малко политиките, както последните  месеци е тръгнал да дава назад по отношение на климатичните политики, че от лангъркане цвят няма да остане по тези дрехи Joy (то пА и багрилата да бяха багрила).

Чакам с нетърпение да включат през 2027 г. и ремонтопригодност в етикета на уредите както е планирано. Ей тогава много ще дадат фира.
Ще веем гащи по балконите. Няма страшно. Innocent

# 376
Петя, "широко" са  го "скроили". Индекс ремонтопригодности ще информира потребителите колко лесно може да бъде ремонтиран даден уред. Оценката ще се базира на няколко критерия:
Прескачам повечето "бла-бла" и слагам "хлъзгавият"
"-Цена на резервните части: Оценката ще взема предвид и цената на резервните части спрямо цената на нов уред.
-Тези промени целят да направят информацията по-ясна за потребителите и да насърчат производителите да създават по-ефективни и устойчиви уреди."
Като  се вземе предвид деиндустриализацията и др., то производители може и да не останат.🤔

# 377
  • Велики Преслав
Е то ако лангърка 4 часа по-хубаво да го простра.

# 378
Ооохххх, да им умра на регулациите, на етикетите, на пластмасата....
Едно време обясняваха на хората за енерийните плюсчета, сега пА друго и аз Ви казвам да опъвате въжетата с метални вложки, че и производители, и потребители се ошашавиха от тези чиновници, които задават политиките, и учени, които им слугуват...

# 379
Здравейте, напоследък забелязвам неприятна миризма от сушилнята, когато извадя дрехите. Като микс между спарено/опърлено. Може би бъркам някъде в програмата,която избирам. Ползвам програма Mixed, която е доста кратка и там суша смесени материи. Също така не излизат съвсем сухи дрехите. Като количество дрехи слагам една пълна пералня изпрани дрехи. Посъветвайте ме коя програма да ползвам,за да не миришат така неприятно...

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:33 от mariamp28

# 380
Какво означава “една пълна пералня”? Колко кг сухо пране е това?

Обикновено програма Микст е за около 3-4 кг сухо пране.

Съветът ми е да си прочетет коя програма на пералнята и коя програма на сушилнята за колко кг сухо пране е предвидена.

Значение имат и продължителността на програмата на пране, избраните градуси за нея о не на последно място — качеството и правилната дозировка на подходящ перилен препарат.

# 381
Не съм мерила точни килограми, но количеството пране е голямо. Може би над 6 килограма. Вероятно претоварвам сушилнята.

# 382
Вероятно претоварваш и пералнята.
Само програма "памук" на пералната машина е за пълния капацитет на машината - 7, 8 кг.. за колкото там кг се води.
Съмнява ме да переш всичко на тази програма 2 или 3 чАса...?

Прочети си хубаво  коя програма за колко кг пране и сушене е...говоря за двете машини!!

# 383
Също така е важно и да се почиства сушилнята след всеки цикъл сушене. Не споменавате дали и колко често я почиствате,  но е напълно възможно и за това да мирише.

# 384
Изливам водата от резервоара и почиствам филтъра след всяко сушене. Вчера пробвах по-дълга програма с по-малко количество дрехи и сякаш беше по-добре.

# 385
  • на Мелмак
Аз, мисля, че някъде по темите бях писала, имам пералня Сименс с авто дозиране. От нея разбрах колко много течен препарат съм слагала преди. Ако пералнята се е замърсила също може да има миризма. Ако ползвате омекотител също.

# 386
Добре е, че го пишете това. Аз откакто имам пералнята около 7 години, редовно ползвам програма за 4 кг, а пълня догоре. Нищо и няма на пералнята, но за сушилнята ще гледам на каква програма пускам (за колко кг я дават).

# 387
То на пералнята няма какво да й стане. Просто дрехите няма да са добре изпрани. Водата, която пуска на програма за 4 кг, и на друга за 8-9 кг, е различно количество.

# 388
Възможно е, но на вид изглеждат добре изпрани. За памук 40° ми пере 3 часа, пускала съм я веднъж.

# 389
  • на Мелмак
Винаги ли пере 3 часа? Не си ли променя времето?
Мен не ме бърка времето за пране, но хората имаме различно ежедневие и понякога това е проблем.
Моята тръгва на 2.48 ч примерно и в зависимост от кг на дрехите слиза до час и половина.

Общи условия

Активация на акаунт