Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 6 661
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
уж има от 20мин. програми... незнам какво време е нужно за малък обем
Малкият обем е най-малкият проблем. Гледам, че 2.5 кг на по-високата степен на нагряване ги суши 2 часа!
Отделно, не виждам къде е филтърът за мъхове и има ли изобщо такъв?! Как се чисти това чудо?
Ей това са важните неща. За това нещо, повече от 200 лв не бих дала в никакъв случай.

О, боже! Сега погледнах упътването. Това е нещо като коминна сушилня. Отзад има връзка за топлия въздух и през него ще хвърчи част от мъхa и парата. Това не може да го включите където и да е.
Кларщайн са еднодневки от тип "телешоп".

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 11:52 от petiaivanov

# 61
  • Варна
не намирам стандартни с по-ниска височина... повече от 60см. не мога да сложа за съжаление

# 62
Здравейте имам сушилня на Горение и голям проблем със свиването на дрехите .Програмите нямат регулиране на температурата .Някой с такъв модел би ли споделил коя програма използва

# 63
не намирам стандартни с по-ниска височина... повече от 60см. не мога да сложа за съжаление
Има и по-ниски миличка, не се отчайвай, продължавай да търсиш. Ето един пример: https://www.mediamarkt.de/de/product/_flystar-es284901baa-wascht … kg-146342983.html

# 64
  • Варна
Е този модел от линка е същата работа като това дето аз го пуснах... и не приличало на сушилня, според коментарите по-горе

# 65
Аз не съм отваряла линка ти. Прочетох че твоята нямала филтри, с тази си има. Просто исках да помогна.

Моля за съвет - сушилнята изсуши 6 тениски, но в контейнера няма нито капка вода. Можем ли ние нещо да погледнем или трябва да чакаме техник? Сушилнята е нова и гаранционна, но имам спешно да суша черни дрехи, което въпреки жегата не става на слънце.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 12:15 от мама-ени

# 66
На мен също ми се е случвало, ако суша нещо малко да не се събере вода в контейнера. Суши си сушилнята все още без проблеми. Не знам защо става така, но ми се е случвало мисля 2 пъти за 2 години.

PL.Ivanova, програмите се избират според прането, което переш, не според сушилнята. Ако дрехите са основно памучни следва да се сушат на програма памук. И вече според програмите на твоя модел се ориентираш.

# 67
Здравейте! Връщам се назад да чета мнения. Но първо да попитам :
Търся сушилня с минимално отделяне на влага защото ще стои в коридора, във вграден шкаф и е трудно за проветряване. Има ли такова чудо?
И ако има то тя с маркуч за извеждане на водата ли трябва да бъде, за да знам как да разпробия отсега стената към канала или може да си е с кутия за водата?

Благодаря!

# 68
Не ти трябва маркуч, можеш да си ползваш контейнера на самата сушилня. Моята също "живее" в коридора, но без да е в шкаф. Влага не усещам, единствено малко повече топлина отделя, но на котките ми това им харесва, особено през зимата.

# 69
Всички сушилни си имат контейнери за събиране на кондензиралата вода.
Маркучът е опция и не всички модели го имат:
има модели, за които изобщо не е предвиден маркуч;
има такива, при които е предвиден, но се купува допълнително;
и има модели при които маркучът си е в комплект със сушилнята.

Когато сушилнята има и двете възможности, може да избирате коя да използвате.
Заради влагата, която казвате, че ще е проблем, избирайте модели с над 86% кондензационна ефективност.

# 70
Здравейте,

За първи път купуваме и използваме сушилня. Спряхме се на Бош, Серия 6. Днес реших да опитам да изсуша един комплект чаршафи, прочетох и струлциите, видях, че няма специална програма за спално бельо и понеже материята е сатиниран памук, реших да пусна на програмата за деликатни тъкани. По някое време забелязах, че чаршафите са се оплели и са на топка, спрях програмата, извадих ги, разплетох ги и опитах на програмата за памучни тъкани, но отново със същия резултат.
Моля за съвет какво трябва да направя, за да не се стига до това заплитане.

# 71
Общо взето с чаршафите е божа работа, но все пак ако СМ върти и в двете посоки не се случва толкова. Ако сушиш пликове гледай да са затворени за да не влиза нещо вътре в тях и това е.

# 72
Снимай програматора да видим какви програми имаш. Аз съм с Бош 6-та серия и имам програма за чаршафи.

# 73
Здравейте,

За първи път купуваме и използваме сушилня. Спряхме се на Бош, Серия 6. Днес реших да опитам да изсуша един комплект чаршафи, прочетох и струлциите, видях, че няма специална програма за спално бельо и понеже материята е сатиниран памук, реших да пусна на програмата за деликатни тъкани. По някое време забелязах, че чаршафите са се оплели и са на топка, спрях програмата, извадих ги, разплетох ги и опитах на програмата за памучни тъкани, но отново със същия резултат.
Моля за съвет какво трябва да направя, за да не се стига до това заплитане.
Първо, честита!
Второ,  казваш, че си прочела инструкциите, но явно не си ги  разбрала добре.
Трето, програмата за деликатни тъкани е наистина за такива и има капацитет за сушене при различните сушилни на нещо от сорта на килограм и половина. СатЕнираният памук не е деликатна тъкан. Деликатни тъкани са бельо от фини материи, дантели и т.н.
Четвърто, отвори си упътването и хубавичко си огледай таблицата с програмите-коя за колко килограма е и за какъв вид тъкани.
Пето, проучи си коя програма с какви допълнителни настройки е съвместима.

# 74
Снимай програматора да видим какви програми имаш. Аз съм с Бош 6-та серия и имам програма за чаршафи.

Общи условия

Активация на акаунт