Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 28

• 29 729
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • В небето
Моля за мнение за тази сушилня https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR9384CE/p/653909 или да се ориентирам към друга. Гледам основно AEG  защото и пералнята е същата марка и на ММ не му се занимава да слага нов свързващ кит, а те са една върху друга.
На сайта aeg.bg за този модел има само 3 мнения, но всички са особено положителни: https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/tr9384ce/. Класът на кондензационна ефективност на посочената от Вас сушилня е 91%, което е много добър резултат. Сушилнята има програма MixDry (обикновено е за мокро пране 6 кг.), която е адски удобна, тъй като позволява смесено сушене (памук и синтетика).
П.С. Аз също питах тук за препоръка за сушилня, но не получих отзив. Моята пералня също е AEG и държах и сушилнята да е такава. След като не получих препоръка, със съпругата ми, на път за по кафе, влезнахме в кварталния магазин за бяла техника и избрахме сушилня AEG - 7-ма серия, с конвенционален двигател (не инверторен), но проезведена за немския пазар. Коефициентът на кондензиране е 86%, т.е. доста по-малко от набелязаната от Вас. Дрехите излизат абсолютно сухи и няма намачкване.
В обобщение - при положение, че има и 5 г. удължена гаранция, взимайте смело. Тук дори е на по-ниска цена: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr9384ce-8-kg-termopompa
Поздрави.

# 586
  • Русе
Благодаря ви за полезната тема и личната информация! В крайна сметка ние се спряхме на Sharp , взехме от Зора и вече я ползвах 2-3 пъти. Програмата, която ползвах е с времетраене 1 час, дрехите излизат сухи. Повече харесах програмата от около 30 минути, защото мога да ги изгладя и стават супер.
Това , което ме изненада приятно е, че махна космите от одеялото на кучето. Толкова хубаво не го виждала отдавна!

# 587
Благодаря ви за полезната тема и личната информация! В крайна сметка ние се спряхме на Sharp , взехме от Зора и вече я ползвах 2-3 пъти. Програмата, която ползвах е с времетраене 1 час, дрехите излизат сухи. Повече харесах програмата от около 30 минути, защото мога да ги изгладя и стават супер.
Това , което ме изненада приятно е, че махна космите от одеялото на кучето. Толкова хубаво не го виждала отдавна!

Привет! Кой модел на Sharp точно избрахте? И аз съм се насочила към тази марка, поради ограничен бюджет.  Хвърлила съм око на този модел:

https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gwd

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение относно сушилнята.

# 588
Аз съм много доволна от този Sharp. Дрехите излизат адски меки, не ползвам никакъв омекотител.

https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gwc

# 589
  • ту тук, ту там
Заменям сушилня Бош за Шарп! 😂
(Майтапя се, сега да не ме изтрие модератор за нерегламентирана продажба!) 😅

# 590
При вас според мен, проблемът идва от максималните обороти на пералнята ви, които са само 1000. Също така, ако повечето ви дрехи са от памук, ще съхнат по-бавно каквато и да е сушилнята. Аз също пускам дълги програми на Шарп-а, но не държа дрехите да се изсушават за час. За толкова кратко време може да изсушите предимно дрехи от изкуствени материи.

# 591
  • Велики Преслав

Привет! Кой модел на Sharp точно избрахте? И аз съм се насочила към тази марка, поради ограничен бюджет.  Хвърлила съм око на този модел:

https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gwd

Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение относно сушилнята.

Ще останете доволни.

Сушилнята е с хубава термопомпа с много хубав компресор и изцяло медни топлообменници.

# 592
Здравейте! Искам да си купя сушилня, за първи път ще имам.
Иска ми се да е с бюджет до 1500лв.
Объркана съм от избора на марка и модел.
Държа да не мачка много дрехите (да не са на хармоника). Да има функция за самопочистване ( чудя се дали е ефективна тази функция или си трябва ръка, която да си го свърши)
Главно ще я използвам за бебешки дрехи.
Моля за помощ в избор на марка/модел.

# 593
При вас според мен, проблемът идва от максималните обороти на пералнята ви, които са само 1000.
Скрит текст:
Също така, ако повечето ви дрехи са от памук, ще съхнат по-бавно каквато и да е сушилнята. Аз също пускам дълги програми на Шарп-а, но не държа дрехите да се изсушават за час. За толкова кратко време може да изсушите предимно дрехи от изкуствени материи.
Аз не мисля, че проблема са оборотите. И аз ползвам основно 1000 и моята смотана девет-десет годишна Hoover се справя за под 3 часа. Ползвам най-често програма микс,  която суши 2 часа.

# 594
  • Велики Преслав
Извинявайте, но въпросната сушилня която суши много дълго, каква марка беше, понеже гледам те обсъжда, но не намирам никъде назад марка?

# 595
  • ту тук, ту там
Заменям сушилня Бош за Шарп! 😂
(Майтапя се, сега да не ме изтрие модератор за нерегламентирана продажба!) 😅

# 596
  • Велики Преслав
Този Бош, ако е от онези с мощност 600 вата, при 1000 оборота съвсем нормално да дрънка около 3 часа.

# 597
  • Русе
Моят Sharp e точно моделът, към който сте се насочили. Аз съм доволна, за първи път ползвам сушилня, нямам база за сравнение. Бях се насочила към Gorenie, но четенето тук ме убеди за Sharp , за което съм много благодарна!

# 598
Здравейте!Ще бъда благодарна ,ако някой сподели мнение за малка сушилня за 2,5кг.дрехи,какви са минусите.Нямам място.За комб.уред ме отказаха в магазина.Мога да сложа малка такава върху пералнята,тъй като височината ме устройва,но дали има смисъл не зная.Разчитам на потребител с такава.Пералнята е закупена вече.Благодаря.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 21:20 от anri

# 599
Комбинираният уред на АЕГ 9 серия си е супер.

Общи условия

Активация на акаунт