Аз ли искам много?

• 10 682
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
Ми да е учил,да е взел хубава професия и да не бачка за мизерни кинти по десет часа физически труд. Тя кво е виновна за неговите избори...?!?? Аааааа и да си е намерил връстничка да й прави деца, не гимназистка. Ааааа ама то нямало да му вържат връстничките щот е мухльо дет бачка по десет часа за малко кинти... Ооооо горкия, о миличкия той..... РевЪ

# 76
Ми да е учил,да е взел хубава професия и да не бачка за мизерни кинти по десет часа физически труд. Тя кво е виновна за неговите избори...?!?? Аааааа и да си е намерил връстничка да й прави деца, не гимназистка. Ааааа ама то нямало да му вържат връстничките щот е мухльо дет бачка по десет часа за малко кинти... Ооооо горкия, о миличкия той.....

Ами по-лесно е да хванеш едно дете в гимназията с проблемно семейство, да и наприказваш една камара глупости и след седмица да заживеете заедно и да я забремениш и после да се правиш на много важен, защото имаш престижната работа на автомивка. Айде стига

# 77
Ми да е учил,да е взел хубава професия и да не бачка за мизерни кинти по десет часа физически труд. Тя кво е виновна за неговите избори...?!?? Аааааа и да си е намерил връстничка да й прави деца, не гимназистка. Ааааа ама то нямало да му вържат връстничките щот е мухльо дет бачка по десет часа за малко кинти... Ооооо горкия, о миличкия той..... РевЪ

Щото тези с хубавите професии не бърнаутват, хич.

# 78
Много от мъжете с "хубави професии" разбират много добре, че това по цял ден да се грижиш за едно бебе си е работа на пълен работен ден и като се приберат, се включват активно в отглеждането и стават през нощта даже. Познавам много такива, но този явно е мухльо и няма нищо, с което да впечатли една пораснала жена, затова е намерил ученичка без опит и се държи зле с нея и с детето, което и е направил. И тя няма избор, понеже даже гимназия не е завършила и семейство стабилно няма. Хубаво я е сложил в капана

# 79
Защото е на 30 и е забременил ученичка и не се сеща да си намери по-хубава работа от тази на автомивка. Той си е чичка за абитуриентките, а се е хванал с малко момиче, защото никоя на неговата възраст няма да го отрази.

И той докато ходи на работа, тя също работи - грижи се за бебето. Като се прибере, е редно да я отмени
Каквото и да говорим той е човека който ме отърва от нашите,психически бях съсипана и може би ако не беше той щях да посегна на живота си. Не се изказвайте неподготвени,не знаете живота на Никому. Не съжалявам за детето си и няма как коментарите да ме накарат да съжалявам. Има си време за всичко,да. Просто при мен нещата ще са наобратно

# 80
И все пак, нека не я караме да съжалява, че има дете. Когато приятелките се наканят да раждат, тя ще си е отгледала детето/децата.
Попадна ми подкаст на някаква дама, която се опитва да обясни недостатъците на късното раждане. Няма да описвам нападателния тон и обидите от страна на майки над 40. То малко на краставичар краставици седнали да продават, но на глава не се излиза, всеки трябва да си направи грешките и да си понесе последиците.
Има деветнадесет годишни които са по зрели и от жените на моята възраст ,че и по-възрастни.Нека авторката не съжалява ,че си има детенце.От детето няма нищо по свято.
Но нека да не оправдаваме мъжът.Окей,работи на автомивка,не е лесно,тежко е,това си е избрал,не е срамна работа.Но той няма желание да помага на тази жена.И това че е изморен не е оправдание.
Видях тук коментари ,че нейната работа била да си гледа бебето и да домакинства ,докато той изкарвал пари.
Да ама след около две години и на нея ще и се наложи да работи.И тогава няма да е само домакиня и майка,ами ще ходи и на работа.И той отново ще лежи на дивана с телефона в ръка и ще мрънка ,че е изморен и ще чака да е наготвено,изпрано и детето приспано без да си мръдне пръстта.Но нали ние жените нямаме право да сме изморени и да се оплакваме,че и такива коментари съм срещала из темите.
Баща ми правилно каза на моят бившият "недей да мрънкаш,защото на жените работата никога не свършва"и е много прав.
Мъжът по всяко време може да каже "излизам","отивам да пия бира с приятели","отивам да ловя риба" и т.н.
Ама жената за да излезе и за да открадне малко време за себе си ,трябва да има някой който да я отмени (особенно когато има малко дете) и когато този някой лежи на дивана и не се сеща ,че жена му също има нужда малко да релаксира,е нормално напрежението да ескалира и да се стига до такива теми из форуми.

# 81
Защото е на 30 и е забременил ученичка и не се сеща да си намери по-хубава работа от тази на автомивка. Той си е чичка за абитуриентките, а се е хванал с малко момиче, защото никоя на неговата възраст няма да го отрази.

И той докато ходи на работа, тя също работи - грижи се за бебето. Като се прибере, е редно да я отмени
Каквото и да говорим той е човека който ме отърва от нашите,психически бях съсипана и може би ако не беше той щях да посегна на живота си. Не се изказвайте неподготвени,не знаете живота на Никому. Не съжалявам за детето си и няма как коментарите да ме накарат да съжалявам. Има си време за всичко,да. Просто при мен нещата ще са наобратно

Не те е отървал, само така ти се струва. От трън, та на глог. Възползвал се е от теб и от уязвимостта ти. Не бих се учудила, ако почне и да посяга след време. Здраво те е впримчил, но летвата ти е много ниско заради тежкото детство, но този си е мухльо отвсякъде. Един ден ще го разбереш и ще го разкараш, а детето ще ти остане.

# 82
Мирена, доведе бившия си тук на съд, сега и на чуждия посягаш.

# 83
И какви са й били алтернативните?
Взела е този, който работи на автоматика.
Ще кажеш, че банковите чиновници ка ке тълпели да ръката й.
Какъв да бъде?
Вашите успели синове  какви жени имат?
От какви семейства произхождат, какво образование имат, мислене?

# 84
Скрит текст:
В такива теми все се чудя... Все има някоя да съжалява горкия мъж .. ОМГ.... Бе ние майките как не се уморяваме, бе....?!? След работен ден си вземаме детето от градина, водимна площадка, после готвим, оправяме, пак играем, намираме време да тренираме, писле да се изкъпем, после детето да изкъпем, после пак да играем, после да измием чиниите и да пуснем пералня, после да изрежем ноктите и изчистим ушите на детето, после да го сложим в леглото,да му вземем твлефона, да му прочетем/въпреки че я знаем на изуст и даже я сънуваме/ една и съща приказка за 10192938 път. После сутринта да го събуждаме 182737 часа по мил и нежен начин и да го накараме да си облече подходящи за времето навън дрехи и да го заведем по най-бавния възможен начин до градината, защото го болели краката и бил изморен и му се спяло и имал сополи и не мус е ходело иииии последа сме адекватни професионалисти 8 часа, освен това гримирани и нагласени, следящи модните тенденции и хранещи се здравословно.... Ъъъ и всичко това с усмивка и веселко и леко и позитивно и грижовно... Аааа и не сме изморени. Весели сме. И щастливи бай дъ уей
Пп. Добре, че поне нямам мъж, щото виж тва вече ме изморяваше наистина Stuck Out Tongue Winking Eye[video][/video]

Нищо лично, а и не нападам никоя майка, то е ясно, че вършите много неща, но хайде да погледнем по-внимателно.
- някакси не мога да си представя как всеки ден режеш ноктите на детето - това да не е мутант?
- като вали дъжд или сняг - със сигурност не ходите на площадката всеки път.
- самият факт, че му се дава телефон още в детската градина показва как детето е ангажирано за да може майката да свърши нещо
- като е взето решение да има бебе, всичкото това не беше ясно, че ще се случи, но е направен избор нали?
- колко време отнема една пералня? 5 мин да я пуснеш и още максимум 15 да простреш? А ако имаш сушилня 5.
- колко време отнема едно миене на чинии? На колко хора миеш чиниите, на 2ма или 10?
- една тренировка йога е колко, 30 мин? Тъкмо след това се чувстваш с повече сили.
- колко време да сготвиш? сигурно стоиш мирно на пост до печката и чакаш манджата да стане. Всеки ден ли готвиш или само салатата е всеки ден?
- има жени, които нарочно искат да се изкарат многострадална Геновева
- грижата за детето не ви ли тонизира, и да ви зарадва, че е направено всичко?
- има жени, които без да се грижат изцяло за децата не се чувстват пълноценни майки
- всичкото изброено по-горе съм го правил, и то не един път, и не виждам какъв толкова е проблемът. Че на всичкото отгоре след приказката и заспиването съм ставал да си доработя до 12 часа примерно.

В тази тема не защитавам никой, както съм наясно какво правите като майки, но хайде без излишни драми.

# 85
Какъв да бъде?

На 18 години алтернативите са и да завърши гимназия и или да учи, или да работи и да се изнесе от семейството си. И ако ще се хваща с някой, да е връстник и да са само гаджета, не да заживяват заедно след 1 седмица. Да понатрупа опит с мъжете първо, преди да тръгне да живее с тях.

Бореперника, не знам вашето дете дали е спало по цяла нощ от родилното и е от лесните бебета, които нито колики са имали, нито пищят, ако ги оставиш, нито през регресии на съня са минавали, но на на мен най ми тежи недоспиването - особено когато бебето реши да се буди през час. Аз си обожавам бебчето, но тя изисква постоянно внимание и това е изтощително по цял ден. Човек може да изперка, като не може един душ да си вземе. Ако пък трябва да се храни на два часа, включително и през нощта, защото има проблеми с теглото, съвсем няма сили една майка за нищо. А в дните, когато бебето реши да е кисело или пък е болно от нещо, тогава да не казвам какво е по цял ден да се опитваш да успокоиш едно крещящо бебе. Ами има нужда от помощ човек за половин час да си подремне, да се изкъпе, малко да е сам. Това да изискваме майките по цял ден сами с бебетата е много скорошно нещо в човешката история - отглеждането на бебетата и малките деца е било групово занимание и така бебетата са били гушкани много повече отколкото в днешно време.

# 86

Щом си доволна какво пишеш тогава във форума? Че и ни се караш за какво ще пишем. За психолог си, но пари и акъл трябват за това.
Алтернативите й само свързани с мъж ли трябва да бъдат? 😆

Много по-трудно е да гледаш бебе и да не спиш по цяла нощ. Работата му е негова, но бебето и домакинството са общи.

# 87
  • SF
Сигурна съм, че мъжът й не е прочел и една книга в живота си за удоволствие. А тя няма претенции за такива качества.
Но ето какво се случва с елементарно мислещите хора.

# 88
Какъв да бъде?

На 18 години алтернативите са и да завърши гимназия и или да учи, или да работи и да се изнесе от семейството си. И ако ще се хваща с някой, да е връстник и да са само гаджета, не да заживяват заедно след 1 седмица. Да понатрупа опит с мъжете първо, преди да тръгне да живее с тях.

Бореперника, не знам вашето дете дали е спало по цяла нощ от родилното и е от лесните бебета, които нито колики са имали, нито пищят, ако ги оставиш, нито през регресии на съня са минавали, но на на мен най ми тежи недоспиването - особено когато бебето реши да се буди през час. Аз си обожавам бебчето, но тя изисква постоянно внимание и това е изтощително по цял ден. Човек може да изперка, като не може един душ да си вземе. Ако пък трябва да се храни на два часа, включително и през нощта, защото има проблеми с теглото, съвсем няма сили една майка за нищо. А в дните, когато бебето реши да е кисело или пък е болно от нещо, тогава да не казвам какво е по цял ден да се опитваш да успокоиш едно крещящо бебе. Ами има нужда от помощ човек за половин час да си подремне, да се изкъпе, малко да е сам. Това да изискваме майките по цял ден сами с бебетата е много скорошно нещо в човешката история - отглеждането на бебетата и малките деца е било групово занимание и така бебетата са били гушкани много повече отколкото в днешно време.
Не съм нито първата нито последната родила млада. За разлика от циганите дето раждат дори по-малки от мен,аз си гледам детето. Пак казвам,не знаете съдбата на никой. Имах проблем с яйчниците,беше ми казано че има вероятност да нямам дете. Образование винаги може да се завърши, ако има човек силно желание и воля.

# 89
Мирена, доведе бившия си тук на съд, сега и на чуждия посягаш.
Толкова много коментари има написани като моят ,ама иначе аз посягам на чуждият мъж.
То човек да не си изкаже мнението.

Общи условия

Активация на акаунт