Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 406
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
От бая време е с къс ръкав Ивайло, за Пловдив не виждам друг вариант, макар, че като гледам други разкарващи се...се изпотявам и само гадая как се чувства вързопа в количката.

Все още ползвам кошницата, ще видим какъв стол ще купуваме. Баткото ми е с Phil&Teds и Чиполино в другата кола, за него вече и бустерни седалки взехме. И двата гледат напред.

Гърне имам най-обикновено...при майка е моето, когато аз съм ползвала такова 🤦🏽‍♀️ понякога се учудвам какви неща пази и ѝ влизат все пак в употреба 🤣

Болничките бързо да оздравяват.

# 16
Столчето ни за кола е на lorelli scorpius. От 4тия месец сме с него, защото на малкия много бързо му умаля; плюс беше адски неудобно с нея. Със столчето е много лесно и удобно, както за нас така и за детето.

# 17
Момичета, нямам време и желание да пиша, но ми се приказва с някого. Може по телефона или по вайбър. Нямам приятелки с деца на тази възраст, а и хората работят. Ще дам всичко от себе си да не е натоварващо. Имам чувство за хумор за нещата от живота, но малко ми е кофти напоследък... Ще видите малчо и разхвърляната ми къща. Пишете на лично, ако и на вас ви се приказва.

# 18
Здравейте, имаме два зъба, които  са пробили само не са излезли нацяло. От кога трябва да се мият ?

# 19
Привет ,докато приспивам ще се опитам да се включа Simple Smile
Гърнето е обикновенно коплект със седалка за тоалетната и стъпало, по- натам. Дъщеря ми имаше с едно кормило и май по се застояваше, но Филип  откакто се изправя почти не го задържам там ,така  че на този етап гърнето си почива от нас.
 Маграт сигурна съм ,че вече си имаш компания, ама и на мен така ми се говори ,че писаното не винаги се получава.
Милива защо сте пак болни ,като чуя и ме заболява и мен, толкова е сладка малката ,така ви се радвам...
Зъб имаме втори и чакам да поибият губато тогава почвамс гимнастиките по миене ,а за сега само чеша нон стоп с гумени накрайници ,така че няма проблем да му бъркам в устата.Минуса е ,че хапе жестоко и докато суче пак не мога да спра..само да му се скарам и реве трагично,все едно е краят на света.
Сега ще помоля за съвет ,дано някой нещо може да ме посъветва- от два месеца ме болят адски много китките,парят особенно нощем все едно съм без ръце, някак на магия държа малкия да го кърмя ,които е над 9 килограма. Ходих на лекар, но ми каза да си търпя и като спра да кърмя тогава да ида.Ама все се надявах някакви изследвания нещо да пусне,явно не са се наредили пустите хормони и за това ми отказа.Мисля ,че е няккво възпаление искам да взема мерки от рано ,не се търпи тая болка Sad

# 20
Не, нямам си компания още, Пилала. Никой не иска да ми види разхвърляната къща и да му стане по-добре за неговата... Sad

Настоящият ни проблем е, че има голяма рана на носа от бактериална инфекция. Разрасна се буквално за часове и стана рана на 6ти. На 7ми бяхме на 2 лекарки. Едната ни отпрати без локален АБ, другата с изписа по веднъж на ден. Но това не е явно достатъчно и сега отново медитирам при кого да го водя.

Това е на фона на проблемите с изоставането на дв.развитие, които вече стават сериозни.

Много се караме с мм, което рефлектира и на бебето и на всичко. Спорим как да го гледаме по-добре. Ужасно е, защото и двамата имаме добри намерения, но вече сме изпушили и става грозно.

Иначе за дежурните неща захпанване, приспиване, зъби, там дори не ми се и почва...

Но и нещо забавно: написах поема от вълшебната гора. Беше терапевтично. Ще ви я споделя после Simple Smile

# 21
  • Пловдив
Magrat, за раната на носа може да третираш с кремът за зърна Лансинох /така оправям носа на баткото при хрема - все му стават рани/, този спрей също ми върши страхотна работа при отворени рани

Често срещано явление е при поява на дете, родителите да се "изгубят" имам горчив опит, случи се...постепенно, ескалираха нещата баткото като беше над две години, запазихме си семейството, благодарение на мъжа ми. Аз бях стигнала до крайност - изнесохме се, не исках да го виждам, в онзи период мисля, че бях обладана от зъл дух, уж не бях натрупала много неща в себе си, говорила съм много преди да направя действието имаше и други фактори.
Тогава с очите си видях колко пагубни бяха за детето ни нашите действия. Ако можех да върна времето назад, щях просто да избягам някъде на спа сама или в къща в гората за 3-4 дни. Най-сложни са човешките взаимодействия, ние ги усложняваме, забравяме онова, което ни е събрало, забравяме, че ние не сме само родители и в един момент се опомняме и...не винаги има спасение.
Не се карайте - избягайте, дори и за ден, ако има на кого да оставите детето.
Понякога, четейки различни истории ми става много мъчно, как всеки говори колко е хубаво да имаш дете и бла-бла, но никой не ти казва, че то е и изпитание за възрастните, защото родителствота никога не е такова, каквото си го представяме. Статистиката на раздели/разводи при поява на дете до към 3 годишна възраст са факт.

А вкъщи каква джунгла е, оправя едно, друго се натрупа🤦🏽‍♀️🤐, а тепърва и ремонт ще подхващаме.

# 22
Не, нямам си компания още, Пилала. Никой не иска да ми види разхвърляната къща и да му стане по-добре за неговата... Sad

Настоящият ни проблем е, че има голяма рана на носа от бактериална инфекция. Разрасна се буквално за часове и стана рана на 6ти. На 7ми бяхме на 2 лекарки. Едната ни отпрати без локален АБ, другата с изписа по веднъж на ден. Но това не е явно достатъчно и сега отново медитирам при кого да го водя.

Това е на фона на проблемите с изоставането на дв.развитие, които вече стават сериозни.

Много се караме с мм, което рефлектира и на бебето и на всичко. Спорим как да го гледаме по-добре. Ужасно е, защото и двамата имаме добри намерения, но вече сме изпушили и става грозно.

Иначе за дежурните неща захпанване, приспиване, зъби, там дори не ми се и почва...

Но и нещо забавно: написах поема от вълшебната гора. Беше терапевтично. Ще ви я споделя после Simple Smile

И ние се караме много с мм добре че го няма по цял ден, иначе сигурно ще се изтрепем. Даже и техните ме дразнят,като ме попитат е цял ден какво правиш:rage:

# 23
Определено да бъдеш родител не е това, което си мислиш, че ще е. Но трябва много смирение и любов. И ние избухваме понякога, но бързо минава, особено като малката е при нас определено бързо се потушава всичко.
Гърнето ни е на ИКЕА. Гледам да я слагам поне след дневните спанета, казвам ѝ пишшш и леко подухвам и веднага почва 😃 ама ако се забавя и си полежим още, особено сутрин я изпускам.
Столчето за кола ни е на Косато. Всичко ни е на тая марка и сме доволни.
При нас обаче има проблем със спането вечер. Заспива лесно докато я кърмя, оставям я в леглото, буквално след няма и 15 мин се почва.. става и реве. Слагам я обратно, пак става, тръшка се, пак я слагам, заспива уж, пак почва да се изправя и това е всяка вечер. 🙄 Пробвах с всякакви интервали на будуване преди нощен сън. Една вечер може и един път само да я тупна и заспива, може и като тая, да я потупвам и връщам 10 пъти да си легне. В един момент спира, заспива си окончателно и така до сутринта. Не знам къде какво бъркам. При някоя от вас има ли подобно нещо?

# 24
Хей, момичета, оправихте ми деня. И не само този. Благодаря на всички, с които си писахме, и най-вече на сладкия Лео и Вики, с които успяхме и да се видим Simple Smile

Аз не съм в час и мислех, че имаме столче за кола за 4 години, а то сме имали кошница за до 2 години. Което значи, че е добре да почнем да избираме столче отсега, че да сколасаме до тогава... Ще се ослушвам и аз за препоръки.

Днеска малчо много пищя, ама МНОГО. такова чудо не е било никога, все нещо ще го успокои, а сега нищо. Накрая се успокоил на разходката, която отрожихме заради времето. Държим го на ръце или поне под око, да не си пипа носа, и изобщо пълна лудница. Деси, то е рана от бактерия, ние го знаехме и дерматоложката го каза. И си е за антибиотик. Но се зачудих нас как са ни лекували едно време - с крем здраве. Но имахме голям спор и даже нервна криза как да третираме раната, преди да идем на лекар.

Много е трудно двама толкова различни души да гледат едно дете. Но донякъде е за добро. Ние с мм много си приличаме като ценностна система, начин на живот донякъде, но на бебето му е рано за ценностна система и на ниво температурата в стаята примерно нещата помежду ни се пропукват здраво. Но пък, ако гледаме аз и майка ми, примерно, ще го изнежим и ще стане голяма принцеса...

Нирвана, моят човек се буди така, ако има нужда да се оригне. Но при вас едва ли е това проблемът...

И да се посмеете малко с нас. Ние слушаме радио. Това дете сигурно е единственото бебе, което слуша радио хоризонт уикендите, и не в колата, в хола.

Тъпо ми е, че не мога да съм полезна на никого тук с нищо като съвет, препоръка, но понякога да си кажеш колко си се забатачил, също е полезно.

А ето нещо полезно - Mam Toys, които Гери препоръча за триъгълник на Пиклер, не приемат поръчки през лятото Sad  А скоро си чакам нови играчки, ше дам отзиви.

# 25
И ние вкъщи слушаме само радио от телевизора, когато Вида е будна. Не гледаме тв, защото тя се зомбира веднага 🙄 Но ѝ харесва вече и се заслушва, дори се опитва да танцува 😃

# 26
Моят Филип така се изправя цяла нощ, напреди само проплакваше а сега се буди и още спящ, става със затворени очи. А от няколко дни се буди след като го приспя,  но тъкмо му проби вторият зъби предполагам ,че е от това.

# 27
Милива, дано сте по-добре вече!

Маги, най-важното е, че с мъжа ти имате еднаква ценностна система. С битовизмите все някога ще се напаснете или поне ще станете по-толерантни към другата страна. Нашият семеен живот сега с детето няма много общо с този от преди това...и двамата сме хронично изморени, ако нещо не върви по план или се наруши рутината, или има някакви извънредни ангажименти, много по-лесно се изнервяме и си го изкарваме еднин на друг. Или поне аз си го изкарвам на ММ.Rolling Eyes Още не съм забравила живота си от преди бебето, ами това безгрижие и свобода никога няма да се върнат.

Ние също слушаме радио вкъщи, само че ФМ +, много им харесвам музиката. Ние си махнахме телевизора в хола, защото беше на масичка, от която лесно може да се обърне, плюс, че не искаме изобщо да гледаме пред детето. Сигурно звучи фанатично, но така или иначе телевизия почти не гледахме, само сутрешния блок.

Столчето за кола ни е Axkid one 2. На първо място ми беше важно да е сигурно, да е преминало шведския краш тест, също така да става от новородено до няколко години. Гледа само назад. Надявам се да можем да го ползваме наистина по-дълго, защото беше ужасно скъпо, а ако детето откаже да се вози назад, не знам..

# 28
  • Пловдив
Да споделя, че този уикенд има - 25% на стоките в Хиполенд.

# 29
  • София
Здравейте, мами. Не съм писала от някакво време. Надявам се, че всички бебоци и мами са здрави!

При нас зъби отново и регресия са на дневен ред. Поне вече си имаме 2 зъба официално.
Едвам оцеляхме с мъжа ми последния месец от липса на сън. Няколко седмици Вики се буди около 4 сутринта и така около 1 час, а може и повече да будува, за да играе. Човекът нетърпелив да играе, да е прав навсякъде. И какво да правим, с мъжа се редувахме и продължаваме, ако се случи да е буден и да не позволи да е приспан. Беше си доста кофти. То и сега има вечери проплаква, върти се, намества се 38974293743289 часа по корем и накрая става..... Иначе е от спящите.
Официално е на 2 дремки, супер лесен режим. Около 21 ч. е заспал и толкова. Няма драми със заспиването за нощен сън.
Аз все така си се цедя, той си цока повечко мляко тия дни, защото нали вече споменах зъбите..

Много нови неща при него и предполагам, че затова не спи, включително започна на "казва" срички и все нещо на бебешки си говори. Но периодът с никненето на зъбите беше наистина ужасен. Плач цял ден за всичко, вечер будуване, защото е научил нещо ново и през деня бях като размазана, сега е по-спокойно положението, но виждам, че зъбите стартират отново.

Навсякъде е прав, няма място вкъщи, което да не е покорил, отворил и изровил. Чудя се къде да местя покъщнината вече. Прави и няколко крачки хванат за мебел и не дава да го пипам докато е прав. Ако сам се покатери по мен, може, иначе ми пляска ръцете.
Онзи ден исках да се пусне от контейнерите на прахосмукачката (най-интересното нещо вкъщи), защото стоя 30 минути там и просто си блъскаше и гледаше, при което започна да ми удря ръката в знак да го оставя. "Ръмжи" като не му изнася, не му дам да вземе нещо, аз му го отнема. Понякога е голяма драма, ако не му дам каквото иска. Grinning
Иначее и риба не може да яде, с нея също греда. Повръщане на фонтан, за щастие само веднъж и не се е стигало до болница, защото дадох много малко количество.

Ще прочета какво сте писали и ще се включа като успея. Heart

Общи условия

Активация на акаунт