Нашия ТВ е пуснат постоянно в хола, а малката въобще ама въобще не му обръща никакво внимание, даже като пусна песнички от YouTube, предпочита да си вършее и пипа всичко опасно и забранено. Не мога да я спра вече, изправя се по мебели, лази толкова силно все едно някой я гони отзад и се обръща да ме гледа и се смее 😃, ама предпочита да е права да я държа да ходи.
Когато не ѝ се даде нещо или ѝ се вземе от ръката - рееев, писъци, крясъци. Постоянно ми бърка в очите, устата, дърпа ми миглите и очаква реакция от мен, че ме е заболяло, а аз повтарям - неее. 😃 Само като ми дърпа косата по инстинкт давам реакция, че ме боли - е, къса се от смях и иска пак 😃.
Повтаря срички ба-ба-ба, та-та, па-па, ма-ма, ам-ам, да-да за сега и някакво дълго изречение си повтаря на играчките, докато им се кара - уауауатататата 😃
И ние минахме на столче за кола на Cybex Sirona Gi i-Size Plus, преродихме се буквално и се чудя защо не сме купили направо такова, като е същото нещо 🤯. Тя пътува винаги обърната назад и с играчки в ръцете и пусната средно силна музика ( Пет малки патета, Жаба Жабурана, Арам-зам-зам и т.н.), така поне 20 мин има тишийна, после ѝ омръзва и се започва едно изправяне и опит да си вади коланите, мрънкане, подаване на ръце да я вземем от там. Ще свикне, надявам се. Сега поръчах играчки за кола от Шийн, които се закачат по колата и огледало, с което да я следя докато шофирам, защото в 80% от случаите пътуваме двете сами.
С ММ и ние се караме постоянно, Маги не си сама. Ние не се караме толкова за детето, защото той твърди, че аз я гледам и знам най-добре и се опитвам да я възпитаме по най-правилния начин. Да, де, ама аз му се карам, защото искам да прави нещата точно като мен и да ме пита за всяко второ нещо (осъзнавам, че не е правилно, но много след това). Караме се и за всичко друго, защото просто се чувствам изморена, опитвам се къщата да е подредена и чиста, да има сготвена храна за бебка и за нас като преди и ми се получава, но много, много по трудно и бавно, а той идва изморен и очаквам да я поеме поне 1 час, за да си взема душ поне. И двамата сме много изнервени, изморени, някак я няма тази тръпка и разбирателство както преди. Ще се търпим, няма как 🫢. Иска ми се да отидем някъде за няколко дни, но няма как, трябва да си пази отпуската за лятото- ще сме кумове, море, ще пътуваме до Турция.. Дано да е просто период с тези скандали..
Вчера я захраних с риба (сьомга) - не се хареса, днес и се гадеше още от миризмата на пюрето с риба.. Мисля да ѝ дам още утре няколко лъжици и да пробвам с друга риба.
Кога мислите да вкарате вечеря? Аз ѝ давам да си хапва понякога нещо от нашата вечеря, но не го броя за заместено хранене, защото си пийва и мляко.