Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 417
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
И нашата бебка се изправя посред нощ (още е в некст то ми, но правя опити да я местя в голямото легло вече, просто искам да е по плавно), и се опитва да ме ръчка, но не ме стига, защото съм вдигнала преградата отдавна. Чакаме горните зъбки и смея да кажа, че са по трудни от долните.

Нашия ТВ е пуснат постоянно в хола, а малката въобще ама въобще не му обръща никакво внимание, даже като пусна песнички от YouTube, предпочита да си вършее и пипа всичко опасно и забранено. Не мога да я спра вече, изправя се по мебели, лази толкова силно все едно някой я гони отзад и се обръща да ме гледа и се смее 😃, ама предпочита да е права да я държа да ходи.

Когато не ѝ се даде нещо или ѝ се вземе от ръката - рееев, писъци, крясъци. Постоянно ми бърка в очите, устата, дърпа ми миглите и очаква реакция от мен, че ме е  заболяло, а аз повтарям - неее. 😃 Само като ми дърпа косата по инстинкт давам реакция, че ме боли - е, къса се от смях и иска пак 😃.
Повтаря срички ба-ба-ба, та-та, па-па, ма-ма, ам-ам, да-да за сега и някакво дълго изречение си повтаря на играчките, докато им се кара - уауауатататата  😃

И ние минахме на столче за кола на Cybex Sirona Gi i-Size Plus, преродихме се буквално и се чудя защо не сме купили направо такова, като е същото нещо 🤯. Тя пътува винаги обърната назад и с играчки в ръцете и пусната средно силна музика ( Пет малки патета, Жаба Жабурана, Арам-зам-зам и т.н.), така поне 20 мин има тишийна, после ѝ омръзва и се започва едно изправяне и опит да си вади коланите, мрънкане, подаване на ръце да я вземем от там. Ще свикне, надявам се. Сега поръчах играчки за кола от Шийн, които се закачат по колата и огледало, с което да я следя докато шофирам, защото в 80% от случаите пътуваме двете сами.

С ММ и ние се караме постоянно, Маги не си сама. Ние не се караме толкова за детето, защото той твърди, че аз я гледам и знам най-добре и се опитвам да я възпитаме по най-правилния начин. Да, де, ама аз му се карам, защото искам да прави нещата точно като мен и да ме пита за всяко второ нещо (осъзнавам, че не е правилно, но много след това). Караме се и за всичко друго, защото просто се чувствам изморена, опитвам се къщата да е подредена и чиста, да има сготвена храна за бебка и за нас като преди и ми се получава, но много, много по трудно и бавно, а той идва изморен и очаквам да я поеме поне 1 час, за да си взема душ поне. И двамата сме много изнервени, изморени, някак я няма тази тръпка и разбирателство както преди. Ще се търпим, няма как 🫢. Иска ми се да отидем някъде за няколко дни, но няма как, трябва да си пази отпуската за лятото- ще сме кумове, море, ще пътуваме до Турция.. Дано да е просто период с тези скандали..

Вчера я захраних с риба (сьомга) - не се хареса, днес и се гадеше още от миризмата на пюрето с риба.. Мисля да ѝ дам още утре няколко лъжици и да пробвам с друга риба.

Кога мислите да вкарате  вечеря? Аз ѝ давам да си хапва понякога нещо от нашата вечеря, но не го броя за заместено хранене, защото си пийва и мляко.

# 31
  • Пловдив
Аз реално давам за вечеря пюре, тогава е най-спокоен. Две вечери почти си изяжда цялото бурканче, днес одеве съм дала за междинна закуска бурканче бисквити и банан. Ядем ли ние и той е покрай нас му давам да хапне.

# 32
Момичета, с оделям ви творчеството си Grinning

Да го прочетете на бебоците. Орисвам ги всеки да намери най-добрата професия за себе си, да я обича и да му носи удовлетворение. Не е задължително да е университетска, ама такава е поредицата книжки - тематична Simple Smile

https://docs.google.com/document/d/1adj1M8WzHTo224vgSe-C3vPmh-9l … edit?usp=drivesdk

# 33
Маги, страхотно е!! Ти си истинска поетеса! 🤩

Наде, Mom to be, радвам се, че се завърнахте  🥰

# 34
Magrat, превъзходно. Прочетох го с вълнение и възхищение. Не спирай да пишеш ❤️❤️❤️

# 35
Момичета, с оделям ви творчеството си Grinning

Да го прочетете на бебоците. Орисвам ги всеки да намери най-добрата професия за себе си, да я обича и да му носи удовлетворение. Не е задължително да е университетска, ама такава е поредицата книжки - тематична Simple Smile

https://docs.google.com/document/d/1adj1M8WzHTo224vgSe-C3vPmh-9l … edit?usp=drivesdk

Magrat, публикуваш ли?

# 36
От кога не съм ви чела… и директни скокнах в новата тема. Magrat , много хуббаво пишеш. Попитах някое издателство дали биха те издали. Нека и други мами и деца се докоснат до твоите рими 😍

# 37
Вашите деца бръщолевят ли? Адеан освен да вика нищо друго.

# 38
  • Пловдив
Казва срички ба-ба-ба, ма-ма-ма, бръщолеви неразбираеми неща, понякога се кара 🤣 пищи и подобни.

# 39
Маги, приятно ни беше, пак ще се чуем, когато искаш и браво, страхотно пишеш пак. Ако има и други желаещи, до август с Лео сме на разположение през повечето време, след това първо той ще тръгне на ясла и после и аз на работа, така че ще сме малко по-трудно откриваеми Joy

За столчето за кола се гледа възраст, понякога килограми, понякога размер. Доколкото знам е което първо се достигне, аз смятам нашата кошница скоро (до август със сигурност) да я пенсионирам, въпреки че ще ми създаде определено неудобство. Имам вече купено следващо столче, то също се води 0+, но за момента се задържам на кошницата заради прибирането на баткото от градина, което ми съвпада с втората дрямка на Лео. Та като стигна там го вадя с кошницата и евентуално му спестявам събуждане.

Телевизия и вкъщи не гледаме, даже наскоро изобщо го разкарах телевизора, стига само ми е създавал работа да го бърша, при положение, че не се ползва. Радио слушам в колата като ми омръзне музиката от флашката, защото ме домързява да си заредя нова, после пак минавам на флашката, защото ми писва от прекъсвания за реклама или новини. Вкъщи така или иначе рядко слушам нещо просто така, то в главата ми и без това е лудница, като си пусна и допълнително шум повече ме изнервя.

И при Лео се натрупаха доста неща интересни. 4 зъба има от край време, но и от преди да се приберем в България чешеше сериозно, напоследък супер ожесточено чеше, започна и да се лигави повече (дето коментирах, че ме изненадва колко няма лиги), очаквам зъб в някой момент, ама да видим кога. Моторните умения в момента са всичките на куп - лази на 4 крака, изправя се, започва да прави крачки около мебелите, започна и от време на време да се пуска (за което не е готов и пада), качва стълби, тренирам го да слиза от мебели правилно (ама не иска да изпълнява без мен), сяда сам от поза на 4 крака, най-накрая започна и да влиза сам в басейна с топките, иначе все трябваше аз да го слагам вътре, не искаше да минава през вратата. Обича да мятка ръка за чао, радва се да пляскам с неговите ръце, но сам засега не пляска. Говоренето все още е предимно да-да-да по цял ден, от време на време има някое ба, ма, ам, но по-рядко.

Все още се сърди на пюретата и кашите, пробвах го с нормална храна, но не яде достатъчно количество и си оставам на съвета на акушерката да продължавам да предлагам пюрета. Все пак увеличи количеството пюре де, вече не са по 2 лъжички, успява да изяде 1/2-2/3  бурканче манджа на обяд и следобед почти изяжда малката доза каша.

Иначе за въвеждане на храни вече изобщо не мисля, смятам всичко за въведено, всички хранения за заместени, имам си двете кърмения на които държа сутрин на събуждане и вечер преди рутината за сън, и си докарах асоциация кърмене през нощта, но очаквам да я изчистим и ще съм доволна мисля.

Днес е ден пореден, в който съм си намислила план, който сигурно би бил километър дълъг ако го изпиша целия, и естествено нищо няма да свърша, но припомням и на вас, че несвършените задачи не са непременно пропиляно време. Често това е време прекарано в други важни неща, например с децата.

# 40
Ето ни и нас!
За пореден ден недоспали. Снощи ставах да го храня в 2 часа, после се събуди в 4 и едвам го приспах в 6:15..и спа до 7.
Просто съм безкрайно изтощена последните дни.
Добре че е уикенд и мъжа ми се занимава с каката и помага вкъщи.

Иначе да, караме се и ние. Изморени, изнервени…как да е иначе. Ще премине и този период.

# 41
Писах, писах, накрая гледам не се е публикувало, та със сигурност ще изпусна нещо, минавам отгоре-отгоре.
Малката беше 4 дни с температура между 37.5 и 38.7, цял ден вяла, кисела и цял ден в раницата и на гърда. Нощите и те ужасни, едната сме спали на един стол, че и корем я болеше и цяла нощ я разнасях и поседвах от време на време.. абе, гадна работа. Тъкмо се оправи тя, баткото му текна сопола, не ми се реве, а ми се вие направо.

Маги, някой светъл ден, в който няма болно дете вкъщи ще ти пиша, изолацията и на мен ми действа кофти на моменти, но честно казано не мога да седя на телефона, когато се вкъщи двете деца (освен докато спят, а то едното все върху мен спи, та не става за разговори). С мъжа сме в делови отношения, защото с малко, мрънкащо, залепено за мен дете и още едно, което е в период на “не искам да си лягам” сме изключително изнервени и двамата и докато си легнат децата само с тях се занимаваме, а после нямаме сила да си кажем две приказки. Но и това ще мине, ще мръднем на спа за няколко дни, поне да избягаме от битовизмите и се надявам да рестартираме и поне малко да отпочинем.

Много ме радват, колко са мобилни дечицата ви! Нашата девойка се научи от седнало и от легнало положение да минава на четири крака, но не схваща какво трябва да направи, за да пълзи. Нямам търпение да започне да щъка вече, че само иска да я нося и е нон-стоп мрънкане за нещо. И тя писка жестоко, ако не получи каквото си в харесала или недай си боже брат и дръпне някоя играчка от ръцете и(тогава е рев до захласване). Зъбите са 5, като 6тия почти е пробил и той май е виновника за изключително киселото настроение последно време.

# 42
Miliva, описваш ситуацията у нас.

От няколко поста се каня да пиша по темата със столчетата и забравям.

За нас детската безопасност е много важна!
За каката взехме столче besafe Izi turn! Страхотно и страшно удобно, минало е всички тестове за безопасност. То е от 0-4 години, мисля ръст 105см и тегло 18кг. Взехме го от Англия за 860лв.
Сега това столче го ползваме за малкия, а за нея взехме друго- Axkid one 3, пак по същите критерии го избирахме. То е 6мес до 7 години, ако не сте купили столче обърнете внимание на този модел, считам за много практичен избор. И двете столчета имат много добра позиция за сън и са много удобни. Доволни сме!

Гледали сме на място столчетата на Britax и така популярния Cybex Sironа, който е доста компромисен сравнен с другите.

Не са малко пари, но е нещо което се ползва 7 години. За нас си струва всеки лев. От много неща за децата спестяваме пари, но от това не.  В днешно време децата ги возим много често, трафикът и скоростите не са като едно време.

# 43
Здравейте,

Маги пишеш прекрасни неща! Наистина трябва да бъдат издадени.
Благодаря за отговорите относно гърнето.
Нашия малчуган няма нито един зъб. Отскоро започна да лази, отвреме на време застава на 4 крака но не мърда. Относно храненето мисля, че съм въвевала почти всичко, но има още няколко неща като белтък и фъстъци, които се каня да въвеждам. Малко сме назад като цяло, още си е на обяд и следобяд на каша. За съжаление приключих с кърменето, но през нощта се буди по 2 пъти за мляко. Не знам как да го махна това нощно хранене. Той по принцип не изпива количеството, което е за неговата възраст.

Момичета, вчера бях на кръщене и главният герой беше супер спокоен и изобщо не измрънка. Та си мислех как на нас скоро ни предстои това събитие (след около месец) и направо се чудя какво ще правя като дойде моментът за обличане на бебето в църквата. Не знам при вас пада ли още борба при смяната на памперса, защото при нас е нещо страшно, изобщо не стои на едно място, то е гонене, въртене, чудоо

# 44
Здравейте,

Маги пишеш прекрасни неща! Наистина трябва да бъдат издадени.
Благодаря за отговорите относно гърнето.
Нашия малчуган няма нито един зъб. Отскоро започна да лази, отвреме на време застава на 4 крака но не мърда. Относно храненето мисля, че съм въвевала почти всичко, но има още няколко неща като белтък и фъстъци, които се каня да въвеждам. Малко сме назад като цяло, още си е на обяд и следобяд на каша. За съжаление приключих с кърменето, но през нощта се буди по 2 пъти за мляко. Не знам как да го махна това нощно хранене. Той по принцип не изпива количеството, което е за неговата възраст.

Момичета, вчера бях на кръщене и главният герой беше супер спокоен и изобщо не измрънка. Та си мислех как на нас скоро ни предстои това събитие (след около месец) и направо се чудя какво ще правя като дойде моментът за обличане на бебето в църквата. Не знам при вас пада ли още борба при смяната на памперса, защото при нас е нещо страшно, изобщо не стои на едно място, то е гонене, въртене, чудоо
Голямо гонене пада на леглото,започва се един рев и то от скоро е така. Пищи,реве ужас е.

Общи условия

Активация на акаунт