Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 412
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, киселото мляко как го затопляте при положение, че е в хладилника? Как го давате, няма ли да се вкисне ако го затопля?

# 61
Аз го оставям около час да поседи извън хладилника и така го давам. Не че го яде..

# 62
  • София
Браво на Момчил! 🤸‍♀️Аз съм проходила на 10 месеца, мъжът ми нямам идея.
При нас сънят е все така неспокоен, буди се с плач и го взимам при нас да спи, защото иначе никой не спи, освен това и цока. Тези дни Вики не яде кой знае колко, предпочита си кърма. Като цяло не може без мен, иска и да клякам до него, за да ме гушне и то докато рови нещо, преследва ме навсякъде и не мога даже до тоалетна спокойно да си отида. 😀 Новата игра е, че си хвърля някакви неща, после си ги вьима, пак ги пуска в едни кутии и така.
Онзи ден бяхме на педиатър и човекът расте прогресивно. С дрехите не смогваме на темпото, пак поръчвам следващ размер, още си е бузанец. Мъжът ми е бил същият шишо.
Вчера отчетоха пробата манту и за щастие има имунитет.
Няма да се връща на работа след първата година. Даже се надявам и догодина да се случи така че да не се върна, ще видим.
Вчера ми пристигнаха чувалчета от Shein памучни за лятото, реших да пробвам. Еми супер са, 2 за 18 лв., което е направо смешно, ако някой реши, да знае, че има доста варианти там. Нищо против Angel baby, но 2 ми излязоха над 100 лв.

Бейби, ние имаме чаша на Филипс от 9 месец, смуче си, но не стана веднага. Първо го оставях да си играе с нея и да я хвърля, после явно разбра, че може и да пие, но не е фен на водата. Реагира понякога като попарен. 😒
Относно ваничката и нашата става мъничка, но той иска да е прав и докато се къпе и не знам. Базикам се, че ще му вземем малък басейн накрая, защото обича да пляска с ръце водата и
е голям кеф, сърди се като го извадя от ваната.

Бяхте писали и за телевизор. Вкъщи не се гледа. Евентуално може като заспи, но си цъкам на лаптопа или съм си сложиша една слушалка и така си ходя.

Днес е много смотано времето, много ми е тъпо, че не може да излезем. Sad

# 63
NadezhdaML, при нас е същото със спането. Не знам докога ще е това.🙄
Колкото до шишетата, най-добре е със сламка или нормална чаша. Всичко друго е много опасно за захапката. Най-близката ми приятелка е логопед и тези неща ги съгласувам с нея. По-нагоре видях снимка на шише с такъв отвор като биберон, те са най-неподходящи според логопедите, заради формата, която може да образува на небцето при смучене на тази част.

# 64
При мен разковничето за пиене на вода се оказа да ме я давам с лъжичка. От шише пие само мляко. Всички видове бебешки чаши - магически, с твърд и мек накрайник, със сламка... Всичките ги отсвири. Опитах да дам от нормална чаша, понеже ме гледа жадно аз като пия, но не. Само с лъжичка. Знаете ли колко чаени лъжички са 200 мл? Simple Smile

# 65
Да поразбутам темата. Как сте, момичета и бебоци? Маги, оздравя ли раната на нослето?

При нас дремките все повече се изместват, онзи ден заспа почти в 12 за първа дрямка. Вече бях решила, че ще я пропусне и ще спи след като обядва, но той не издържа и след доста рев направо заспа от изтощение. А втората дрямка вече започва към 15:30, явно си удължава интервалите.
Също така вече имам чувството, че трябва да почна да давам вечеря защото май не му стига кърма и мляко.

Все повече проявява характер моето момче, яко тръшкане пада като не му се даде нещо! Малко ме е страх да го извадя от количката като сме навън, защото може и да не успея да го прибера обратно Rolling Eyes
Вашите бебета тръшкат ли се?

Слагането на всичко в устата е много неприятно, особено навън, но и вкъщи...вече имам няколко книги с изядени крайчета, ама наистина все едно куче ги е дъвкало!

# 66
Ние сме в процес на напасване на режима, но ми се струва, че сме близо до истината вече. Значи ще бъде нещо горе-долу такова: ставане в 7, дрямка в 10:15, втора дрямка в 3 без нещо и вечерно заспиване към 19.30-40. Махнах хилядата ставания за кърмене през нощта, оставила съм му едно, макар че съм почти сигурна, че и то не е нужда, а навик. Все пак едно не ми тежи.

При нас такъв инат може да се забележи при слагане в кошница/ количка и при яденето на обяд и следобед все още. Имаме напредък и с яденето де, ама там има още доста какво да се желае, така че не мога да се похваля.

По отношение на изядените книжки и изобщо пъхането на всичко в устата, на мен ми е жал за Макси затова. Защото с едно дете ми беше лесно - каквото не искам да пипа, когато не гледам, слагам на високо или заключвам в шкаф и т.н. ама сега баткото има играчки, които не са подходящи за бебе, и е ограничен и той фактически. И в тази връзка, в нашата градина ползват нещо като восъчен пластелин. Или цветен восък.. не съм сигурна, восъчно е със сигурност. Та правят фигурки в градината и някой път децата си ги носят вкъщи. Имахме наскоро нещо донесено така. Усещате ли накъде отивам? Макси си играл с тази фигурка в басейна с топките и я е зарязал явно там, аз не съм видяла, то с толкова топки можеш ли да видиш нещо такова. Лео си играе онзи ден в басейна да мога аз да направя вечеря. По едно време отивам при тях и гледам Лео дъвче нещо. Извадих голямо парче сдъвкан восък в различни цветове. Изпразних после басейна, изчистих всичко, обясних на Макси, че в басейна само топките трябва да стоят, друго не може. Обаче на следващата сутрин сменям памперса на Лео и вътре гледам още шарен восък.. гладно го държа това дете, да знаете.

# 67
Герка, при нас е същото с будуването. Нещо се опитва да си удължава интервалите сам, не всеки път го хващам на време и е купон. Също първата дрямка е 11-12, втората 3-4, че понякога и след 4.

Момичета, в жегите как пътувате и не се ли спарват вашите бебоци в столовете. Лъчезар откача, когато е много топло, не върви и да духа много студено климатик. Не ми се мисли как ще се пътува до морето. Ползвате ли някакви подложки против изпотяване? Аз имам за количката само.

Малчо вече иска да е основно прав, хваща се за мебели (с моя помощ) и се застопорява за дълго време. Понякога прави и някоя друга крачка (държейки го), но с пълзенето сме до никъде. Ще видим кое ще е първо.

В този ред на мисли, някой купувал ли е обувки/буйки? Ако да от къде? Според вас кога трябва да се вземат. Знам, че е добре да проходи бос и ще го чакам, но все пак.

Ние половината ден сме навън, когато е хубаво времето и чак вечер се прибираме. Прекарваме голяма част от времето на килим за пикник (иначе няма шанс да се издържи само в количката) и по пейките.

Относно яслата, по някакво чудо е приет. Изобщо не очаквах, още по-малко за нашия квартал. Като цяло пуснах кандидатурата с идеята на пролет да го пусна в частна, но.. за добро или за лошо, на зима ще е в ясла. Още свиквам с идеята, далеч съм от екстаз от новината…

# 68
Герка, моят малък мъж е голямо мрънкало през 90% от времето.
Играчките изобщо не са му интересни, поглежда нещо….заиграва се 10секунди и после му става скучно, хвърля го изнервено и плаче. В даден момент просто нямам идея как да го забавлявам и едно непрестанно мрънкане.
Ако му взема нещо, което е докопал започват крокодилски сълзи и тръшкане.

Иначе все още е на две дремки! Слава богу!
Сутрин става около 6, по-често даже преди 6.
Първата му дрямка е около 9 часа, спи до 10. Втората дрямка е около 14 часа и спи до 15часа, рядко до по-късно. Всичките му дремки са около час, рядко спи повече.

# 69
  • София
Ако съдя от две момичета и едно момче, момчетата са по-трудни за гледане, по-инатливи, неуправляеми. Синът ми ми стопяваше лагерите, заради него си имах и първите бели косми. Каката и Сара не знам дали защото за второ и трето, но ги усещам по съвсем друг начин. Сара вече не иска да стои само в количката, пускам я да пълзи по площадката ( в малък радиус), даже да се рови в пясъчника с кака и батко. Любимото ѝ е да се люлее на люлка. Понякога е с две дремки, понякога с три. Спи и навън, където я хване сънят. Вечер окончателно заспива към 8.30, рядко 9, сутрин се буди към 7.40-8. Яде, когато ядем и ние, от нашата храна, но в малко по-изчистен вариант. Например каката хапва макарони с масло и сирене, Сара яде само макарони. Ако ядем печено пилешко, на нея давам от най-чистото бяло месо. Напоследък отказва пюрета изцяло, а преди обичаше. Ще я пробвам пак, но аз взимам само плодови, за овкусяване на каши, както и някакви смесени с мюсли.
Няма да я пускам на ясла, ще я гледам най-малко до 2, а може и до 3. Каката ще тръгва на градина директно, през септември, когато ще е на 2 и 9 месеца. Но моята работа е от вкъщи и Сара като навърши 2, може някак да съвместя гледането на тодлър и работата, няма да ми е за първи път.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 22:22 от vondito

# 70
  • Пловдив
Сигурно от почти месец ползвам климатика в колата, вкъщи вътре е по-студено от вън, но така е в къща, при майка в апартамента каквото е навън, такова е и вътре.
Гледам по-дребни играчки да няма покрай Ивайло, че и да лапа/гризе да сведа опасността до минимум от гълтане. Иначе е кротушко, два дена се занимаваме с банята, той спи, събужда се и се заиграва.
Иначе вече не заспива рано, от миналата седмица заспива 22-23-23:30ч., сутрин пак си става към 9-9:30ч, в 6 и нещо се пробужда за мляко и като му дам шишето си заспива. През деня не следя кога спи, защото всеки ден е различно.

# 71
Минавам да оставя положителна оценка за поредица "Точната книжка" 6-12 месеца. За момента устоява на нападенията, лигавенето и грубото дърпане. Книжката е разработена спрямо специфичните потребности на бебоците, няма текст за четене, само картинка на едно животно на страница и звука, който издава. Явно така и е по-лесно на бебка да се съсредоточи и от скоро сама я "разглежда". Нескопосано, трудно прелиства страници, понякога е наобратно книжката, но има интерес.

# 72
Вики, как ограничи нощното кърмене?
И мен ми е гузно, но на баткото дребното лего е на гардероба и се играе само с мен, пластелина също. Ама не можем да ги опазим от всичко, случва се.
Точната книжка ги имаме и ние още от големия и второ бебе ги гризе, супер са.В лидъл също има добри попадения за книжки с думички.
Вонди, с какво се занимаваш? Аз също съм от вкъщи, но беше ад с баткото в часовете, които се засичаше вкъщи и аз да работя. Аз говоря по телефона много, имам срещи с клиенти поне веднъж на 1-2 дни, а и ми трябва тишина, за да се средоточа.. винаги съм се чудела как успяват другите с деца.

# 73
Vondito, и аз щях да попитам същото като Miliva. Аз имах такъв случай в екипа си, ами беше ад, нито работата се вършеше качествено, екипът се дразнеше, клиентите недоволни,  майката изнемогваше и работеше по нощите..след няколко месеца сама се отказа и си взе неплатен отпуск. Ставаше въпрос за момиченце на 2г и нещо.
Оттогава съм чувала и за успешни случаи за съчетаване на деца и работа от вкъщи, но с доста по-големи деца (>3г) и то за малко, не за постоянно.

Днес извадих камъче от устата на Момчил. Пуснах го малко навън, играеше си с дребни камъчета и докато се усетя едното беше в устата и си го дъвчеше. И в почвата рови, и трева скуба, аз събирам успоредно фасовете и другите боклуци наоколо поне тях да не налапа…

# 74
Смело крачим към десетата месечинка и все още ми е толкова невероятно цялото това приключение. Още два месеца и малко... и ще празнуваме първи рожден ден. Продължавам да имам чувството, че сънувам. Тези дни разглеждам миниатюрни обувчици и си мисля, че скоро ще проходи, а не толкова отдавна нямаше сили да си вдигне главата. Сега аз нямам сили да го гоня из стаите. До вчера си говорехме за кърмене и захранване, а днес ми краде пържолите от чинията. Улавям се, че започвам да мечтая за второ детенце.

Общи условия

Активация на акаунт