Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 417
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Герка, всичко е въпрос на свикване, а и зависи от работата. Моята съм си я автоматизирала вече, даже и нови колеги си обучавах без проблем. Но за някои по-стресови позиции и за служител, който има по-голяма отговорност, не препоръчвам.
Вятър и мъгла, така е времето лети, особено покрай малките. Аз подкрепям за второ, трето, четвърто дори:grinning: Само да знаете, че с по-голяма разлика се гледат малко по-лесно. Но пък с две бебета вкъщи е друг вид купон.

# 76
Работа от вкъщи с деца може би е възможно, но зависи от детето.
Дъщеря ми е на 2 години и 10 месеца и докато е будна не млъква, постоянно говори, задава въпроси, прелива от емоция в емоция.
На моменти не си чувам мислите.

# 77
Точната книжка за тази възраст я нямам, звучи добре, за 2.5-3 май имаме, два броя имам и някак си не ме впечатли. Може би запо-мялките е по-добра или аз имам някакви други очаквания.
Тук има едни Pixi Bücher, unkaputtbar. Ей тези на пръв поглед нищо особено, но наистина са страшно устойчиви. От бебешкия клуб на кауфланд за първия и втория рд изпращаха от тях с плодове и зеленчуци. Не са мръднали, не вярвам и да мръднат.

Камъчета, пръчки, тревички, каквото има навън в двора май всичко съм вадила вече от устата на Лео. Онзи ден Макси имаше уговорка за игри с едно дете, и Лео се уреди с още две бебета да играе, и пясък налапа там.

Аз също съм от тези дето работят от вкъщи и са пробвали с дете. С Макси се върнах на работа макар и с малко намален брой часове още след 8мата седмица след раждането. Такава беше ситуацията. Може би защото толкова рано се случи, той така си свикна от началото и не съм имала кой знае какви проблеми. Случвало се е инцидентно нещо да трябва да си зарежа нещата, за да видя какво е направил, но много рядко. Обаждал се е и в мийтингите ми, но аз говоря само с колеги и все само за здрасти и чао, и те много му се радваха. Сега Лео е свикнал на друго, но не мисля, че би ми създавал проблеми за работата. Но и моята работа позволява да реша, че сега примерно не ми се работи или искам да нахраня детето или каквото и да е, и да отложат за по-късно. Твърде малко неща и твърде рядко са ми времево толкова ограничени, че да не мога да мръдна.

# 78
Герка, добре, че те има! Поддържаш темата жива ❤
Момиченцето (козелчето) ми стана толкова инатлива в последно време. Не може да ѝ се повиши лек тон дори, защото постоянно си удря главата в плочките и съдомиалнята и просто и повтарям да не лази на там - автоматично започва тръшкане и викане ( един вид ми казва “ ама как така ще ми забраняваш нещо?!”)
Килимчето за игра се ползва само и единствено, ако аз или баща ѝ седим там, някак си е по уверена и си играе тогава, но ако аз подреждам съдомиалнята или готвя е залепена за крака ми и мрънка нон стоп да я взема у мен да гледа какво правя, ама не да седи другаде, а у мен. Изправя се по всичко, дори и по мен и се опитва да ме катери ако легна или се наведа и си вдига крачето да ме катери ( явно мисли, че може да ходи и по стените, казах ви, че е козелче), мушка си крачетата по решетките на леглото и плаче истерично да дойда аз да го оправя крачето, точно когато съм до тоалетна например и след това се смее. Преследва ме постоянно и не ми дава да върша нищо 🫣, беше изяла червено червило и в нашия памперс беше много цветно. Отваря капака на пералнята, този в ниското, от който се оттича водата и има филтри и после си мушка там ръцете… Най лошото е че още спи в некст то ми, нещо не ми се получава преместването в голямото легло, а както казах се изправя по всичко и ме е много страх..
Обожава да изкачва стълби, но не знае как да слиза. Цял ден в парка ходим и се изморяваме 😄, разбира се ходи, докато в държа, че и тича да хваща балони или топки от други деца. Иначе с играчки не играе (максимум 2 мин). Купихме и акумулаторен джип- първата реакция беше ууууу, бвввввммммм, защото така прави, когато мине кола покрай нас, а като я качихме да в пробваме се изплаши и зарева, но след час се изкефи доста и сега по цял ден слушам бввм бвввм 🤣. Вече научи и други срички -  как правят патетата (па, па),  кара се на кокошките, които видя в зоопарка, защото един петел я изплаши и сега като ѝ кажеш “я се скарай на кокошките” прави ааааааа!!!!  😀 и като я питаш как правят кокошките “ко-ко” 😃, гледа мен как говоря по телефона и си взима детското дистанционно и си го слага на ухото и казва “аааоооо”.
Ние също сме на две дремки - сутрин става 8/8:30, първата дрямка е от 12:00 до 13:20, а после ляга от 17:00 до 18:00, а вечерен сън заспива вече по-късно към 22:00/22:20, което за лятото ме устройва, не искам в приятното време на деня да я затварям вкъщи да спи, а в жегите да сме навън, но аз не съм я насилвала да заспива толкова късно, сама си удължи последния интервал, но и другите не са малки интервали.

Аз също не мога да повярвам, че стават на 1 годинка и ни остават само още 2 малки торти и вече ще поръчваме голяма за рождения ден 🥹. Занимавам се с организацията вече, обожавам такива събития и да ги организирам аз.

Следя темата за обувките. 🙏🏻
А имате ли наблюдения за обувки Biomehanics?
В момента е с едни боси обувки на КК, но нещо не ми допадат на тази марка и леко ѝ криви едното краче, затова записах час на 7.06 при Фурлакис. Надявам се да е просто временно и с прохождането да го оправи.

Аз съм маникюристка и скоро започвам работа, но още е в ремонт помещението ми, тъй като го преместих вкъщи и сега оправяме гаража. Мама ще я пази, докато работя аз, а ще записвам часове по нейния работен график. Двете се разбират много добре и постоянно я търси, а мама няма ден, в който да не ми се кара по-рано да ходим у тях, че ѝ липсваме, а дори когато е на работа ни звъни с камера 😃. Детето умира за нея и протяга ръце на секундата и ѝ се радва много. Аз отстрани ги гледам и се радвам още повече. Това да видиш как родителите ти обичат детето ти повече от теб е възможно най-милото чувство на света. 🥹❤

Сега отивам да се къпя на спокойствие и да си направя някоя маска за лице 😄. И, да, винаги по това време се къпя откакто съм родила, просто ми е най- спокойно и не бързам за никъде.
Както не пиша и изписах цял роман, съжалявам. 😃

# 79
Като гъбки са.

# 80
Здравейте момичета, имам останали два не разпечатани пакета pampers premium care 4-ка. Купих кашон с три пакета по 58 бр, но минаваме на 5-ца. Взех ги по 42 ст на брой, на промоция, ако някой ги поиска, ще ги дам по 38 ст на брой -по 22 лв на пакет.

Ние правихме кръщене миналата седмица и моят човек се скъса да плаче. В църквата, после в заведението и чак съжалихме с мъжа ми, но това беше една от малкото възможности, да съберем семейството, понеже не всички живеят в България към момента и лятото на рождения му ден нямаше как да сме заедно. Бяхме наели заведение на открито и последния момент трябваше да мислим план за закрито помещение, защото времето беше много гадно. Съобразихме часа в църквата с дремките му, но естествено в този ден нищо не беше както е обикновено и това допринесе за киселото му настроение.
Ние в поканата бяхме написали, че ако някой е решил да донесе цветя, нека ги замени с любимата му детска книжка - давам идея, ако някоя майка не обича букети😃 и малкия получи токова интересни книжки, а тези с послание от човека са още по-специални за нас!
Ако не сте чували за поредицата на Лиле-пиле, погледнете ги. За сега издържат на гризане, хвърляне, заливане с вода и са с много интересни картинки и надписи. Имаме и точната книжка, също си я разглежда.
Все още нито имитира жестове, нито звуци. Не дава 5, не пляска, не маха ( на почти 11м. е)
От вчера започна да нацелва кутия и да вкарва кубчетата там, иначе само хвърля топки, пълзи за да ги вземе и бута кула от кубчета, това му е играта по цял ден.
Вече се изправя и по мебели и обожава да се катери по вратата на съдомиялната. Мисля да му вземем пиклер, дали някоя от вас има ? Какво ви е мнението? Доста са скъпи нови и със сигурност ще е или втора употреба или под наем, за да видим дали ще му е интересно.
Подариха му триколка с родителски контрол за управлението, но въпреки че е доста едър -11,3 кг и 77см, изглежда му е голяма все още. Аз смятам, че не е и много удобна за управление, но в парка масово майките с по-големи дечица са с такива триколки и се чудя, дали просто тази която имаме не е удобна..

Записах го на държавна кухня от другия месец, имаше свободни места и всичко стана за 2 дни. След регистрация в сайта ми се обадиха с инструкции. Иска се бележка от личния за алергии, бурканчета (взех тези, които някоя от вас беше препоръчала в олх) и копие на акта. Сайтът им е много добре направен, купуваш купони за които дни си пожелаеш от следващия месец и виждаш текущото меню. Надявам се и да става за ядене.

Търся си майка за разходки понякога с бебетата, ако някоя е в район Подуяне - Левски В, Сухата река, Хаджи Димитър , ще се радвам да си пишем и да се видим. Не мога да се пречупя и да отида при група майки, да се запозная 🤷🏼♀…Не бих си позволила да досаждам, просто понякога ми се иска да се разходя и поговоря с някого на живо. Често сме в парк Герена.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 10:43 от Twinkle0812

# 81
Момичета, това, че успявате да работите от вкъщи с тодлер, ме обнадеждава, че все пак ще стане по-лесно преди да се изнесе от вкъщи след 20 години хахах. Аз към момента не мога да свърша елементарна домакинска работа за 5 мин като разпределяне на мялна и отваряне на хладилника. Същото е като при Mom to be, с тази разлика, че моето бебе ходи по мен и непрекъснато ме дърпа за краката, отваря сам всички чекмеджета и шкафове (някои вече сме заключили), вади всякаква покъщнина и я разпилява навсякъде, а тръшкането като затворя вратата на хладилника съм сигурна, че се чува и от съседите. По мялната иска да се катери и да вади посудата, та я отваряме само когато някой от нас го занимава. С чистенето същата работа, прахосмукачка се пуска само когато детето е навън. Добре, че ММ работи и от вкъщи, та след храненето го занимава за 10 минути докато почистя и изпера лигавниците, че иначе идва да маже и събира трохите…Ако съм сама го затварям в кошарата докато почистя, но сърденето е страшно.
Тук пиша само докато спи.

Да, и нашият изобщо не си седи сам в кошарата за игра (където е и килимчето), само ако има някой от нас с него.
Аз уж исках породени деца, това преди да имам детет..обожавам сина си, но за момента повече не искам. Срам не срам, явно ние сме разглезени и мързеливи. Евала на хората с 2 и повече деца, герои сте!

Twinkle, аз също исках да взема Пиклер втора ръка, но след следене на обявите няколко месеца установих, че ще купя чисто нов на малко по-ниска цена. Някак си не приемам, че втора ръка ще ми излезе 30-40 лв. по-евтино, ама трябва да се разправям и да ходим да го взимаме от кой знае къде. Момчил се катери от време на време, не е всеки ден, но проявява интерес. От приятелка знам, че детето и много го харесва и си играе с него и по-късно на 3+. Аз взех по-голям модел, не бебешки, този .

# 82
Момичета преди ми беше странно някой като пише от дъжд на вятър, сега не мога да се вредя да пиша, скачам от дейност в дейност. Но мислено си общувам с вас постоянно. Grinning

Първата дрямка е кратка - 30-40 мин., докато простра и взема два залъка, той се е събудил. Или пък спи в раницата навън. Втората е навън и половината я поема баща му, аз чистя, мия, ям... Втората дрямка е в момента...

Като казвате, че вашите бебета не ядат пюрета, какви пюрета имате предвид - домашни, купешки, с каква текстура? Моето яде още бебешки пюрета. Намачкани домашни не иска хич...

Гери, оправи се почти напълно, благодаря.

Милива, беше ме питала преди сто години - казвам, че има изоставане в дв развитие, защото има. Не само че не се изправя, а не стои и подхванат на крачета. Но има бегли наченки на пълзене, което ме радва. Simple Smile

# 83
  • Пловдив
Ивайло също сам не се изправя, стои прав в бънджито или ми стиска пръстите и стои прав на земята. Не лази, големият също не ми лазеше, проходи покрай годинката, прощапулника го правихме на Хелоуин.

# 84
  • София
Май не само на мен ми е трудно да се дотуткам да пиша, а.. Grinning

Много са ни сладки и подвижни бебоците. Както казва един приятел “когато гушна детето и ми успокоява пулса, нищо че той ми го вдигна” Sweat Smile

При нас кърменето приключи без особена драна на 9 месеца. Положението беше зле.. много зле. Кърмата ми беше много малко, малката беше на гърда през има-няма час, това и през нощта, та едва вечер ми писна и след хиляди ревове взе, че прие шишето с АМ. Беше и с много лош запек, защото реално не ѝ е стигала кърмата, оправи се като мина на АМ. Тя от шише категорично отказваше, само вода пие, но гладът е по-силен от тока, както казват. Всичко при мен е ок, нямах проблеми с гърдите, понеже предварително кърмата беше намаляла.
Сега сме с едно нощно ставане за мляко и пак си заспива. Супер ми е, предвид, че предишното положение беше кърмене на 40мин.
На две дремки сме, става към 6-7, първи ИБ 3:15мин, втори 3:30 и вечерта преди заспиваме 3:45-4ч. Дремките са по час-час и половина. Доволна съм,  не мога да се оплача, но спането навън вече е мираж, както казва мама “нашето момиче все е спарено”. Много мрази жега, дори по потник  не може да спи в количката.
Вкъщи  целогодишно сме на климатик (21 градуса е закон) както и в колата.
В този ред на мисли сме на почивка за пръв път откакто имаме дете, и се размазах от басейни и сауни Grinning Взехме ѝ червения пояс на swim trainer и е топ покупка (маха с крачета и се придвижва - плува!), мисля, че Милива го препоръча. Благодаря!
Басейнът доста я изморява и съкращава леко ИБ, но много ѝ харесва.
За храненето: яде само моите сготвени пюрета наобяд, които се старая да са манджа, ама блендирана, та явно ѝ харесва. Каши и купешки пюрета, никакъв шанс. Много харесва да ѝ правя сандвичи, пухкави меки палачинки и печива, бъркани яйца, обича пърленки и дърпано месо. Joy Лошото е, че задави ли се леко с нещо не добре сдъвкано и повръща.. Confused Направо лошо ми става  напоследък от такива случаи..
Почти нищо не лапа сама, ако не я подканя. Дори не мога да си представя вашите случаи, при нас няма такова нещо, чак се чудя дали е нормално, че не лапа всичко пред погледа си.

Спи отделно и да си призная, много ми харесва.. Мисля, че и на нея ѝ е по-спокойно. Сега в хотела сме си в една стая и усещам, че се дразним взаимно през нощта. Grinning

Последно за движението, пълзи много бързо, по цял ден напред назад в апартамента, само да си има цел и пали. Лазенето е няколко крачки и минава на пълзене. Изправя се по мебели и се задържа доста (голям кеф е), но не посяга да прави крачки. Като цяло е кротичка,  не се тръшка, не създава проблеми, седи в столчето за хранене, ако ми пречи и не протестира. Обича си количката, стига да не  е жега.
И при нас отвореният хладилник е страшно интересен! Grinning
А, имаме и 4 зъба, по една безсънна нощ за всеки от тях! Sweat Smile

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 21:08 от kuklichka_

# 85
При нас горните два зъба избиха едновременно и ми причиниха 2-3  безсънни седмици. Кошмарен период. Съвпадна и с първото боледуване. Още не мога да се пречупя да го преместя в стаята му.

# 86
Ее, кукличка, от кога не си писала, радвам се, че всичко е наред при вас. Нашкя swim trainer се оказа спукан, добре ме подсещаш да купя нов, супер че се е харесал и на вашата девойка!
Препоръчвам подложките против потене на aeromoove, но не тези, които са като с кадифен десен, а шарените(друга им е материята). Тепърва ще започват драмите с жегата, а ние както все се носим ще е съвсем зле, че в тая раница и двете ставаме вир вода..

Маги, а какво е мнението на рехабилитатора? Мен днес педиатърката ми вкара муха, а хем мислех да я сменям и пак ми влияе. Разбирам, че когато чуваш нещо от мед лице е кофти, без значение колко доверие им имаш.
Бояна не пляска с ръце, не маха за чао, не имитира звуци и съзнателно не казва нищо, има минимална лепетна реч (мамама, бабаба, като наистина рядко се чува). Също не се изправя, но вече успява да седне сама от легнало положение и се избутва назад в опит да пълзи, но напред не може. Виждам, че се случват по-бавно нещата, но до днес някак не ми беше притеснено.
В четвъртък прави 9м и днес я измериха 7,450 и 70см, това пак било малко.. като цяло консултацията протече доста тягостно  и се чудя аз ли съм много спокойна или наистина се насилват много нещата..

Гери, проговорят ли, вече е друг мач, много по-лесно се случват нещата. С бебе си е гадно, поне за мен. Ама моите и двете не са по спането или пък по седенето в количка, баткото на годинка проходи и казахме чао на количката, не искаше триколки, ни-що. Пеша само е ходил, а колко(далече или бързо) ходи едно тъкмо проходило, не ме питайте. Хем ми се иска да порасне и тя вече, хем ми е много мило сега. Трето за момента не се виждам да правим, поне не и в тази къща.

Вонди, Мама, за вас се сещам с повече деца, ще споделите ли всяко дете ли има стая? Ние сме само с две спални и това също много ни спира, не само това де..

# 87
  • Пловдив
Няма да маха за чао и т.н., ако целенасочено не учиш детето. Аз не уча, в смисъл тръгваме от някъде казвам му кажи чао и се смея, но не му взимам ръката в моята да маха. Не уча и целенасочено какво издават животните, от книжки чета, но не и извън тях. Извън нерви от първото дете ме изкарват хора, които като видят малко дете и се почва: дай боц, как прави кучето - все едно насреща си имат панаирска мечка или шут 🤮 но това си е мой бъг, защото май повечето майки се радват на това.
Ивайло много бърбори примерно /звуци някакви, не като на мен да казва мама или нещо друго с тоя замисъл/.
Големият ми син трудно проговори, започна работа с логопед към 2г7-8м., виждах, че има проблем но и за миг не съм се притеснила, осъзнаваше и изпълняваше като му се кажеше. Ограничавах и чужди хора покрай него да наблягат на проблема му, за да не му се създаде комплекс.
От какво получи това забавяне не мога да кажа категорично, аз самата съм проговорила към тригодишна възраст, отделно той имаше под две годишна възраст около 4-5 анестезии.

# 88
Явче е много странно бебе или така ми се струва, защото го сравнявам с дъщеря ми. Изобщо не проявява интерес да си държи шишето с мляко. Обаче иска да яде с лъжица сам, държи съвсем сам солети, бисквити и ги гризе, дъвче и гълта доста бързо. Дребен кус-кус не желае, но макароните на сестра му са му любими. Пие вода от обикновена чаша.

Обикаля супер бързо целия апартамент. Изправя се по мебелите и прави крачки, много е стабилен.  И нищо не мога да свърша.

Ние ще ходим на море в края на седмицата. Или поне силно се надявам…защото нашата сега с боледуването не спира :/ Днес му е последен ден антибиотик…и нещо започна да му хърка носа ПАК.

Събирам багаж от 4 дена във времето, в което на децата им се засече сънят. Имам още много за оправяне. На мъжът ми му е супер натоварена тази седмица, виждам го само сутрин за малко.

Биомеханикс не са боси обувки и са за тясно краче. Тази година видях, че имат боса серия маратонки, но не знам дали има малки номера за прохождащи крачета.

# 89
Здравейте! Чета ви редовно, но не пиша. Няма много май за споделяне и за това. Бебо скоро ще прави 10м и го виждам как се е променил. На кухня е почти от два месеца, яде всичко без това, което аз не дам, иначе каквото си докопа и от земята е негово. Вече се изправя сам и това му е любимо, но много мрънка, хем иска да прави крачки, хем го мързи. Има 8 зъба и се задават нови. Може да дава боц и пет. Понякога показва и колко голям ще стане. Любимата му дейност е да стои прав на прозореца и да чука с някакъв предмет по него. Другата му любима дейност е да яде салфетки и тънки хартийки…😅 Ние ще правим кръщене на годинката. Вече подготвих почти всичко, че лятото са отпускарски месеците и не знам кой кога ще работи.

Общи условия

Активация на акаунт