Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 434
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Натали, главоболие имаш ли? Опитай се да откриеш какво конкретно провокира тези усещания - все някакъв тригър трябва да има. Ако това не отшуми до 3-4 дни те съветвам да посетиш невролог или поне личния си лекар като обясниш много обстойно какво усещаш.

Сиска, това увиване с мокър чаршаф си го спомням от моето детство и още усещам какво облекчение беше. Сменяй чаршафите често - изключително приятно ще е за детето в това му състояние и със сигурност ще се чувства малко по-добре.

# 601
Натали, главоболие имаш ли? Опитай се да откриеш какво конкретно провокира тези усещания - все някакъв тригър трябва да има. Ако това не отшуми до 3-4 дни те съветвам да посетиш невролог или поне личния си лекар като обясниш много обстойно какво усещаш.

Сиска, това увиване с мокър чаршаф си го спомням от моето детство и още усещам какво облекчение беше. Сменяй чаршафите често - изключително приятно ще е за детето в това му състояние и със сигурност ще се чувства малко по-добре.
Не, главоболие нямам.

# 602
Аз над 39 давам хексалгин - на 11 часа се дава той според килограмите е дозата. Иначе слагам чорапи с оцет - бързо свалят: 1:1 хладка вода и оцет,накисвам чорапите и обувам. Като се стоплят и повтарям докато не свали.

# 603
Аз мокри чорапи слагам, обаче си е направо гадно да те мокрят с темп.. но няма как, дано минава бързо! С мокър чаршаф съм сваляла на баткото веднъж, но беше вдигнал 40, той чаршафа става топъл и изсъхва почти, да кажем две минути му трябва и на ново..

Гери, различни са, да, моите и двете им дай да се мажат.. баткото има гащеризон и гумени ботуши, малката да видим как ще проходи и ще я екипирам и нея.
Което ме подсеща, следете брошурите на лидл, пускат сносни непромокаеми гащеризони(ботуши препоръчвам жабки, много са лекички).

# 604
Честито на всички рожденици! Нека бъдат здрави и усмихнати и да си поспиват! 😀

Благодаря за рецептите. И аз готвя покрай липсата на кухня и всеки съвет ми е от полза. Вие слагате ли някакви подправки и ако да, какви?

Натали, добре дошла!

Прекрасни са всички, и торти и рожденици и украси.

И при нас тече динамична подготовка да посрещнем роднините. Даже съм малко напрегната и догодина със сигурност ще е в доста по-тесен кръг празникът.

Ще пробвам с премахване на нощното хранене, но при нас е проблемът е спането в кошарата. През деня няма драма, но нощем…Единични са случаите. На всичкото отгоре е момент на растеж на зъби и явно много го боли. Прави си рани на ушите, защото явно си мисли, че болката е от там и е много жален.

За говора казва мама, баба, дада и не 😀. Отскоро и почна “да” да казва, но според мен не знае какво означава. Иначе си дърдори на бебешки и крещи. Което е ново. И най вече крещи на котката и тя се е ошашавила горката, той й се радва, ама иди обясни. Пълен цирк сме в нас, само я гони, иска да се изправя навсякъде. Преди няколко дни така се метна на паркета, посини се, стана му цицина и още е леко син. За напред ще става още по-интересно, не знам вече как да го опазвам.

# 605
Честит Рожден Ден на всички бебчета! Да са ви живи и здрави, и само да ви радват! Нашата фотосесия беше пълен провал, надявам се все някой кадър да е станал, както фотографът се изрази, че е направил около 350 кадъра, от тях 35 ще има сполучливи. Не се спря за миг на едно място, не искаше да седи въобще, искаше да обикаля цялото студио, да не говоря, че в нас дори не искаше да стои поне една обща снимка да имаме тримата. Аз съм много притеснена от това, че даже в моите ръце не иска да стои. Незнам кога се разбира, че едно дете ще е хиперактивно, но вече го подозирам. На прощапулника първо гонеше питката Simple Smile, после хвана четка за зъби, след това си избра микрофон. Малко дрешки на марката mayoral напазарих от един сайт, но нещо в момента не работи, ще го изпратя по късно, като го оправят, там имаше доста намаление до 80% и отделно ми изпратиха код за допълнителна отстъпка, цените бяха доста достъпни. Незнам какви ще са дрешките като качество, чакам ги, ще пиша след като ги получа.
За температура съм давала нурофен само и имаше ефект, но съм го давала при 38,5 градуса, при по- висока сигурно ще изтрещя и ще се паникьосам, затова си записвам вашите съвети.
За звуци и срички, имаше един период в който много сладко казваше мама, но спря, чуваше се от време на време ба-ба, па-па, муу, има нещо и нейно говорене, но нищо не се разбира. На тати казва само "Ка", но и на много други неща казва Ка, така че "Ка" най-често се чува. Когато казвам топка, количка, книжка, кола пак всичко е Ка. Осъзнато може би и при нас е "АМ". На къпането например казва "агн". Последните два три дни се чува само "ня-ня" има и периоди в които нищо не издава като звуци, а се чува само нещо като скимтене, хленчене, странно ми е. Да и Не не казва и не клати с глава, не мога да преценя дали иска или не иска нещо, сочи с пръст, но доста разнопосочно. Иначе ми се струва, че разбира някой неща, когато гладя и за да не ми изключва ютията от контакта, карам я да ми донесе някакви неща от другата стая, които познава или нейна играчка, например памперс, зайче, лъвче и ми ги носи. Забрани не обича, гледа ме и нарочно прави това което съм и забранила.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 23:34 от Lenka_09

# 606
И в синсей има евтини гумирани якета/панталони. Имаше гумиран гащеризон за 12,90, взех наскоро. Лошото е,че има малко подплата,ако е топло трябва да е леко облечено лятото отдолу.

# 607
Да, аз го казах с идеята да не се хвърлят на скъпите, защото се ползват 10дни и тоя от 15лв върши същата работа като този от 50(да не казвам, че има и софтшели по 100+).
Миналата пролет се минах и взех от зара гащеризон за 40-50лв, чиято катарама се счупи на първото слагане!! И якето от комплекта взех, то поне се относи, но не бих повторила. За справка гащеризони от лидл, пепко и уайкики не са мръднали. В лидл имаше едни само неопрен, тях най-харесвам.
Бояна мучи предимно, не разбирам защо е вечно недоволна, но освен ако не прави някоя пакост, не седи кротко на пода без да мрънка. Иначе мама, тата и дай ползва с умисъл, още не сочи с пръст, което също подпомага мученето - иска нещо и не може да покаже/каже какво е.
Кукличка, при мен проблемът е, че се храни лошо през деня и не мога да и спра млякото съвсем през нощта, а не мога да преценя кога наистина е гладна и кога просто истерясва, защото е точно плач в истерия, ако не и дам гладна или не.
Вчера сутринта с много плач спа 30 в кошарата и стана пак с плач, кисела до втората дрямка, за която след много плач в кошарата я приспах в раницата, защото не издържах. За нощното пак в раницата, но нощем си ме търси, горе-долу час след като заспи за нощен се започва драмата.. май просто трябва да стисна зъби и да я зачакам да разбира какво и говоря, защото сега съм 100% сигурна, че просто не разбира защо я мъча.
Искам да хапва поне повече през деня, но и това не знам как да стане, а не е като да не и предлагам, за сега само от плодовете изяжда една идея повече, друго всичко е дегустация. Сутринта и правих мюсли с кис мляко и боровинки - 4 лъжици точно е изяла, после и предлагах сандвич с кашкавал - не иска и да пробва, банан яде малко.. сега я накърмих хубаво и ще и предлагам обяд чак към 1, но вчера беше греда пак - гирос питка с омлет, дзадзики и пуешко, хапна точно две хапки, дали и разбра на какво има вкус.. давах супа - отказ, отидох до ДМ за пюре - 2 лъжици. Освен че си късам нервите, друго май не правя, чудя се да предлагам по-често гърда, защото тя не си я търси, но така съвсем няма да иска твърда храна. Абе.. зле е работата.

# 608
Изобщо нямам навика да следя брошури, а трябва защото в Лидъл пускат страхотни неща за деца. Моля да споделяте ако има нещо готино! Например непромокаеми гащеризони 😌

Mayoral са много скъпа марка, имат много сладки неща, но цените им са брутални. Абсолютно неоправдано според мен, дано поне са качествени.

Милива, и моят ми се струва недоволен през по-голямата част от времето и не разбирам защо 😏 Най-доволен е както се катери някъде или като си играем на гоненица, но това трае няколко минути само, после пак почва едно непрекъснато мрънкане 🤨

Аз слагам всякакви подправки, без люто. Дори куркума съм слагала.

Сиска, да се оправяте бързо!

# 609
Miliva, a как й предлагаш храната?
Нашият господин яде трудно с лъжица..отваря си устата 3 пъти и после иска да слиза от стола и КРАЙ с яденето на стола. После го храня докато си играе и обикаля, обаче ако му оставя храна сам да яде е друга работа.

# 610
Аз взех този от синсей,че от батковците ми се протри, който имах и ме е страх да не пропуска. Гумиран е: https://www.sinsay.com/bg/bg//030cc-77x?utm_source=app_sharing&u … ign=product_share

# 611
Всякак предлагам, на парчета да хваща с две пръстчета най-яде, по-големите парчета ги мачка и маже. Но и така яде колкото да мине от ред и започва да се изправя, с коланите пък е ужас, не иска и да пробва даже храната, а започва да пищи.
Ноо ако я гоня с чинията пак не яде, просто започва да плюе или хич не отваря уста. Не знам, такова чудо не съм виждала. Ей я от сутринта, изяде една палачинка и започна да храни кучето.

# 612
Miliva, ведвъж беше писала, че кара на месо и плодове, и тях ли не иска. То малко е нелепо точно аз да те "напътствам" за хранене, но моят човек яде един месец варени зеленчуци на парченца почти всеки ден и накрая просто му писна. Може да не й се яде палачинка, ако често й даваш. В началото яде зеленчучките с любопитство, после добре хапваше и сега почти само ги маже. Не знам досега дали си й давала такъв микс - чушка, морков, картоф и тиквичка на пръчици. Шаренко и сочно и хваща окото. А сега може и с малко сол да се подобри вкусът. А каша давала ли си й някога, че не пишеш за каша. Според мен царевичната каша със сирене и масло е супер закуска, елда с АМ също е ок, може да се добави плод или плодово пюре. Пшеничените каши ми стават неприятни на мен лично, а овесената си остава рядка. Батко й, ако й дава късчета храна и яде с нея не помага ли?

Някой има ли баланс колело и какво е? С двойни или единични гуми и от къде е купено?

# 613
  • Пловдив
От баткото имам с единична /някаква кучи марка/ и на Чиполино с двойна. На него му беше по-удобно това с единичната, сигурно до 3+ го караше.

# 614
Маги, ти ли си правиш кашата от елда? Дай рецепта!
Аз вчера за първи път му правих юфка, взех с мляко и яйца, стана супер вкусно и детето си я изяде с кеф (и аз остатъците). Сложих малко масло и сирене, вече не го обезсолявам.

Ние пак сме в серия на нощни крясъци, рев и недоспиване за нас. Не виждам нов зъб обаче, явно ще продължи още нощи. 😩

Свекървата била казала, че края на септември може да отидем заедно до Гърция за няколко дни. Като станат 2-3 такива нощи обаче направо ми се отщява, ние с бебето в една стая не можем да спим изобщо, то не че като сме в отделни спим много…

Пуснах си документите за втората година. Сдухвам се като си помисля за “помощите”.

Според мен е рано за баланс колело. Ще вземем може би към година и половина като стане.

Общи условия

Активация на акаунт