Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 427
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Вики, дано всичко е минало вече, за съжаление сме си в 3тия свят, дано скоро има подобрение в условията на държавните болници.

Браво на Момчил и на вас, че сте се престрашили, очакват ви само приключения вече.

Деси, ти ли прави тортата? Много ми хареса украсата, да са ти здрави децата.

Ние също сме болни пак, след темп в четвъртък уж всичко беше наред, но от вчера започна дълбока кашлица, направо се дави с нея, но няма сополи, няма темп.. джи пи-то разбира се изписа антибиотик, който за момента отлагам, защото гърдите са чисти, но ми е доста притеснено. Още повече, че в петък е празникът ни и в неделя се очакваше да тръгнем за Гърция, дано до тогава да е минало вече, по възможност без АБ.

# 676
  • Пловдив
Miliva, не съм правила аз тортата, а една жена, която си ги прави вкъщи.

# 677
Момичета не съм писала скоро, но не съм ви изоставила.
При нас новото е, че днес направи първите си крачки сам. Междувременно му растат 4 кътника  едновременно, два са прорязали венеца, другите почти-венците са му подути и зачервени и прозират зъбчетата. На фона на това-изобщо не показва дискомфорт, а за  резците голямо мрънкане падна.

# 678
Момичета, да не ви притеснявам излишно, изписаха ни. Малко не беше сигурна докторката дали иска да ни пусне днес, ама се съгласи. По темата, ако трябва да съм честна, от отношение не мога да се оплача изобщо - и доктори, и сестри, и санитари, и студенти и специализанти, всички бяха много любезни с нас. Видях и различно отношение от тях към хора, които също нямат адекватно поведение. Караха се на майка в съседната стая няколко пъти, че хвърля боклуци по земята в стаята и оставя детето да троши храна пак по земята, цапа другото легло, защото стаята им беше двойна и т.н. и други изпълнения от същата майка, така че поне каквото аз видях тук беше "каквото повикало, такова се обадило". Изненадващото за мен беше, че тук директно ни сложиха в самостоятелна стая, после като ни изместиха в другото отделение също бяхме сами, а в други стаи имаше събрани със същите оплаквания като него. Преди 2-3 години с Макси ми предложиха така, но трябваше да си платим и естествено с дарение на болницата, а не с бележка за каквото уж плащаме. А сега нито са ме питали, нито са ми искали една стотинка. И споделям притеснението на Деси, в Плевен също почти всички студенти са чужденци, те пък как се зарадваха, че могат да говорят с мен на английски...

Деси, на мен също ми харесва бизибордът ви. Може да има повече интерес по-нататък. А и ако са като моите, единият да прояви малко интерес и ще ги увлече и двамата. Украсата, тортата и костюмчето също са страхотни.

Гери, поздравления и от мен за прехода. Дано така му тръгне на Момчил и да ходите по-често на почивки заедно. Помня, че доста се притесняваше ти.

# 679
Здравейте, можете ли да ми обясните каква е драмата с прясното мляко? Едни дават прясно мляко, други не?? Вие давате ли?
Мога ли да давам за закуска детско мюсли с прясно мляко?

# 680
Сиска, според мен може да даваш по малко  прясно мляко, например 1 в седмицата да даваш такава закуска. Аз давам по малко, например в картофено пюре, в палачинки. По принцип казват, че след навършване на 1г може да се дава и за пиене, но аз още кърмя и не мисля, че моето дете има нужда от краве мляко.

Вики, радвам се, че са ви изписали и че са се държали любезно с вас! ❤

Натали, как е бебчо?

Милива, стискам палци до петък да е здрава малката госпожица!

На Момчил вчера му излезна някакво топче под гърдите, с лека синина. Щяхме да ходим до педиатърката, но днес топчето почти го няма, има пак само лека синка, и реших, че няма нужда. На някой случвало ли му се е нещо подобно?

# 681
Десертът от частната кухня, която поръчвам, е с прясно краве мляко след 1 година, и с адаптирано до годинката. Естествено, всичко е минало топлинна обработка, но и в 200 гр. храна колко пък и количество мляко да има. Реакции не е имало. Иначе пък още известно време ще давам адаптирано 2-ка, и след това ще мина на 3-ка. Разликата между двете, поне на марката, която аз ползвам, е в степента на преработка на млечния белтък и съотношенията на добавените витамини и минерали. Детето така или иначе яде вече всичко и редовно краде от моята чиния, та няма какво да му се впрягам точно за млякото.

# 682
  • Пловдив
Голямото ми дете още 9-10 месец си консумираше прясно мляко, вместо АМ, в десерти.
Малкото го консумира само в десерти, не ми го приема като заместител на АМ, но той като цяло е тежка гемия с нормалната храна.

# 683
Вятър, колко и кога пие АМ?

И като цяло кой към какво хранене се стреми в момента? Не какво прави бебето реално, а какво смятате, че е правилно и полезно?

Аз, знаете, че се водя по д-р Владимирова, тя казва 5 хранения, едното АМ (за който е на АМ). Но 5 хранения няма много къде да се вместят в 12 часа будуване.

Иначе тя каза, че краве мляко може за готвене, но да не се пие вместо АМ, защото АМ е обогатено с DHA и защото белтъкът като количество е съобразен с нуждите на бебето.

Вятър, ние сме с тройката на Аптамил вече, но да, твоята идея да задържиш двойката е добра според мен. Тройката няма едната омега киселина и е много ванилова на аромат.

Гери, раницата вече на гръб ли я носите?

Всички дечица да оздравяват бързо.

# 684
Маги, на мен ми се иска да наглася храненията както са в яслата (от 2ри септември започва адаптацията). Реално това което аз гоня излизат 6 хранения, две от които са кърмене за комфорт, близост, и антитела, останалите твърди - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Кърменето ми е сутрин след ставане и вечер преди лягане. Реално не се получава точно така при Лео, защото той може току-що да е приключил някакво хранене и да отказва вече ядене, ама като види, че някой друг яде (особено пък ако е и нещо друго), веднага почва да вика "Ааам" и си иска. И не се ограничава до опитване.

# 685
Ние имаме м/у 3 и 4 хранения с твърда храна. И м/у 2 и 3 кърмения през деня + 1 през нощта. Всеки ден е различно. Аз съм ОК с този режим. Все повече яде от нашата храна и така ми става по-лесно. Не мисля, че е най-правилно защото така яде повече сол и мазнини. Освен това ние много често се храним с купени манджи, за които нямам никакъв контрол при какви условия и с какви суровини са готвени…Но наистина няма как аз да готвя всеки ден, че и да се занимавам да издирвам фермерски продукти, че да са качествени. Също така май хапва повече плодове, отколкото трябва. Всеки ден му давам по нещо. Днес изяде 5 смокини, половин банан и 20тина боровинки 😆
Продължавам да вземам и кухня от време на време, за разнообразие и улеснение. Ама 18-20 лв на ден ми идват нанагорно, а и често не му харесва и хвърлям.

Вече го носим с туристическа раница (самар), тоест само мм го носи. Кефи се защото е нависоко и има гледка + може да скубе и бърка в ушите на баща си.

# 686
Благодаря, Вики и Гери за информацията. Гери, а зеленчуци яде ли? Моето не яде плодове, по малко само пъпеш. Ама наистина малко. Яде по една щраставица на ден, слава богу, защото не пие вода. Ако влезе вода в устата му, я изплюва. Утре отивам да му купя чаша със силиконова човка и със сламка. Досега го мъчихме от шише и с отворената чаша на ezpz, взех и с твърда човка, но не става. А може и 360 градусова да взема. Ако някой нещо особено горещо иска да ми препоръча да купя или не, ще съм благодарна.

Да са здрави рожденичките Сара и Мира! Да растат много усмихнати, лъчезарни и смели дами Simple Smile

# 687
Вики, радвам се, че да ви изписали и е сте доволни от условията.

Милива, дано се оправи бързо и без АБ.

Деси, страхотна торта и украса, поздравления за идеята.

Гери, браво за прехода и на теб, и на мъжа ти. Аз едвам едвам го нося вече.

Относно храненето, Лъчо яде закуска, обяд и следобед твърда храна, вечерята му все още е АМ и веднъж през нощта, значи 5 хранения. Искам да почне и да вечеря, но нещо не ми се вмества в деня. Много си увеличи интервалите между храненията и просто не се получава. Иначе сме с тройката на Топфер от много време. Аз спрях да кърмя май месец и много за кратно приемаше двойката.

Вики, моят също е лакомник. Не може някой да яде и той само да гледа, абсурд.

Да ви се похваля и аз с първата ни почивка тримата. Заминахме след рождения ден. Подобно на Гери, бяхме на хлад и мина изненадващо добре. Почти през цялото време хапваше от нашата храна, според мен беше доста бедна откъм сол и подправки и не се притеснявах. Даже му изби още един зъб без да разберем, вече е с цели три зъба!

Лъчо си хапва плодове и зеленчуци, като се съобразявам да са по-меки плодовете, зеленчуците май съм вкарала почти всичко без патладжан. От плодовете има доста, които не съм предлагала като цитруси и ябълки. Ял е ябълки само на пюре.

Откакто сме се върнали обаче нещо става с този сън. Будува по супер много през нощта, не реве, но не спи и аз не спя и съм като разглобена. И ме болят глезени китки всичко.

Имахме доста неприятен инцидент преди два дни, който завърши в Пирогов. Успях по някакъв начин да извадя ръката на Лъчо от лакътя и ходихме да я наместват… Още не се побирам в кожата си от вината, която ме яде.

# 688
Маги, по ред на въпросите: редувам веднъж твърда храна, веднъж мляко, пак храна и т.н., понеже водата е най-гадното нещо на света и става само за къпане. Та всъщност съм принудена да го поя с мляко.

Няма смисъл да си даваш парите за чаши: имам с мек накрайник, със сламка и 360 градусова. Мекият накрайник е неудобен, защото е тънък, но пуска повече, т.е. налице са само недостатъци спрямо обикновените биберони. От чашата със сламка аз трудно пия, на синът ми му е невъзможно и само я хапе. Към 360 градусовата няма интерес. Скоро една майка на площадката ми каза, че нейното дете от 6-месечна възраст го приучва да пие от обикновена отворена чаша и лично се уверих, че се справя супер на 11 месеца. Така че мисля да пренасоча усилията си в този насока.

Късметлийки сте тези, на които децата ви спят по 12 часа. Моето вече си е с режим почти като на голям човек и ми стопява лагерите по цял ден. Направо изпадам в потрес като чета за дремки през деня. Аз с такова събитие се сблъсквам само ако трамбовам шосетата по обедно време и навън вали, за да го успокои и отпусне.

Слава богу, при мен частната кухня е на по-народни цени - 7,50 лв. за 3х200гр. храна.

# 689
Вятър, не спи ли през деня вече? 😳
На Момчил му се събират около 10-11 часа нощен сън + от 2 до 3 часа дневен сън. Някои дни прави дълъг обеден сън (3 часа) и тогава остава само с него. Понякога обаче обедната дрямка е по-къса и се налага към 17ч пак да поспи.

Маги, яде сготвени зеленчуци. Не винаги де, но като цяло хапва - каквито има в манджата. Сурови май съм давала само краставица и домат, веднъж яде като невидял домат, но повече не се повтори 😆

И Момчил може да пие от обикновена чаша, вкъщи често му давам от обучителната на EZPZ. Ако аз не я държа, обикновено я излива, но знае за какво служи по принцип 😅 Какви са тези 360 градусови чаши? Ние имаме чаша със сламка и си пие от нея, не му е трудно.

Стиляна, не се обвинявай! Важното е, че всичко е наред с Лъчо. Иначе нормално е да не можеш да го носиш вече, аз също не мога. Самара веднъж го пробвах за 10тина минути, ами беше ужасно тежко! Това са 15кг върху моите 50, абсурд да го нося.

Общи условия

Активация на акаунт