Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 412
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Кукличка, имаш си наистина прекрасна кукла! 🥰 Страхотни снимки!

Милива, честит празник! Да ти е жива и здрава Бояна! Да започва да яде и спи като човек в най-кратки срокове!

Вятър, а в колко си ляга и в колко става? И колко часа нощен сън има в дните, когато липсва дневен сън? Не се ли преуморява / превъзбужда следобед?

Момчил напоследък си съкращава обедната дрямка и спи не повече от 2 часа. Съответно към 17:30-18 вече е по-изморен и го слагам пак да дремне. Днес обаче изобщо пропусна втората дрямка. Понеже е тенденция вече повече от седмица се чудя дали не сме били в период на “фалшиво преминаване към 1 дрямка”, както ми обясниха на детската площадка 😆 Беше си идеален режимът с 1 дълга дрямка, 3 часа баш на обяд, имах време за всичко. И не киселееше толкова привечер.

За вечеря давам няколко хапки от нашата храна. Обикновено има мижав интерес към вечерята, защото е много близо до следобедната закуска, която обикновено яде м/у 16:30 и 18ч и е по-обилна. А и суче преди лягане, така че съм спокойна, че няма как да е гладен.

Относно яйцата, аз не бих дала повече от 1 на ден, нямам обаче стабилна обосновка защо 😀 На седмична база изобщо не следя, но и не предлагам изобщо толкова често, че да трябва да следя. 5 яйца максимум на седмица ми звучи супер обаче.

# 706
  • Пловдив
Старохтна кукла видях 😍

Живи и здрави да са всички дечица, ние отложихме ваксината, защото и двамата са със сополи.
Набора ми също има някаква имунизация, но и двата пъти, в които стигам до джипито или съм хремава, или ме дращи гърлото.
Яйца не засичам колко яде, защото не предлагам конкретно. Иначе бъркани си хапва. За вечеря давам каквото ние ядем или ако взимам храна от вън гледам да е супа, че не правя вкъщи.

# 707
Ние също ги минахме вече тези 5-компонемтните ваксини, морбилито ще го направим по към септември. Личния лекар ни каза, че вече след годинката прегледите ще са на всеки 3 месеца, не всеки месец както до сега беше.
Супа за вечеря отдавна я вкарах, давам я с 1 сухар или без  него и нещо от нашата маса. За яйцето също не следя колко давам на седмица. Днес например, малко бяхме в движение и дадох 1 яйце - половината на обяд и половината на вечеря. Направих нещо като салата - варено настъргано цвекло, варен картоф, яйце. Забърках съставките с малко крема  сирене, кисело мляко, чесън. Изяде се.
За първи път бяхме на плаж, не мисля, че прояви голям интерес към него, за мен по скоро беше натоварващо. Учудващо малко прояви желание да опита пясъка, но така или иначе по един или друг нчин успя да го вкуси. Пясъка е много фин и залепва веднага. Освен да го хваща с ръце и да го изсипва, нищо друго не правеше, а имаше вятър и естествено всичко и летеше в очите. Търка си и очите с ръце полепнали в пясък, и си обърса ръцете в косата. Това ми дойде в повече общо взето.

# 708
Деси, честит рожденик! Да ви е жив и здрав, любознателен и усмихнат. Да са честити и дечицата на Симбо и Нирвана, които скоро също празнуваха своята годинка. Чакаме снимки на торти и разказчета. Simple Smile

Много ти благодаря!💜 Здрави да са ни дечицата!💜
Ние на деня си направихме рождения ден с приятели и деца на двора. Беше изключително спокойно и приятно! Не можех да повярвам, че този път не сме на чужд рожден ден, а на нашия! 😲😀💜 А два дни след това беше кръщенето в селската ни църква, а после обяд с роднини, басейн и веселба в съседна къща за гости. Вида през цялото време в църквата пееше, говореше, смееше се, раздаваше целувки на всички, беше много смешно...😁 Изобщо не е плакала. После си легна с мен и се сменихме с майка ми, за да се върна при гостите. Всичко ние си бяхме приготвили и за двата дни, та си беше изморително доста, но пък обичаме да е така. Направено от нас с много желание и любов. Торта имаше на 14ти детска, получи ми се 😀 без млечни и захар. А за кръщенето направих торта ,,Шах" за възрастните вече, както си трябва 😀
Много сме доволни, но повече няма да правим такива неща. Разбрахме се, че Вида е първа и затова така, за следващите деца само ние с кумовете и някъде където ще ни обслужват😁
О, и на следващия ден след кръщенето тя проходи 😲 та направихме и прощапулник, и стига толкова за тая година 😬😁 Хвана се за химикала, доволна съм! 😎 Бях го нарекла за учител, ама писател по-добре! След това нападна и питката😁  

# 709
Еха, много приятен празник изглежда, Нирвана. И честито прохождане Simple Smile

Много сладички момиченца - Юлия и Вида. Пу пу, наистина сладки кукли!

Ще взема малко да се отпусна с това хранене и да готвя с повече чувство и по-нормално. Респективно и по-вкусно. Simple Smile Но все пак си трябва фантазия, време и дисциплина на домакиня за 4 хранения. А за.яйцата - ние като не ядем месо с мм, ядем доста яйца, но да, 4-5 на седмица за малко дете са максимум. Просто за деня, като направя нещо с яйца, примерно юфка, не мога да направя и бърз омлет после...

Иначе какво да правя, почнах да варя вкъщи и месо, засега само пилешко, но то не е готвене, а просто го добавям към зеленчуците. Без кухня просто няма да минем, но си имам някакви задръжки за държавната - не им искам десертите Simple Smile Не ми го побира умът кой и защо е преценил, че тия малки деца ежедневно трябва да ядат захар...

Трябва да му взема чувалчета за сън, дали да пробваме с крачета, някой има ли недобър опит с тях, мисля, че всички са доволни.

Споделяйте кой как оборудва есенния гардероб Simple Smile Шегуваме се тук, че не проходи със сандали, няма да е и за обувки навън, ами за гумените ботуши Simple Smile

И да ви споделя - нали ни дадоха приятели един паяк да го ползваме терапевтично, подарихме го в един дневен център, казаха, че добра работа ще им свърши. Ако се чудите какво да правите с уокъри и паяци, които са надраснали.

# 710
  • Пловдив
Аз започнах да взимам блузки с дълъг ръкав, позната ми даде и плетени пуловери. Имам два зимни ескимоса и ботушки. Имам тънко яке, за дъжд имам, ще взема и по-плътно. Долнища трябва да взема.
Основно си се движи бос.
Чувалчета няма да купувам, ще си карам на олекотена завивка.

# 711
Здравейте,
Да са много здрави всички, много хубав месец мина с много снимки на украси и хубави дечица, другия месец ще ми е сиво..

Яйца не ограничавам и давам колкото иска, но тя не е по яденето, на баткото му правех на тази възраст омлет от 2 яйца, ама той от яшните беше.

И нашият празник мина, с бабите вкъщи, добре изкарахме, напълнихме се с кукли обаче, не знам каква е тая обсесия с кукли, хем ме питаха какво да и вземат и после пак кой каквото си е наумил..

В ХМ имаше намаление и взех бодита с дълъг ръкав и клинове, жилетка и едно яке тип ветровка и подариха, остава да взема по-дебело яке и още някой суитшърт/жилетка и елек. Обаче ще чакам намаления  в хм,уайкики,зара, че и баткото трябва да оборудвам и ще ми дойде нагорно. Обувки има сандали, че много си драскаше крачетата като пълзи по площадките алеите в парка, обаче не ги носи.. та ще чакам да видя как ще проходи и тогава ще купувам пак.

Маги, за мен също не е нормално да има захар в десертите на деца от тяхната възраст. Айде, да опитат нещо, ама да го ядат всеки ден хич не върви.

Утре заминаваме, молете се за нас, че тя реве и до магазина в колата, направо ме боли глава от сега като си помисля какво ще бъде. Иначе с пясъка не очаквам изненади, вкъщи имаме голям пясъчник и с батко и играят в него почти всеки ден. В превод мия и косата почти всеки ден, защото или тя се е посипала, или батко и е помогнал, предимно подавайки и нещо от високо.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 13:45 от Miliva

# 712
Когато синът ми надрасна първите си тънки чувалчета, още зимата купих един от 6 до 18 месеца. Добра работа ми вършеше през миналия сезон, но не съм сигурна дали ще го ползвам през този. Причината е, че много добре вървят нещата със слагането на гърне и не искам излишни пречила. Вече ползва само памперс-гащи и възлагам всичките си надежди на желанието му да ни имитира и да става все по-самостоятелен. Знам, че е малък и звучи прекалено амбициозно, но както в някои дейности изостава, така пък в други бързо напредва. Сега го уча "да лови риба" с една пръчка с магнитен накрайник и рибки с метална точка на коремчетата Simple Smile

Дрехи взех миналата година много от всякакви размери и само вадя по-големи и прибирам умалелите. Сега като се замисля - голяма щуротия, ама като имаше промоция Joy пък и добре ми се получи тайминга на къси и дълги ръкави. Междувременно съм купувала отделни дрешки от Браз, Светли и Мариела. За съжаление, Светли шият предимно за новородени и до 6ти месец като размер, но имат невероятно сладурски неща. От Браз имам страхотни бодита, на които и 100 пранета не могат да избелят цветовете. Не така стои въпросът обаче с щампите - те бързо избеляват. Именно избеляват, а не падат - лепенката стои, но цветовете се отмиват до напълно бяло. Вярно, само на една дрешка ми се случи, но вече щамповани неща не купувам. От дрешките на Мариела съм възхитена - изключително качествено и прецизно ушиване. Ако някой търси подарък, който да се носи ежедневно и да е удобен, смело препоръчвам.

Тези дни поръчах от Морисмо, още обаче не съм получила доставката, за да споделя впечатления. Май стана ясно, че съм почитател на българските фирми и чистия памук Joy За съжаление обаче, когато става въпрос за чувалчета, ще предпочета винаги Jukki пред Angel baby. А имам страхотно попадение за бебешки чувал от Кауфланд, така че оглеждайте се и там, за който има интерес.

# 713
Страшна сладурана, Miliva!

Всички чувалчета, които обличам на децата са с крачета и са от Angel baby. Според мен са страхотни! От Jukki не съм взимала нищо, но съм им разглеждала нещата и изглеждат хубави.  От лидл съм взимала чувалчета без крачета, супер са направени, но за големи деца според мен не са удобни.

Как не спи през деня, как изобщо издържа? Аз ако не дремна денем 20-30 мин не съм човек, вярно че не спя по 12 часа нощем, а само 5-6 .

# 714
Генетика - и двамата с мъжа ми не сме от най-спящите, но очакването ми беше поне първите 6 години детето да има някакъв по-стандартен режим. А то от втория месец започна да спи по цяла нощ. След това започна бързо да съкращава дневните дремки - и като продължителност и като количество. Натиск от моя страна за това не е имало, не се е и налагало, понеже той нощем си спи - не се е налагало да го държа буден през деня, за да си осигуря нощен сън и на мен (понеже и такава концлагеристка тъпотия съм чувала).

Имало е моменти през деня, когато тотално ми е писвало и съм го слагала в леглото в жалък опит да го приспя, но не желае. Поне все още сънят му е продължителен. Двамата с мъжа ми спим разпокъсано заради годините нощен и извънреден труд.

# 715
Милива, прекрасна е госпожицата, пу пу! 😍

Аз пак ще мрънкам. Вчера се мъчихме да съберем урина, но не успяхме. Номерът със студената мокра кърпичка не сработи. Дебнахме го 15 минути на повивалника, което си беше предизвикателство, защото естествено не иска да стои мирен. Накрая го пуснахме на пода, пак гол, аз продължавам да дебна с чашката. След още 5 минути пишна съвсем малко, няколко капки само, аз успях да ги уловя. И точно когато се чудехме дали има шанс да стигнат, а аз се скарах на мм, че не му е дал вода рано сутринта и се разсеях, Момчил се изпишка обилно на паркета…Много ме хвана яд! Все пак дадохме в лабораторията няколкото капки, но очаквам да не е достатъчно и да трябва пак да носим.

Аз не харесвам дрехи с щампи, искам изчистени и стилни дрешки, най-добре в неутрални цветове, едноцветни. Да се комбинират лесно без да изглежда абсурдно. Съответно ми е много трудно да намеря такива. Масово детските дрехи са шарени, кичозни, с всякакви щампи, животни, анимационни герои и какво ли още не. Това е една от причините да поръчвам предимно от HM, там има такива, но нямам навика да им следя промоциите. Смяната на гардероба всеки сезон ме натоварва! Хем да са удобни, хем стилни, хем качествени, хем от хубави материи, как ще му ги обличам (голямо предизвикателство е!!), колко ще ми трябват, ама ако може и да не са толкова скъпи 😣 Не искам да купувам и много дрехи, обаче вече трябва да се перат след всяко излизане навън защото се търкаля по земята, в пясъчника и къде ли още не. Уф, става все по-сложно..

Последните дни става супер рано (вчера в 6, днес в 6:25) това доста ни напряга. Заради по-кратката обедна дрямка го слагаме да спи по-рано, още към 20:30 и явно това е резултатът 😢

# 716
Miliva, прекрасна кукла!

Гери, 1:1 съм за дрешките, само дето не се търкаля още навън.

Вятър, беше споделила нещо, което мноого ме впечатли - мултикукъра, който готви ориз и спагети. Кажи ми марка, модел, моля те и да го купувам, че се напрягам какво как ще готвим есента и зимата. То е ясно, че ще ядем от местното бистро, ама да не е само от него.

# 717
Аз също не ограничавам яйца, отначало си яде цели и всякак готвени. Имайки предвид, че още не може да яде млечни, яйцето ме спасява особено за закуска.
Вашите маймунки как заспиват? От около 2 седмици може би, както през деня, така и вечер, Вида прави челни стойки, обикаля леглото, забива глава и така се разхожда с вирнато дупе, прави невероятни акробатики сигурно над 30 Мин.  Което честно казано е доста напрягащо, освен, че не заспива толкова бързо както до скоро, така и защото я пазя да не се пребие. Накрая вече е със затворени очи и продължава да се мята като риба на сухо и се налага да я спирам, за да вземе да заспи най-накрая. Такова чудо при някой от вас?

# 718
Аз също не ограничавам яйца, отначало си яде цели и всякак готвени. Имайки предвид, че още не може да яде млечни, яйцето ме спасява особено за закуска.
Вашите маймунки как заспиват? От около 2 седмици може би, както през деня, така и вечер, Вида прави челни стойки, обикаля леглото, забива глава и така се разхожда с вирнато дупе, прави невероятни акробатики сигурно над 30 Мин.  Което честно казано е доста напрягащо, освен, че не заспива толкова бързо както до скоро, така и защото я пазя да не се пребие. Накрая вече е със затворени очи и продължава да се мята като риба на сухо и се налага да я спирам, за да вземе да заспи най-накрая. Такова чудо при някой от вас?
Ние се приспиваме на ръце от ден едно...вече съм на предела на силите, всяко заспиване и доприспиване е на ръце, освен това се буди 3-4 пъти нощем, яде мляко през три часа...положението е страшно

# 719
Нирвана, моето бебе понякога също е така. Особено ако съм пропуснала момента да го сложа да спи и е превъзбуден, започва с акробатиките и разходките из кошарата. Добре че сме с кошара с меки страни (сгъваема), та не ме е страх, че ще се контузи. Според мен е нормално, вълнуват се от новите си умения и искат да ги упражняват непрекъснато 😌

Тази нощ имахме 2 будения с рев, сука и двата пъти (което не се беше случвало скоро) и после в 06:30 се събуди окончателно. Тамън заспиш дълбоко и рев 😕

Урина пак ще събираме защото излезна резултатът (явно все пак няколкото капчици са стигнали) и отново има завишени левкоцити и нитрати. На изследванията в 6тия месец пак излезнаха такива резултатите от урината в същата лаборатория. Повторихме пробата в друга и всичко беше наред! Тогава бях убедена, че е заради колектора, т.е. замърсена проба, но сега не сме ползвали. Съмнителна ми е тази работа, явно в лабораторията има проблем 🧐

Общи условия

Активация на акаунт