Августовски бебета 2024г - Тема 5

• 21 417
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, за бебе на 10 м. храните, които не са алерген нужно ли е пак да се въвеждат с по 2 3 лъжички няколко дена ?
Давали ли сте цяла порция храна без въвеждане?

# 46
Здравейте, за бебе на 10 м. храните, които не са алерген нужно ли е пак да се въвеждат с по 2 3 лъжички няколко дена ?
Давали ли сте цяла порция храна без въвеждане?
Не, не е нужно.
Давам отдавна вече нови храни без въвеждане, даже алергени - например фъстъчено масло. И детска кухня поръчвам вече няколко пъти.

Старая се всеки ден едното от храненята да е самостоятелно, т.е. да не е пюре. Вчера му давах кюфтенца, които аз правих, днес имаше бобени кюфтета от детската кухня. Огромна част се озовава на земята (особено напоследък пуска всичко от столчето на земята да гледа как пада), но все пак хапва.

Момчил вкъщи вече ходи, но това не му пречи да вика, ръмжи, писка и реве ако не му обръщаме внимание или ако не му дадем да рови в някой шкаф (или в хладилника, или да излезне на терасата). Бърбори "Дя-дя-дя", "Та-та-та", "Га-га-га", но много по-често ръмжи и вика недоволно Laughing

Хапе ни и двамата с ММ навсякъде, по ръце, крака, рамена, идва да се търка и туко ни ръфне Rolling Eyes Което боли защото си има зъби и отгоре, и отдолу.

# 47
Мами, много сте ми ценни. Благодаря, че пишете за столчетата за кола. Ако не сте вие, щеше да е много зор всичко.

Днес бяхме пак на кинезитерапия, скъса се да плаче. Кт пак каза, че не вижда нищо обезпокоително, тоест на неврологично ниво. Но все пак при толкова рев, му беше трудно да работи.

И като се прибрахме, видяхме че му избило едно зъбче долу и второ се кани, а ние чакахме горните и покрай нослето, сме пропуснали да го забележим.

Нямам време да пиша повече сега, но имах време да си играя с ИИ да ми рисува новото стихотворение...... Радвам, че ви хареса за университета, дано и това ви допадне. https://docs.google.com/document/d/1B7kAKokB7hvO46AxvQ_dajimZPuT … edit?usp=drivesdk

# 48
Mаги, след като кинезитерапевта не го притеснява нищо, защо си си вглъбила, че двигателно изостава? Всяко дете има своя темп, обърнали сте му внимание и работите по въпроса, което е повече от това, което много правят.

Гери, ама ходи ходи ли, или го казваш в смисъл, че се придвижва? Бояна последно време всичко мята и тя, иска да я държа и да яде, да я нося и докато яде тоест, което вече ми идва в повече. Имам някакъв уклончив успех с пюре и предварително напълнени 2 лъжици.. абе мазало става.
За хапането не ми се говори, на всеки нов зъб 1-2 дни ми хапе зърната, изобщо не броя ръфането по ръцете.

# 49
Милива, ходи с два крака. Е, непрекъснато се спъва и пада, но си пази баланс. И си щъка из цялата къща, придружава ме в тоалетната Satisfied Но навън хич не се получава да ходи, сяда по дупе, почва да лази, скубе трева да я яде..
Предполагам, че е генетично защото и двамата с ММ сме проходили на същата възраст.

Относно храненето - учиш я сама да яде с лъжица или искаш да яде и пюре? При нас ЗВБ яденето е веднъж на ден и тогва е и голямото чистене. Бебето е само по боди, опаковано с 2 лигавника (или направо голо), после мием ръцете, лицето, обърсваме краката, а аз бърша всички повърхности на столчето (добре че взех дървено) и пода. Ама то и с пюретата става страшно мазало, защото той непрекъснато хваща лъжиците, не може да стои мирен иначе.

Някой кандидатства ли за прием в ясла сега на майското класиране? Ще си ползвате ли и втората година майчиниство?

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 17:19 от GerKa99

# 50
Eхаа, браво на момчето! Навън препоръчвам бос или ботес/зизу за начални обувки, ако не сте взели все още, бързо ще свикне.
С пюре аз да я храня-абсурд, но и давам заредена лъжица сама да държи, така изяжда 4-5 лъжици, рекордно 7 Simple Smile и това е. Останалото започна да мачка и хвърля, етап е. Аз я оставям по боди и после директно го пера с нея на чешмата и хвърлям в пералнята. Ако е нещо много мажещо слагам лигавник тип блуза, но ако реши и по косата ще има.

Баткото го пуснах на годинка и малко, казвала съм ви, сега ще си изкарам и втората година, едното все ще е болно и ми е безсмислено в момента. А и след майчинството ще трябва да сменя работата, защото работното време съвпада с това в щатите и с две деца ще ми е невъзможно да се справя.

# 51
  • София
Сара напоследък отказва да яде почти всичко, иска само да суче. Пробвам с различни неща, но няма да я насилвам, сигурно ще мине скоро. Браво на Момчил! Като казваш, че скубе трева, онзи ден с количката минавахме покрай високи стръкове трева и храсти, Сара си откъсна в движение някаква зеления и реши да я пробва на вкус. Редовно ѝ вадя някакви неща от устата, със сина ми никога не се е налагало, но и двете ми момичета не се свенят да слагат всичко в устата. Много ми е миличка като се гуши в мен и някак проси да я целувам, доближава си лицето до моето и чака. Баткото до към 4-годишен беше с разкошни букли, а каката е с много ситни къдрици, като пружинки, на Сара косата също почва леко да се завърта на някои места и очаквам да е къдрава. Очаквам да проходи в следващите няколко седмици, вече много напира и много ѝ се иска, но още е кашкавалена в краката. Иначе може да щъка по цял ден, само да има кой да я държи.

# 52
  • Пловдив
Баткото го пуснах на 13месеца и малко на ясла, Ивайло ще си го гледам двете години, защото ще се мъча да тръгне директно в градината, като две години бъде първа група. А и не ми се бърза да се връщам на работа, ще започваме ремонт и ще съм по-полезна вкъщи...изобщо як мързел ме е налегнал, нагодила съм си сега един лежерен режим и ми е много хубаво. Знам вече какво ме очаква и някак съм по-търпелива и не толкова изнервена от това, че отглеждам малко дете. С баткото повече крещях и фучах и знам, че съм постъпила добре, като го пуснах рано на ясла.

# 53
Момичета, как се справяте с бебета в банята? На моето бебе вече коритото й идва малко, не иска да лежи вътре и се чудя дали има някакви други варианти /вани/.
И още нещо, има ли някоя мама, която дава вече от сламка? Купих й чаша 360 градуса за вода, но тя милата не знае какво да я прави, защото то трябва да дръпне, а тя няма този инстинкт, освен ако не е биберона...та май е време вече и за сламка...а държавната кухня от 10 месец ли е? Как се кандидатства онлайн?

# 54
Моят човек го къпех с мен ,но вече много шава и ми дърпа или душа или регала с шампоаните и от отдавана съм махнала коритото , сяда   в една седалка за баня с вакумки под нея и е здраво фискиран.
 Вода пие почти и само от нормално чаша ,да залива се малко, но пие по -добре отколкото от шише....от него се дави чак (имам едни подарък на НУк )

# 55

Ние сме с това. Изглежда,че е със сламка,но може и като се вдигне пак да пие.

# 56
Здравейте, снощи излязоха тези пъпчици, бяха само тези на гърдите и му дадох капки Фенистил, а тази сутрин бяха повече пъпките и тази област зачервеното на корема. Няма никъде другаде освен на корема.

Скрит текст:

# 57
Роки, само да кажа колко хубаво седи момчето, браво. Браво и на Момчил за първите стъпки. Много се радвам!

# 58
Здравейте, снощи излязоха тези пъпчици, бяха само тези на гърдите и му дадох капки Фенистил, а тази сутрин бяха повече пъпките и тази област зачервеното на корема. Няма никъде другаде освен на корема.

Скрит текст:

Да е показен от нещо,поне така ми изглежда.

# 59
Според личната е направил алергия към нещо и ни изписа капки и кремче засега.

Angel baby са пуснали безплатни дрешки за деца с атопичен дерматит - https://angel-baby.eu/module/iqitsearch/searchiqit?fc=module&mod … D1%82%D0%B8%D1%82

Общи условия

Активация на акаунт