Любители на котки - Тема 206

• 32 797
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Стейси Грей, искай задължително ехография на коремни органи. Pensive

Момичета, скоро няма да пиша в тази тема. Моята сениорка, моята сродна душа Канела, почина тази сутрин... Не съм на себе си... Изгубих се... Broken Heart

# 676
Ние сме на втората дестинация от днес. Още по на юг в Италия. И в двора си имаме две котета. Тази седмица ще се казват Мара и Мъро.

# 677
  • Варна
Aminka, много съжалявам!

# 678
Аминка, какво се случи? Как така набързо? Така съжалявам

# 679
  • София
Ооооо, amy_nka, много съжалявам Cry

# 680
  • Over the hills and far away
Amy_nka, много съжалявам за загубата ти! Тежко е, те са семейство, често ни  усещат дори по- добре от близките ни хора- без да питат, без да дълбаят.... Cry

# 681
Amy_nka, прегръдки!

# 682
Amy_nka, съжалявам много☹️

# 683
AnyHr , случайно прочетох  за проблема на Блеко . Не мога да върна много назад , така че  по последните публикации - доста прилича на проблема на моя Одисей .
Писала съм вече надълго тук преди време .Няма пак да разказвам цялата сага , пък и засяга твърде малко котки ,за радост .Ще копирам мой стар пост , провери поне диагнозата . Вероятно може да се лекува и симптоматично , затова  лазера помага   , но причината е в психиката . Разбира се , възможно е при Блеко да е друго заболяване .

Скрит текст:
Lady-B и Жужа !   Години наред всевъзможни изследвания , първоначално с диагноза алергия , сигурно сме сменили стотина храни , после редовния в подобни случаи Депедин , както и Apoquel/Апоквел , и отново и отново тези рани ... Почти се дразнех на доктора , връз целия сериозен проблем да ми говори ,че е добре да се погрижим за психиката на животинчето . Накрая все пак успя да вмъкне в лечението Bachus. Не е за вярване , обаче това се оказа точното средство. Действа бавно , отнема около две + седмици , но постепенно намаляват кървавите петна до пълно изчезване , все едно никога не ги е имало . Появявяха се отново след месеци , почти година , но още в начало пак започвах да му давам Bachus и ги спирах в зародиш .

Диагнозата - Идеопатична язвена дерматоза(котешки идиопатичен дерматит на главата и шията — наричан още котешки идиопатичен улцерозен дерматит (ВМС) . Не знам дали е същото при Жужа , но ако стопанката не иска да стартира с проба на Bachus - https://elpida-varna.bg/shop/bachus-calm-brave-hranitelna-dobavk … -nervnata-sistema
 ,може първо да опита с другите - Депедин и Апоквел . Мога да пиша на лични кой е нашият ветеринар за да го посетят , в случай че са в София .    

Съчувствам на Amy_nka  !

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 22:06 от oska

# 684
  • Варна
Аминка,
Не знам какво да кажа, много тъжно… Искрено ти съчувствам!
Стейси,
И на Кетя единият чернодробен е леко увеличен винаги… чат пат давам добавка, но тя не я ще.
Днес спасихме ето този сладкиш на магистралата Heart Видяхме го в последния момент в аварийната лента, крачещ смело към средата. Докато реагираме, докато спрем… сигурно минахме 100 метра. Такъв спринт му ударих назад, това бърза, за нула време отиде в средната лента, аз тичам и ръкомахам, картинка. Добре че нямаше голям трафик, две коли го заобиколиха и накрая го стигнах. Пуснахме го в тревата отстрани, зад една ограда, близо до вада, колкото можахме далеч от пътя.

# 685
  • София
Много благодаря, oska! 🤗
Много се надявам да не се повтори този кошмар.
Ще се информирам подробно за Bachus.

Ami_nka,  😿

# 686
Аминка, съжалявам! Прегръдки! Убедена съм, че който и друг човек да би бил неин стопанин, тя не би имала по- щастлив и дълъг живот.

# 687
  • Варна
Месечинке, със сигурност си спасила животинката! Heart

# 688
Аминка, сега прочетох. Много съжалявам за Канела! Съчувствам ти! Всеки път, когато загубя битка за спасение на някоя жива Душа, съм разбита, буквално боледувам. Прегръдка!
Месечинке, спасила си мъника! 🤗

# 689
Аминка, съжалявам! Прегръдки! Убедена съм, че който и друг човек да би бил неин стопанин, тя не би имала по- щастлив и дълъг живот.
Точно така! Аминка е човека, който всяка котка в беда иска да има.
Обаче, истината е, че всяко раждане завършва със смърт. Неизбежно е и няма нищо лошо или страшно в това. Важното е да си имал "времето" си. И с твоите хора.

Общи условия

Активация на акаунт