Любители на котки - Тема 206

• 32 783
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Който работи от вкъщи знае Simple Smile

# 721
Доня Дафина Черешова, не знам къде живеете, но елиминирана ли е напълно възможността тези мишчици да са погълнали преди това отрова? Преди години едно от малките котета на свекърва ми беше хапнало мишка, която преди това беше яла отрова. Съответно се натрови и то и обикаляхме по доктори. Добре, че случайно разбрахме какво се е станало, за да вземем мерки.

Таня67, не знаех, че силиконовите тоалетни са токсични. В какъв смисъл? За котката ли са вредни? Та те дори не полепват по лапите, както другите. Rolling Eyes За поглъщане, разбира се, не говоря.

# 722
  • Между гори и планини
В радиус от 500 м нямам съседи, всичко е необитаемо. А малкото съседи също имат котки. Повечето над 10, защото не ги кастрират. Всички имаме кокошки, тоест храна за гризачи. До нас е и полето . И котките са ни много важни. Никой не слага отрова, да чукна на дърво!

# 723
  • Варна
Не знам дали са токсични силиконовите тоалетни, но са изключително вредни за околната среда. Силиконът не се разгражда, това е поредната пластмаса, която столетия ще си седи в природата. Освен това не се слепва, няма как да се изчиства малко по малко, просто си се напоява и си седи мръсна, докато не се подмени изцяло. Като взехме Кетя направихме грешката да купим такава тоалетна, но тя изобщо не я хареса. От тогава не съм купувала такава и не бих. Караме си на бентонит от Лидл. Много пъти съм се замисляла за разните соеви, царевични и подобни, но така и не се наканвам.

# 724
И аз се чудя вече каква котешка тоалетна да ползвам. За сега съм на бентонит, турската марсилски сапун и разни други подобни. Добре слепва, пишканото става на топчета и лесно се взима с лопатката. Няма силна миризма на тоалетна, но ..... много е прашна. Докато изсипя от чувалчето, колкото да покрия дъното и такава прах се е вдигнала, че започвам да кашлям. Силиконова мисля че не съм ползвала, но ако наистина попива добре бих се пробвала. Е то и бентонита да не би да е много полезен за природата, че се хванахте за силикона?

Купувала съм и от соевите пълнежи, които могат да се изхвърлят в тоалетната. Доволна бях от тях, няма прах, лесни за поддръжка, но ..... е, много скъпи ми излизат. Чак необосновано високи цени са им сложили, стига де това е просто една котешка тоалетна!

# 725
Пияни рускини на центъра на Слънчев бряг:

# 726
Явно няма да успея да спася света от екологично замърсяване....

По принцип се опитвам да живеем вкъщи колкото се може по-природосъобразно, но някои неща не могат да бъдат избегнати напълно...

Както и да е. Всеки си намира най-удобния за него си вариант.

# 727
  • Варна
Е то и бентонита да не би да е много полезен за природата, че се хванахте за силикона?
И кое е вредното на бентонита? Той е естествен материал. Все едно да кажеш, че глината е вредна за природата. Или камъните.
Скрит текст:
Цитат
Бентонитът е хигроскопична глина, образувана от вулканичен прах, който се среща в различни части на земното кълбо. Най-голямата му концентрация е в Бентон, Уайоминг, откъдето произхожда и името на глината. Съставен от минерали като желязо, силика и алуминий, цветът на бентонита може да варира от сив до зеленикав. Когато се намокри, попива вода няколко пъти тежестта си в сух вид и значително увеличава размера си.
Бентонитът е вид седиментна скала, която представлява смес от глинести минерали-смектити (монтмориолит, нонтронит и вермикулит), като доминиращ е монтмориолитът.
Преобладаващите елементи са калий, натрий, калций и алуминий
От интернет.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 12:11 от Месечинка виторога

# 728
Как да обезпаразитя новото попълнение вкъщи срещу бълхи? Марко коте на не повече от 4-5 месеца .
Чела съм преди време, че има вредни за тях препарати и шампоани.
Да, ще го заведе на ветеринар, но понякога и те бъркат, не искам да го изложа на опасност.
Ще го вземем събота - неделя и ще го заведе на доктор веднага за ваксини и обезпаразитяване. Взимаме го улична превъзходна порода от село и съм почти сигурна, че ще е пълно с буби.

# 729
Верчето, първо обезпаразитяване с бебешка паста, най - добре два или три пъти. Количеството се изчислява според теглото, т. е. задължително в кабинета го претеглят. После ваксината. Не едновременно.

# 730
Лекарят ще провери със ситно гребенче дали има буби и според това ще предпише средство за външни паразити. Нашето, взето от улицата, нямаше бълхи.
Радвам се, че вземате безпризорно коте. Да донесе много любов и хармония в дома!

# 731
  • София
ММ е намерил гълъбче с контузено крилце.
Прибрал го е в котешката клетка.
Пиленцето има пръстенче за идентификация.
Клъвка си зрънца, пие вода.

Блеки не е доволен, че сме го настанили в неговата клетка, но май свикна с присъствието му.
Намерих човек, който знае как да се погрижи за него (гледа гълъби, но това не е негово).

# 732
Верчето, първо обезпаразитяване с бебешка паста, най - добре два или три пъти. Количеството се изчислява според теглото, т. е. задължително в кабинета го претеглят. После ваксината. Не едновременно.
Тази паста за бълхи ли е?

Мога ли да го изкъпя и/или напудря ?
Трябва да питам вет-а,  дано е някой читав (в бъдеще и кастрация го чака котето)

Аз много обичам котки и отдавна се каним. Всичките ги харесвам, но винаги е било ясно, че ще осиновим.
Лекарят ще провери със ситно гребенче дали има буби и според това ще предпише средство за външни паразити. Нашето, взето от улицата, нямаше бълхи.
Радвам се, че вземате безпризорно коте. Да донесе много любов и хармония в дома!

# 733
  • Over the hills and far away
Отговориха ми от animal rescue! Толкова се радвам Heart Сега ще търсим придружител до Мюнхен! Ето го бъдещото ми второ котешко дете:

Ние използваме "дървени трици", чистим 2 пъти на ден, тоалетната е затворена. Не мирише и ми е много лесно да я почиствам.
Изгледах поне 20 видеа за "запознанство на котки"... Ох, много се радвам!

# 734
ver4eto_sv, нали ще посетите вет - той ще обезпаразити  по най-удачен начин.

Общи условия

Активация на акаунт