Къде в Пловдив??? - 109

• 32 228
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
къде продават такива малки щипки?
в джъмбо?

И в Бижуленд има.

# 376
  • Пловдив
Оптика мога да препоръчам тази на болница Луксор. И на други места съм си правила очила, но на това място абсолютно ми пасват, без да чувствам дискомфорт, който е имало при покупка на очила от други места.
Също много хвалят една малка оптика точно до старото Хепи срещу Новотела и макар всеки ден да минавам оттам, никога не съм я посещавала.

# 377
Знаете ли къде продават такива картонени кутии? Трябва ми с размери приблизително 30х20см.
Скрит текст:
В Кик съм виждала такива.

# 378
  • Пловдив
Малки щипки и в магазина на Пешеходния мост има.

Кутии в китайския магазин във Форума, в Tedi в Кичука.

# 379
Китайски ресторант Азия в Тракия става ли?

# 380
  • Пловдив
Бяхме преди няколко месеца-всичко беше страшно мазно, направо плуваше в мазнотия.

# 381
  • Пловдив
Аз съм поръчвала за вкъщи, но винаги едно и също меню.
Доволни сме, не е имало издънки.

# 382
Аз съм поръчвала за вкъщи, но винаги едно и също меню.
Доволни сме, не е имало издънки.
азия ли?
какво поръчвате?
аз искам стандартни неща-пилешко и ориз

# 383
  • Пловдив
Да, от Азия.
Поръчвам Пиле по Императорски / пикантно със зеленчуци и фъстъци/  и пържен ориз със зеленчуци.

# 384
  • Пловдив
Някой може ли някаква наредба да ми сподели за невъзможността за изключване на дете от детска градина.
Адвокат занимаващ се с такива казуси също би ни бил полезен.
И преди някой да ме нападне - родителите отказват съдействие, от първата градина доброволно са се махнали. Всички законови неща сме приложили- жалби до директор, социалин, полицията също е запозната. Остава да се препратят неща към РУО, кмет /ако има още някоя институция също я споделете/.

# 385
Първо РУО, защото ДГ са под тяхна грижа и отговорност, а при нужда в зависимост от случая до районен и кмет на града, но последния ще препрати до районния за по-точна компетенция. Всичко се входира и чака законовия срок за отговор.

# 386
Агенция Защита на детето и Детска педагогическа стая( ако не друго, поне ще Ви насочат как да процедирате).
Навремето си спомням, че директорката нямаше право да изключи проблемно дете( те не идваха и да си го приберат, като им се обадят, че буйства) и родителите писахме до тези институции, но това беше преди доста години.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 18:06 от Гинче мама

# 387
  • Пловдив
Ситуацията е същата...днес се срещнах с ресурсните учители, запознати със случая още от първата градина, но майката отказва да води детето, отказала и тя да поработи съвместно с тях.
Не идва да си прибере детето при позвъняване, ангажирана е при срещи с родителите.
Вчера правихме жива верига на входа на градината.
Надявам се нещата да не стигнат до крайности, докато институциите се задействат.
Другата седмица е насрочена среща с районния кмет да видим.

# 388
Нямам опит,но щом положението е нетърпимо,не е ли вариант и жалба в полицията ? Социални служби?
Тежко ни като общество с такива родители.

# 389
  • Пловдив
Има, патрул от районното вчера дойде да вкара детето в градината, просто не е в техния ресор, а ние нямаме право да му препречваме влизането в градината.

Няма как да се помогне на човек, който не желае. Но детето не е виновно и аз като родител днес с бебето ми съм обикаляла да видя дали не може да задължим да получат помощ - жал ми е за детето, моето дете в яслата имаше подобни състояния /много по-лек случай/. Знам аз как съм ревала, защото правих всичко по силите си, а съпорт от яслата нямах, освен обвинения, детето ми беше малко, неговорещо и изолирано. Знам какви финанси и време костваше на семейството ми, знам как на работа буквално ме изтърпяха, защото половин месец на мен ми се звънеше преди обяд да си прибирам детето и просто ставах и тръгвах...
Никое дете не е лошо и е крайно време обществото да осъзнае, че психологът не е дявол. Аз не търся варианти за да натрия нечий нос и да докажа вина, а за да може това дете да се интегрира докато е време и има шанс. Детето е умно /твърдят го и от предишната градина/, в норма /ресурсния център/, талантливо - рисува. Догодина в училище нещата няма да са по-розови, но там процедурите са други
Извинявам се за лирическото отклонение.

Общи условия

Активация на акаунт