За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 368
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • под тепетата
Бърканата пица ли имаш предвид?
 https://www.bg-mamma.com/?topic=418520

# 136
  • Бургас
Точно същата! С лепкав вид и разбъркана с лъжица/вилица. Много благодаря, Биляна! 🌞🌷

# 137
  • София
Ние този тип пица не я правим с мая в тестото:
Пица без мая - става въпрос за пицата от тефтерите от едно време.

# 138
Искам да попитам дали някой е ползвал сух квас на CAPUTO. Никъде не намирам колко грама трябва да сложа в примерно  500 грама брашно за хляб. Намерих в друга марка че 35 грама отговарят на кубче жива или 7 суха мая, но не знам дали е така и за този.
Предполагам че се използва като суха мая т.е. директно се слага в сухата смес, без активиране.
Ще съм благодарна на всякакви съвети относно използването му за направата на хляб. Отглеждане на жив квас просто не ми е опция.

# 139
  • Sofia
Искам да попитам дали някой е ползвал сух квас на CAPUTO. Никъде не намирам колко грама трябва да сложа в примерно 
Предполагам че се използва като суха мая т.е. директно се слага в сухата смес, без активиране.
Ще съм благодарна на всякакви съвети относно използването му за направата на хляб.
Не се ползва като суха мая, няма нищо общо, но пробвай ако искаш.   
За ориентир ще ти кажа, че с квас тестото втасва 2-3 пъти по бавно, в зависимост от условията ти.  Сухият квас  трябва да се хидратира и събуди, за да свърши работа. Та макар и за кратко, ще трябва да се позанимаваш. 
За хляб ти трябват 20% активен квас, спрямо количеството брашно, което ще ползваш.

# 140
  • In transit
Искам да попитам дали някой е ползвал сух квас на CAPUTO. Никъде не намирам колко грама трябва да сложа в примерно  500 грама брашно за хляб. Намерих в друга марка че 35 грама отговарят на кубче жива или 7 суха мая, но не знам дали е така и за този.
Ще съм благодарна на всякакви съвети относно използването му за направата на хляб. Отглеждане на жив квас просто не ми е опция.
За това ли става дума или за друг продукт?

Или това?

Защото и на двата продукта си пише как се ползват. Сухата мая се ползва, като нормална мая, само, че слагаш 1/3 от количеството прясна. Ако в рецептата то пише 5 г суха, слагаш 5 г, ако пише 21г прясна, слагаш 7 г суха.
На сухия квас пише, че се слага директно 30 г на 1кг брашно.

# 141
Става въпрос за жълтия пакет . Но няма нищо на български.
Ще пробвам с тази пропорция 30 грама на кг брашно директно при сухите съставки. Да видим какво ще се получи и колко ще втасва.
Благодаря.

# 142
  • In transit
Става въпрос за жълтия пакет . Но няма нищо на български.
Ще пробвам с тази пропорция 30 грама на кг брашно директно при сухите съставки. Да видим какво ще се получи и колко ще втасва.
Благодаря.
Сега прочетох коментари в италианския Амазон за този продукт. Всички казват, че дава вкус и обем, но трябвало задължително да се сложи и мая. Така, че съветът ми е да сложиш поне 1-2 г суха мая на 500г брашно, а от това може да сложиш и малко повече от 30г, това бил минимума, според хората, които са го ползвали.

# 143
С пълнозърнест сусам за поръска има ли вероятност баницата да нагарча? Винаги съм ползвала белен такъв, а днес купих пълнозърнест и се замислих.

# 144
Аз ползвам и пълнозърнест, последно за панирани пилешки филета - нищо му няма, идеален си е на вкус. Обаче все пак трябва да е пресен, защото май по-лесно гранясва. 

# 145
  • In transit
С пълнозърнест сусам за поръска има ли вероятност баницата да нагарча? Винаги съм ползвала белен такъв, а днес купих пълнозърнест и се замислих.
Не. Може да нагарча ако е гранясал или тръгнал да гранясва, но то важи за всеки сусам, не конкретно за пълнозърнест.

# 146
  • Бургас
Искам да правя панирани топени сиренца?
За пръв път ще ми е.
Някакви насоки и тънкости има ли?

# 147
  • In transit
Искам да правя панирани топени сиренца?
За пръв път ще ми е.
Някакви насоки и тънкости има ли?
Направи панировката и ги прибери във фризера за час, така няма да се разтекат, докато се пържат.
Тук съм писала във вариант с камембер.

# 148
ето тук много подробно съм описала как ги панирам Simple Smile За по-сигурно слагам във фризер, или хладилник и после пържа. https://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_28.html.

# 149
  • София
Купих цяло пиле +2 бутчета от Билла със срок преди 2 юни ,мога ли да замразя 2 те бутчета и да ги ползвам след време ?(Питам защото друг път след размразяване бутчетата миришат много лошо)

Общи условия

Активация на акаунт