За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 851
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Това е най-лесният начин за яйца на очи на микровълнова. 1 яйце - 1 минута, 2 яйца - 2 минути.

https://www.youtube.com/shorts/k4kaGbvCRc4
Определено е лесно, но...не при всеки се получава явно... резултатът при мен от преди минути
Скрит текст:

# 511
  • Русе
Скрит текст:
Това е най-лесният начин за яйца на очи на микровълнова. 1 яйце - 1 минута, 2 яйца - 2 минути.

https://www.youtube.com/shorts/k4kaGbvCRc4
Определено е лесно, но...не при всеки се получава явно... резултатът при мен от преди минути
Скрит текст:

За съжаление си си отворила доста работа.

# 512
Явно, че яйцето не е било покрито с чиния. Яйцето се слага в чиния и отгоре се захлупва добре с втора чиния, това не го ли видяхте на клипа? Под яйцето се слага малко олио, а аз го поръсвам и със сол.

# 513
Покрих го с втората чиния, отдолу сложих олио, не продупчих жълтъка и го пуснах за минута при 680 вата . Чиниите са в този вид без моя намеса, по време на печенето се получи тази подредба...от шума дори реших, че всичко ще е на парчета.
Както и да е, ще продължа с другите методи. Благодаря!

# 514
Да не би на чиниите да им има нещо - метален кант, печат или материалът да е по-различен? За първи път виждам такова чудо.
Дори при 15-годишният ми син, който редовно си готви яйца по този метод, не се е получавал такъв фойерверк.

# 515
  • In transit
Дени, като правя яйца по шопски на МВ, чуквам яйцето и леко го покривам с тънки резени кашкавал. Отгоре слагам капака на гювечето и винаги се получава. Без да е покрито отгоре, вдига глинения капак до тавана на МВ. Grinning

# 516
на мен при сирене по шопски никога не ми е гърмяло яйцеvтака. не съм внимавала дали е покрито или не.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 22:23 от bella-ciao

# 517
Дени, пробвай с водата.

# 518
За четки за зеленчуци ползвам нови четки за зъби. Като ходим на зъболекар ни дават чисто нови всеки път. Не ги ползваме по предназначение т.к. имаме електрически и обикновените са излишни. Та с тях си мия зеленчуци, гъбите, плодове. Пак от тях ползвам и при чистене на фурната, за тенджерите. Даже съм ги надписла коя за какво е да си ги ползвам която за каквото е точно.

# 519
Без вода или друга течност и без пробит жълтък в микровълновата не е много весело, а и за яйца по панагюрски ставаше въпрос, те си се правят поширани.
Методът с едно яйце в половин чаша вода който написах точно такъв резултат дава. И е за 1 минута. И 3 яйца да са 1 по 1 - 3 минути, нищо работа. Без да е предварително загрята водата или нещо друго да се прави допълнително.
Това в тая чиния е сготвено яйце но не поширано. Иначе така без вода съм правила като искам напълно сварено, там вече пробивам жълтъка и слагам на ниска мощност - на размразяване. В чинийка ако ще отива в сандвич че си става готова плоска шайба а иначе си е сварено яйце.

# 520
Много, много благодаря на всички за отделеното време и съвети!
Днес първият опит е успешен-аз ги харесвам по-твърди, следващите ще са рохки. Огромно благодаря!
Скрит текст:

# 521
Поширани.... по-скоро варени яйца в микровълнова съм правила по същия начин като natka .
Дуралексови купички с вода, три броя, във всяка купичка по едно счупено яйце, не ги надупчиха, надявах се това, че са покрити с вода да предотврати гърмежа 😆...варих до готовност, но колко време не помня. Беше много отдавна....Не гръмнаха.

# 522
Отново благодаря на всички, съпричастни с желанието да направя яйцата в микровълновата! Направени и вече обядвали с тях...
Скрит текст:

# 523
  • под тепетата
Ма как без масълце с червен пипер?

# 524
Биляна, такова беше искането...
Скрит текст:
От 15 дена гледам по 24 часа и изпълнявам, колкото е по силите ми желанията на абсолютно неподвижна, но с тежък характер майка...Първо бях по 16 часа придружител в Пирогов, но там хапваше каквото дадат, а сега-каквото иска...

Общи условия

Активация на акаунт