За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 835
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • под тепетата
Разбирам и съчувствам! Извинявам се, ако съм прозвучала грубо!

# 526
О, не е грубо, напротив-мило е, цял форум занимавам два дена с едни яйца... Благодаря на всички!

# 527
  • Sofia
Дени, и от мен съчувствие и сили (всякакви) ти желая!

# 528
Търся рецепта за бамя, все някакви странни намирам с домати, с чушки, искам само бамя, както се правят киселите краставички. Има ли нещо особено? Колко време се вари?

# 529
  • Русе
Скрит текст:
Търся рецепта за бамя, все някакви странни намирам с домати, с чушки, искам само бамя, както се правят киселите краставички. Има ли нещо особено? Колко време се вари?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html

# 530
  • Велико Търново
Ей, че ме е яд!!! Тъкмо се връщам от обедна почивка и бях на пазара, а там имаше една сергия със страхотна бамя. Викам си " ако взема, само аз ще я ям в нас... и се отказах" Сега като видях бурканите и направо ме е яд, а и си е за ядосване.

# 531
Маринована, като туршиени краставички, не се вари и е хрупкава https://pep-4o.blogspot.com/2010/07/blog-post_8602.html?m=0

# 532
  • Sofia
Обичам желирани неща и често си желирам разни сокчета,млечни...дори кафето си го желирах преди 😀
Вчера правих “мляко”от пъпешови семки и реших също да го желирам,но нищо не се получи след цяла нощ в хладилника.
Защо не стана?
Остана си рядко,все едно няма желатин,а сложих цяла пълна суп.лъж.на 200мл течност 🤔

# 533
  • под тепетата
Как е най- добре да замразя царевица? Донесоха ми хубава, на кочани с листата. Не мога да я варя сега, а и избягвам да консумирам.

# 534
в подобни пликчета може би ? https://www.hygi.de/toppits-gefrierbeutel-standboden-vorratspack … QYASABEgLUxvD_BwE
Обаче ако няма да я консумираш според мен не ти трябва да я пазиш и да хабиш ток за нея. Подари я сега някой да си я ползва. Ясно ми е че и ти се радваш на подаръка, но дали е практично да замразяваш ако не можеш да ползваш?

# 535
Не знам дали е най-добре, другите ще кажат, но аз съм замразявала само обелена, без листа и коса, сурова, по няколко бройки в плик. В повечето случаи я правя на микровълновата и я слагам както е замразена в йена с капак.

# 536
  • под тепетата
Чудех се между цяла и да остържа зърната? Довечера трябва да я прибера след работа. Сега е в хладилника.
 Bella, внукът обича царевица, но сега няма как да му я предложа.

# 537
Пробвай и цяла( ако детето обича да гризка), сложи и оронена( за да спестиш място) и ще кажеш след време има ли вкусово разлика.Kissing Heart

# 538
Цяла, обелена или нарязана на дебели кръгчета я замразявам- като за мексиканско, или за грил.

# 539
значи ако имаш място и аз съм за цяла.
особено децата изкат нещата им да изглеждат здрави и непипани и твърди т. да се каже. Моето ако усети някой плод или зеленчук не в идеално състояние не го пипва.
така че на зърна може да я правиш после на крем супа или да я слагаш на салата или други неща, но не знам дали за внука ще е идеалното решение .

Общи условия

Активация на акаунт