За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 759
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 7 854
Благодаря, такъв спомен имам и аз, но на етикета на тези нищо не пише, освен грамажа и произхода. Няма и дата на годност...

# 61
  • Мнения: 2 074
Здравейте,
Преди няколко дни помолих за рецепта за памук погача. Благодаря на дамата, която се отзова. Направих я и стана мека и вкусна, но аз очаках да има конци като на козунак.. Възможно ли е това по принцип?

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Здравейте,
Преди няколко дни помолих за рецепта за памук погача. Благодаря на дамата, която се отзова. Направих я и стана мека и вкусна, но аз очаках да има конци като на козунак.. Възможно ли е това по принцип?
И аз благодаря! Simple Smile 
Такава с много мазнина не съм правила, но би трябвало да е на конци.  За тях е важно доброто измесване и втасване.

# 63
  • Мнения: 225
Какво според вас е това по фурмите? Втора кутия ми се случва да изглеждат така, първата реших, че са буби и без да я гледам много, я изхвърлих. Сега обаче ми изглежда като захар сякаш 🤔 На мирис са добре.

# 64
  • In transit
  • Мнения: 14 219
На мен ми приличат на озахарени.

# 65
  • Мнения: 24 625
И на мен на това ми прилича, те са толкова захарни че колко му е да кристализира малко.

# 66
  • Мнения: 12 219
Някой ми беше казал, че тия фурми, които се водят пресни, са сиропирани. Аз лично не мога да кажа, не ги консумирам

# 67
  • Мнения: 6 799
Реших да направя едни много успешни и вкусни соленки, които не съм правила от много години. Рецептата я бях взела от една стара книга на Смолницка. По-младите от вас може и да не са я чували. Отварям книгата да си припомня и гледам, че се приготвят с маргарин, което бях забравила. Маргарин не ползвам от много отдавна. Ще го заместя с масло, но дали резултатът ще е същият и дали още нещо трябва да променя.

# 68
  • София
  • Мнения: 12 697
Не. Просто го заменяш със същото количество масло.

# 69
  • Мнения: 9 435
Резултатът няма да е същият, но спокойно можеш да замениш с масло. По-пръхкави ще станат.

# 70
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Маргарин не ползвам от много отдавна. Ще го заместя с масло, но дали резултатът ще е същият и дали още нещо трябва да променя.
Даже и да е друг резултатът, пак не бих се чудила.  Но няма да е, само ароматът ще е друг... и двете са твърди мазнини.

# 71
  • София
  • Мнения: 8 505
Реших да направя едни много успешни и вкусни соленки, които не съм правила от много години. Рецептата я бях взела от една стара книга на Смолницка. По-младите от вас може и да не са я чували. Отварям книгата да си припомня и гледам, че се приготвят с маргарин, което бях забравила. Маргарин не ползвам от много отдавна. Ще го заместя с масло, но дали резултатът ще е същият и дали още нещо трябва да променя.
Едно време беше много модерен този маргарин, че даже се имаше и за по-здравословен от маслото. Но замени го с масло и ще имаш по-хубав аромат и вкус.

# 72
  • Мнения: 24 625
И със свинска мас може да се замени ако ползвате такава, с нея биха станали по-пръхкави соленки, от което рецептата само печели. С краве масло няма да са чак толкова пръхкави като текстура, но пък там бонусът е ароматът му.
Не бих променяла друго в рецептата, което и от двете да решите, би трябвало да няма нужда.

# 73
  • Мнения: 6 799
Благодаря за съветите.

# 74
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Ще стане ли вкусна торта с домашен крем ванилия и нутела? Примерно:
блат
крем
леко наръсена нутела
блат
крем
леко наръсена нутела
Чета за торти с маскрапоне и нутела, но се чудя дали тази няма да е по-хубава. Опитвали ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт