За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 830
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Пресечена ли е или си я разбивала прекалено дълго и си избила маслото? Ако е второто, е въпрос само на хомогенност а не че е нещо развалено и негодно за ядене. Само не знам защо си я сложила в крема като е била вече разделена или пък пресечена.

# 571
Разбивах я няколко минути ,започна лееко да се сгъстява и после започна да се пресича.

# 572
Поне на мен на пребита ми звучи, някой път като се увлече човек с разбиването или не почне на по-ниска скорост, лесно се подминава този момент. И се разделя сметаната - маслото отделно на хвърчила и доста по-течна част.

# 573
Ако е пребита може да се консумира.

А да е пресечена какво означава ?

Поне на мен на пребита ми звучи, някой път като се увлече човек с разбиването или не почне на по-ниска скорост, лесно се подминава този момент. И се разделя сметаната - маслото отделно на хвърчила и доста по-течна част.

# 574
  • In transit
Lady 12, И аз мисля, че сметаната е пребита, не е пресечена. Ако може да покажете снимка на тортата, ще е по-лесно да се прецени. Според мен, възможно е яйчения крем да не се е сгъстил добре и в съчетание с пребитата сметана да се е получило нещо. Или ако не бил достатъчно охладен кремът, когато сте добавили сметаната.

# 575

Прикачам снимка

# 576
  • Sofia
На мен масло ми се е пресичало, сметана не и тя бива пребита в повечето случаи.
Скоро не ми се случвало, но съм чела, че се добавя малко сметана към пребитата и с ръчно бъркане с телена бъркалка, след няколко минути се оправяла.

# 577
  • In transit
Lady, нищо не мога да разбера от тази снимка. Sad Като я зумирам, изглежда точно като пребито масло замръзнало неравномерно и смесено с крем. Според мен няма проблем да се яде, ако на вкус е сладка и няма кисела нотка, но вие си решавате.

# 578

Изглежда все еднонима кокосови стърготини в нея.На вкус е супер.

Lady, нищо не мога да разбера от тази снимка. Sad Като я зумирам, изглежда точно като пребито масло замръзнало неравномерно и смесено с крем. Според мен няма проблем да се яде, ако на вкус е сладка и няма кисела нотка, но вие си решавате.

# 579
Като е супер на вкус, поръси я с нещо ако те дразни на вид колкото да не личи толкова и яжте. Тя ако е пресечена изварата, ще е развалена, а това се усеща на вкус и на мирис. Прекалила си с боя просто тоя път, друг път я почвай на ниска скорост. И аз съм го правила, че сладкарствам по веднъж на високосна и то и от тия ми опити не винаги участва сметана... Нямам навици за работа с нея.

# 580
  • Благоевград
Здравейте!
Миналата седмица ядох уникален ябълков пай в едно заведение и искам да си направя вкъщи.
Основата беше с маслено тесто, отгоре имаше ябълки, но хем имаше цели парченца, хем имаше вътре и мек крем може би, или конфитюр, толкова ми беше вкусно, че не обърнах внимание и отгоре беше залята с карамел бая дебел слой, гъст като консистенция. Ако някой има подобна рецепта, ще се радвам да я сподели. Благодаря!

# 581
  • Sofia
Здравейте!
Миналата седмица ядох уникален ябълков пай в едно заведение и искам да си направя вкъщи.
Основата беше с маслено тесто, отгоре имаше ябълки, но хем имаше цели парченца, хем имаше вътре и мек крем може би, или конфитюр, толкова ми беше вкусно, че не обърнах внимание и отгоре беше залята с карамел бая дебел слой, гъст като консистенция. Ако някой има подобна рецепта, ще се радвам да я сподели. Благодаря!
Задушаваш част от ябълките, да омекнат, добавяш резени, захар и когато се карамелизира, покриваш с бутер тесто, като подпъхваш отсрани и печеш. След това обръщаш и сервираш.  С топка ванилов сладолед или бита сметана, маскарпоне....

# 582
  • При децата ми
Моля за изпитана рецепта за руло от тиквички?

# 583
# 584
  • In transit
Моля за изпитана рецепта за руло от тиквички?
Ето ти и от мен едно руло от тиквички, без брашно.

Общи условия

Активация на акаунт