За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 802
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 12 702
Аз също омлета на фурна го правя в съотношение 1 яйце : 50мл прясно мляко. Пека го на 180 градуса, 30 минути.

# 631
  • Мнения: 24 632
А как става като текстура? Те не че и на котлона всички са еднакви, разбира се, просто с толкова мляко не успявам да си го представя. В моята глава би било между омлет и крем карамел като консистенция, но кой знае дали съм права, не съм пробвала.

# 632
  • София
  • Мнения: 12 702
natka, просто си представи, ако сложиш само 4 яйца и ги печеш да кажем за половината на посоченото време на 180 градуса, какво ще се получи.

# 633
  • Мнения: 5 645
Скрит текст:
Скрит текст:
Омлет на фурна след изпичане по каква причина може да остане воднист? По такава рецепта - 10 яйца бяха, но ги броих за 8 заради доста по-малките, с прясно мляко 500 мл. и сол. Стана на шуплички и се отделяше вода буквално като го ядеш.

Може би времето за печене е било недостатъчно. Трябва предварително да е загрята фурната на нужната температура и да се пече на средно ниво.



Точно такава рецепта спазих. И разликата е печенето, нейния почти няма шупли. В йенска форма пекох и нямаше как да загрея фурната предварително. Пекох на 180 градуса около 30 минути. Отгоре изглеждаше по същия начин. Следващият път в метална тавичка и тогава, ако не стане ... Hushed ще продължавам да търся причината, докато се получи Simple Smile

А как става като текстура? Те не че и на котлона всички са еднакви, разбира се, просто с толкова мляко не успявам да си го представя. В моята глава би било между омлет и крем карамел като консистенция, но кой знае дали съм права, не съм пробвала.

Точно така изглежда като крем карамел, но и това е търсения от мен омлет, имам го като идея и като вкус от детството. Но беше даже по-висок от този в клипа на peych и приготвен професионално в стол на почивна станция.

# 634
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
beauty, ще ти прошепна как да ползваш в загрята фурна съд от йенаглас без да се спука. Пускаш фурната да загрее като предварително вадиш решетката. Като загрее, слагаш решетката и мяташ отгоре съда с печивото.

# 635
  • Sofia
  • Мнения: 22 578
beauty, ще ти прошепна как да ползваш в загрята фурна съд от йенаглас без да се спука. Пускаш фурната да загрее като предварително вадиш решетката. Като загрее, слагаш решетката и мяташ отгоре съда с печивото.
Да... те така пека от години със стъкло или керамика.

# 636
  • Мнения: 7 778
Йенски съдове ползвам, без да им мисля хич даже за температурата.
Много често се случва да съм пекла нещо, фурната е гореща, ще слагам второ печиво, хич не я чакам да изстине .
Според моят опит- трябва печивото+съд да са с една температура, не е толкова решаваща температурата на фурната.

# 637
  • Мнения: 24 632
Ясно, значи поначало се търси такава консистенция да е, а аз съм се подвела че трябва друго да стане. Дано му нацелиш печенето, те щом са ти правилни пропорциите няма какво друго да е.

# 638
  • Мнения: 5 645
beauty, ще ти прошепна как да ползваш в загрята фурна съд от йенаглас без да се спука. Пускаш фурната да загрее като предварително вадиш решетката. Като загрее, слагаш решетката и мяташ отгоре съда с печивото.

Много благодаря, bilqna_69 Flowers Hibiscus! Току-що ми спести доста време в изчакване, за да ползвам йена. Винаги досега се ръководя от правилото да не се слага в гореща фурна, а то също си имало много практично изключение. Simple Smile И на други ще е полезно, как само думата дума отваря!
Благодаря на всички за съветите и идеите, няма да посочвам да не пропусна някого, всяка дума прочетох и взех под внимание. Flowers Hibiscus

# 639
  • In transit
  • Мнения: 14 225
Бюти, това е флан (печен крем/крем карамел), само, че солен. Не е омлет, затова се заблудих.

# 640
  • Мнения: 3 057
Преди няколко дни питах за диетичен сладолед.
Реших да пробвам тази рецепта:
https://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0% … 0-news140524.html
Получи се върховен.
Направих половината от рецептата (500ml мляко), добавих само 1с.л. какао и след като го сложих във фризера - вадих и разбърквах с миксер през половин час. Крайният резултат - въздушна и пухкава консистенция, но плътна, не на ледени кристалчета. Вече си намерих основата, мисля да разнообразявам със сезонни плодове, шоколад, ...
Някой ако търси лек, диетичен вариант може да опита.

# 641
  • Мнения: 9 435
Взех бейби калмари и пипала на октопод. Ще ги правя пикантни, но не знам дали предварително да ги сваря малко?

# 642
  • In transit
  • Мнения: 14 225
Взех бейби калмари и пипала на октопод. Ще ги правя пикантни, но не знам дали предварително да ги сваря малко?
Бейби калмарите нямат нужда от предварително варене, няколко минути и са готови. За пипалата тук съм писала подробно как се варят.

# 643
  • Мнения: 2 337
Момичета и момче, моля за съвет. От ръжено брашно или овесени трици ще станат ли Добруджанки?
Как се работи с тях, че се обърках от четене на рецепти. Не бягам от глутен.
Трябва ми много лесна рецепта и да са меки- да не е твърда коричката, без цели семена.
Заместител ще са на хлебчета или малки питки.

# 644
  • Мнения: 7 515
Търся лесна рецепта за направата на хляб, без много месене, да се пече във фурната, а не в хлебопекарна.

Общи условия

Активация на акаунт