Първа Пролет е дошла, първа тя е и за МАЙските деца!

• 13 247
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
Олче,с най-голямо удоволствие ще продължа да ви осветлявам за нашите ежедневни мироприятия/ама сега да не си помислите,че стоя и мисля нарочно разни мо`абети,....просто ми идва отвътре.......а и ако чуете вкъщи какъв речник се използва-ще ви стане ясно защо така пиша/,и снощи даже се бях засилила пак да закривам деня........но ,уви имаше поредния екшън.....Тъкмо бях приспала децата/и надлежно ги бях изолирала един от друг  и от всякъде с възглавници и мятках пране на сушилника/....когато се чу подозрителен шум на бебефона.........и,въпреки,че не ходя на всяко промъркване-тоя път нещо ме "загриза"-и като отивам..... SickИвайлото изпълзял и тупнал на пода.........и се дупи за да си намери бибата....дотук добре-ама като го вмдигнах и му видях муцунката цялата в кръв #Crazy....е,малко в повечко ми дойде............в крайна сметка се оказа,че само леко си е сцепил устничката....и си е поударил нослето/което просто е най-щръкналата му част-все пак на мен прилича/...но,питайте ме дали успях да заспя после....цяла нощ съм чакала да видя дали няма да му стане нещо.Е,не му стана...ама и аз не спах-но сега сме жална картинка-детето с още ненапълно изчезнали белези от изгореното,с червен нос и пукната устна....аз изглеждам като дългогодишна "алкохоличка",заради кръговете под очите и лошия си поглед/а чистосърдечно си признавам ,че тая седмица съм само на чай/.......само да звъннат Социалните и са ни прибрали....На всичкото отгоре и Асен ме навика няколко пъти,че се "втелясвам"-К`во толк`ва щяло да му стане от едно падане от спалнята??? ...Така,че днес ,ако няма още "катаклизми"/че Сами не се е изявявал тия дни и съм нащрек какво ще ми сервира /,може и да се поразпиша пак....

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 12:34 от Анонимен

# 61
Сигурно сте разисквали тази тема, ама аз нали съм пропуснала, та да питам - ползвате ли гърнета?

Мхм.. ползваме, но само за акането и чат пат някое пиш да улуча.. От 2 месеца се е случвало само 2 пъти да се изпусне в памперса, и то залисан в игрите не съм го усетила, че му се прави нещо  Embarassed Иначе се стиска и изобщо не иска да ака в памперса.. По 2-3 пъти на ден редовно пълним гърнето. Смятам и с пишкането да го науча, но малко да се затопли и да станат по-малко дрехите, че не мога толкоз бързо да го събличам  Mr. Green
А как го научих - ами първо започна сам да ака на памперса с вдигнати крака - и така около месец (още беше на 6-7м.).. После започнах постепенно на кукуто да го слагам - никога не е пищял или недоволствал..

А по случай 10те ни месеца днеска най-накрая въведох прословутия глутен  Crazy

# 62
Здравейте, майчета  Hug

Диването нито ме оставя да чета, нито да пиша... има на разположение цял хол да прави каквото си иска, ама той все при мен идва да ми досажда и да ми дърпа мишката и клавиатурата  Mr. Green
Радвам се, че снимките му са ви развеселили... Ама ако го видите на живо каква лудетина е.... направо не е истина!
Любче, Ивчо е голям герой! Дано бързо му минат контузиите и ти да се успокоиш, че е много изнервящо да си в такава ситуация. Стискам палци юнака бързо да се възстанови!
Олче, кашлицата по принцип е хубаво да минава бавно за да се излекува добре. Никола като беше болен и аз в началото се бях изнервила от тази кашлица, но докторката ми обясни подробно и се успокоих. Стискам палци да отшумява проблема вече  Praynig
Ние гърне не ползваме, защото не виждам смисъл да мъча детето толкова рано... Всяко нещо по реда си и с времето си...
Сега сме само на процес "говорене" и обясняване за акането Simple Smile.

Хайде, със здраве... аз отивам да си зяпам VIP Brother-а  Laughing

# 63

Мешко, Мия-Мария е голяма сладуранка, дано всичко лошо да е вече зад гърба ви. За пръв път чувам за дете, което не обича да стои навън. Домошарка ще е  Grinning
[/quote]

То и аз не бях чувала за такова дете, ама моята девойка го демонстрира още от най-крехката си възраст. Първо си мислех, че количката не й е удобна, ама не, реве от парка до вкъщи и като влезем във входа на блока млъква, сякаш нищо не е било. Е, има и редки случаи, когато си изкарваме приятно навън.
Момичета много ви благодаря за добрите пожелания. Всички бебета са много сладки, аз редовно разглеждах снимките ви.
Олче, ще се радвам да има снимка и на Мия на началната страница, благодаря ти. Дано оздравеете по-бързо.
И ние имахме вече едно падане от дивана, но слава богу без последствия. Мия даже не се и разрева, но аз я вдигнах много бързо.

# 64
  • Русе
   Здравейте, мамита
   Днес ни откриха бактерии в урината, утре ще пускаме нови изследвания-по-подробни Sad От няколко дни Дарито почти нищо не хапва, мислех, че е от зъбките, но не. Много ми е тежко, особено като чета какви ужаси пише из форума по този въпрос. От къде ни дойде това чудо до главата? Cry

# 65
Мимето дано ви се размине Praynig Пиши утре да кажеш как са новите изследвания!

Люси честита количка!Дано ти мине бързо окото,но с тия емотикони с насинено око ще ме умориш от смях.. hahaha
Ирка-как е Елла,взе ли другия сироп?
Радвам се,че Велизар е добре.
По въпроса за гърнето-Жули пиша и ака ако я уцелим.Има дни със сух памперс,на разходка определено се стиска и като се прибере тогава ги парви работите.Далеч съм от мисълта обаче,че си създава някакви навици..Има време за това.
Духи-честити ви 10 м и глутен тоже  Grinning
Момчо е голям мъж!

# 66
  • София
Кабранска знам какво ти е било снощи,миналата седмица и аз го изпитах същото.Нашия хубостник се научи да слиза от спалнята и му е много любимо, а след това се подпира на нея и пружинира.Да обаче миналия петък тъкмо го бях облякла да излизаме и докато намеря шапката му го бях оставила до спалнята,Иванчо както си прожинираше, се хлъзна и падна по лице.Рев рев,аз го успокоявам и мен си успокоявам,но като посегнах да му дам бибата,за да млъкне и като текна една кръв...Акъла си изкарах,тичам в банята да го мия и си викам край това моето си счуби новите зъби.После видях,че си е прегризал горната устна и от там тече.Добре,че зарастна бързо.Надявам се и при вас нещата да отшумят бързо.Пък съм чувала,че палавите като малки деца после били много послушни.
Миме чети форума само за да се информираш,а не да се плашиш и да се настройваш за страшни работи.Дано при вас бактериите да не са много опасни и Дарито да оздравее скоро.

# 67
Леле, мамета, големи сте сладурки! Много сте мили  bouquet

Първо да поясня, това с представянето беше замислено по-скоро като шега. Сещате ли се, по сбирките на алкохолиците например, нали се изправя човека и казва "Аз към еди-кой-си и съм еди-какво-си". Както и да е.. Не се получи много успешно.. Пък и в крайна сметка, през тия три месеца, в който не съм се представяла тук устно или писмено, са се присъединили много нови мами, с които ми е приятно да се запозная и да кажа "здрасти".
Браво на Иги за дипломирането. И аз завърших магистратурата си в Свищов. Ама тогава нямах бебче. Та си е геройство де, да я изкараш, барабар с отглеждането на дете. Браво, Иги, за двете дипломирания. Успешна реализация ти пожелавам и се присъединявам към тези, които мислят, че изглеждаш много добре.  smile3501
Олче, Ирка, Мими дано дечицата да се оправят бързо и здравички да се радват на настъпващата пролет.
Като гледам децата по аватарите ви, ами те много порастнали.. Кви бебета, те съвсем човеци вече..
Олче, не знам дали съм ти казвала, ама Вели много ми прилича на Ерос Рамацоти. Аз много го харесвам и затова Велизарчо ми е много интересен по снимките. Дано и ти да харесваш Ерос, че да вземе да стане обратна реакция....
Люба, а ти така описателно и хубаво разказваш, че като чета постингите ти, все едно гледам семеен сериал. И все чакам да видя какво ще стане в следващата серия. Тая, последната серия, с ранения Ивко, не беше много добра, та с нетърпение чакам следващата, когато ще разкажеш нещо забавно и приятно.
Лусмар, честита количка и от мен. Изглежда ми много здрава и стабилна. Със здраве да и я тикате и да се возите.
Аз имам комбинирана на МакИнгланд и все още ми се е наложило да се замислям за друга. Въпреки че при пътуване, летните, дето са леки и се свиват като чадър, ми се струват доста удобни.
Относно гърнето, ние сме все още от неползващите. Свекито подари такова, още когато Марто беше на 5 месеца /тя вече и четка за зъби му купи, та не се чудете../. Педито последните пъти ми напомня, че трябва вече да го слагам. Разговора протича така. Тя: "Слагаш ли го на гърне?" Аз: "Ами не." Тя:"Ами айде де.. за кога чакате".. И така вече три пъти...
А аз чакам да се постопли, че с тия дрехи, първо доде го съблека, пък после доде го догоня да го облека... И минал следобеда....
Хайде, мамчета, ще ви оставям, че да не се получи с мойте постинги като във вица: "нема, нема, пък току си *** майката"...

# 68
По отношение на гърнето ще кажа, че в много книги съм чела, че преди двегодишна възраст децата не трябва да се приучват към гърне. Психолозите считат, че ранното приучване към гърнето води до по-късни психологически проблеми. От друга страна преди двегодишна възраст бебетата не са достигнали необходимото ниво на развитие на нервната система, така че да могат да упражняват контрол върху телесните си функции. Така че аз не смятам да бързам в това отношение.

# 69
Здравейте мами,
пак благодаря за топлото посрещане, аз писах в старата, преди да видя новата темичка-пак много красива .
я бързо, бързо да попитам за тази вълшебна диета, че аз като родих бях 66 кг, после кърменето нещо обърка при мен нещата, та сега направо ме е срам да кажа колко тежа. А това лято нали и на плаж ще трябва да се ходи.   Thinking
Мами, гледах всички снимки, клипчето с танцуващото бебче, много са ви хубави дечицата.
ето ни и ние да се покажем :
 http://snimka.bg/album.php?album_id=111016&photo=12
Аз също си мисля за първия рожден ден- ще е хубаво да е някъде на зелено, то и времето трябва да го позволи де. Много хубаво може да стане на чифлика Чокурово, големите ще хапнат и ще пийнат  lalalala , а малките ще поиграят  1swing , ще се поизцапат и ще спят добре вечерта.
Ако някой има предложение за рожден ден на открито около Варна, отворена съм за всякакви идеи.
Хайде приятен ден за всички!

# 70
Ето записах се  Hug, даже и снимка вече имаме.
И аз си мисля за рождения ден на малкия. Тъй като сме в края на май и се надявам да е хубаво времето и на мен ми се иска да сме някъде навън. Тъй като не познавам добре Варна и аз приемам всякакви предложения за рожден ден.

# 71
  • София
пастичка, страхотна е Ема  Heart Eyes , виждам, че някой си е поиграл със снимките, браво! особено оанзи, където е по коремче голичка  Flutter

# 72
Ха,здравейте пак-след час и 45 минути приспиване на деца...вече съм в такова странно състояние на духа,че мога да подпаля каквото и да е с поглед......
Мимето-дано Дари се опраи и да почне да хапва...а ти да се успокоиш Praynig

Денз,изобщо не ти беше неуспешен опита за шега...на мен ми хареса и даже бях писала,нещо/ама после го коригирах....беше нещо в смисъл,че щом толкоз време си се скатавала,че чак до ново представяте опряхме-да вземеш да почерпиш,че да те запомним за по-дълго Mr. Green/.....А,за сериала-ние сме от нов .....нещо като "Женени с деца","Отчаяни съпруги" и "Сексът и градът"/но миксирани/и режисирани от някой латино тип/който вкарва сълзливи моменти за смекчаване на истеричното настроение което преобладава приз по-голямата част/.....А озвучаването е доста хард /радвайте се,че не стига до вас.... Laughing/
За гърнето-аз съм го писала неведнъж,но тъкмо го обясних и в една друга тема-според мен е рано/както е казала Мешко-около втората година става съзнателен процеса/...а ако мамата има желание-трябва да има и последователност при ползването му...иначе трудно може детето да се научи/ако вкъщи чишка в гърне,навън в пампата,вечер също/........а,сега като се постопли и като почнем да прекарваме по повече верем навън ще е доста трудно да се стискат децата.....или трябва начесто да се прибират /или гърнето с тях навън Thinking/
Имарче,същата история бяхме и ние снощи....и май нищо му няма......спи си като бебе........,което отночало ме наведе на мисълта,че е от падането...но понеже няма други признаци да е от приземяването,ще го пишем,че е от приключване на "зъбната атака"
Ирка-пиши как е Елла....
Пастичке,много ти хубава момата Wink....
А,за рожденния ден-че пропуснах тия дни да си кажа-навън ще да е,нейде из Пловдив/като нещяхте да го празнуваме заедно Laughing/,но много пари не давам...предпочитам да му накупя на дзвера разни работи.....пък и има други моменти:лелите си идват -едната през май,другата през юли-август и тогава пак ще има празнуване,отделно и бабите като уважим/че те не са за омешване с другите гости...поне едната Mr. Green/,а и ако искаме да се включим и в срещата и на концерта на Мейдън....през май и още един концерт има дето смятаме да уважим...и тя стана ooooh!......

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 17:04 от Анонимен

# 73
  • София
Привет от нас с Косьо! Той е болничък - температура и разстройство... като го гледам как само лежи и спи, докато е с температура и сърцето ми се къса... а сега, като я смъкна е толкова весел, ходи насам-натам да нагледа "фермата" с играчките и наддава радостно възгласи  Heart Eyes Да ви питам, понеже до сегс температура не сме имали - тем. м/у 38-39 градуса опасна ли е? Много ми е гадно като го тъпча с Нурофена /друго не помага/, а и едва му го наливам в устата... чудя се дали да не го оставям поо малко сам да се пребори с температурата?

Радвам се на разписалите се мами, домъчняло ми беше и за Денз и за Иги! Добре дошли на новите майчета и бебчета!

На всички вас искам да кажа, ако сте пропуснали, че се опитваме да организираме национална среща на нашия МАЙски 2006 подфорум, да се видим, да се запознаем наживо с бебчетата, да отпразнуваме заедно РД. Тук пише повече: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171100.60
Благодаря на всички, които се занимават с организацията, че аз напоследък не успявам с нещо да допринеса  Sad

# 74
Ох, и ние сме болни...цялото семейство без големия ми син... ooooh! Много ми е мъчно за бебон - не може да диша нощем от хрема, не се и храни добре, поради същата причина и вече трети ден будуваме нощем... Sad Много сме зян всички... Румя, пожелавам ви от все сърце скоро да се оправи малчуганчо! Praynig Нали знаеш, че утре ви излиза снимчица, да си вземете вестник...

Сега отивам да полегна, че мъжът ми има рожден ден и иска да излизаме някъде, а аз едва гледам от сополи и сълзи... ooooh! Cry

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 12:17 от gwendoline

Общи условия

Активация на акаунт