Дисниленд Париж - тема 7

• 6 841
  • 196
  •   1
Отговори
# 135
Ние сме в Белгия и по принцип тук има всякакви типове училища, чиито ваканции са направени така че да се разминават, доколкото е възможно. Е точно последната седмица на октомври и третата седмица на февруари (когато е карнавалната ваканция) съвпадат за всички училища. Естествено няма всички да са в Дисниленд, но мисълта ми е, че народ ще има.

Синът ми категорично каза, че иска между Коледа и нова година два дни в Дисниленд и два дни в Париж. И сега се чудя дали да не купя фаст пас за атракциите, ако все още съществува такова нещо. Досега не сме използвали, но сме били по 3-4 дни в парковете. Макар че до Питър Пан така и не сме се дореждали.

# 136
Има си фаст пасове, но се казват premier access и са или за еднократно една атракция, или за няколко. Цената обаче варира. Аз също обмислям при следващото ходене, вместо 4 дни, да идем 3,  и със "спестените" пари да купя фаст пас за Биг Тъндър и RC Racer (това са ни фаворитите), ако пак е такава навалица, де. Simple Smile

# 137
Има си фаст пасове, но се казват premier access и са или за еднократно една атракция, или за няколко. Цената обаче варира. Аз също обмислям при следващото ходене, вместо 4 дни, да идем 3,  и със "спестените" пари да купя фаст пас за Биг Тъндър и RC Racer (това са ни фаворитите), ако пак е такава навалица, де. Simple Smile

Погледнах на сайта и ги видях - 400 евро за двама за един ден всички атракции, направо ми се свидят, ама така и така ще хвърля една торба пари, поне да се възползваме максимално. Ще ‘спестя’ от хотел 😤

# 138

Погледнах на сайта и ги видях - 400 евро за двама за един ден всички атракции, направо ми се свидят, ама така и така ще хвърля една торба пари, поне да се възползваме максимално. Ще ‘спестя’ от хотел 😤
Ужас! Обаче хубаво огледайте дали няма да ви е по-изгодно да си купувате за всяка атракция по отделно, защото в общия пакет са включени и It's a small world или Autopia примерно, и всяка атракция я минавате само по веднъж, та си обмислете дали не е по-добре да си платите само за 2-3-4 неща, които наистина искате. Simple Smile

# 139
Мерси, ще погледна. Миналия път синът ми не слезе от Биг тъндър, Рататуй в студията и още една атракция там (с нещо като костенурки май беше, ако не бъркам парка), ама беше лято. Не знам дали сега ще пожелае повече от веднъж.

# 140
Информацията, че е лудница и няма билети за ден, два напред ме притесни! Вчера доста трудно успях да си закупя билети, заради претоварване на сайта. Ще съм в парковете на 14 и 15.11... сама и се надявам на много приказни коледни преживявания!
Понеже ще ми е трето посещение и съм без детето, този път ще го давам по-леко откъм атракции! Искам да се насладя на парадите, да се снимам с герои...обаче там, където няма виртуални опашки!
Кацам на Бове и бях намерила директен автобус до Дисниленд, който обаче се оказа, че изпълнява маршрута до средата на септември! Сега проучвам други варианти.

# 141
Информацията, че е лудница и няма билети за ден, два напред ме притесни! Вчера доста трудно успях да си закупя билети, заради претоварване на сайта. Ще съм в парковете на 14 и 15.11... сама и се надявам на много приказни коледни преживявания!
Понеже ще ми е трето посещение и съм без детето, този път ще го давам по-леко откъм атракции! Искам да се насладя на парадите, да се снимам с герои...обаче там, където няма виртуални опашки!
Кацам на Бове и бях намерила директен автобус до Дисниленд, който обаче се оказа, че изпълнява маршрута до средата на септември! Сега проучвам други варианти.
Ще се радвам ,ако пишеш какъв транспорт ще  намериш.За първи път ще ходим в Дисниленд в края на ноември за рождения ден на сина ми, става на 11г.Само самолетни билети съм взела.Мисля да вземем апартамент в района около Дисни и най -вече до спирка на влака.И ние кацаме на Бове и не знам дали да не питам за трансфер,или да сменяме различен вид рейсове,метро.Ще сме 5 човека.Притеснява ме и времето дали няма да е много студено,но мисля че преживяването точно на РД да е в парка ще го помни винаги.

# 142
Ако не беше Premier Access, бая неща нямаше да видим, вкл. и толкова популярния Питър Пан, така че за мен си струва 100% да се ползва, ако човек има възможност. Отделно смятам, че има няколко атракции, за които грам не си заслужава човек да се реди повече от 20-30 мин. и за тях ми допада опцията да има плащане.

Първоначално искахме да купим билета за всички атракции, но цената от 300 или повече евро на човек ни отказа и взехме само за отделни неща. Big Thunder Mountain го отвориха на предпоследния ни ден и можете да си представите какво чудо беше пред него след като е бил толкова дълго в ремонт. Под 90 мин. чакане изобщо не падаше. В деня и малко преди часа, за който имахме Premier Access даже се развали, но успяха да го пуснат пак докато ни дойде реда. Като минахме покрай виещата се опашка от сигурно 1000 чакащи на 40 градуса се почуствахме като някакви богоизбрани Sweat Smile Така че тези фаст пасове са си хубава работа.

А 2026 определено ще е година с много чакане — Frozen всички искат да го видят и посещаемостта ще е брутална.

Снимането и близките срещи с героите много са се променили от това, което помня от моето детство, така че този път не мога да се похваля с такова преживяване. Като дете и тийн имам снимки с герои, които просто си преминаваха, спираха се, гушкахме се, танцувахме и тн., но сега изобщо не видях такива неща. Навсякъде бяха официални срещи, опашки или виртуално чакане, което беше вече заето. Видях от по-близо само Доналд (и то супер неочаквано докато разглеждахме лобито на Newport Bay) + Дейзи по време на музикалния фестивал (защото пак по някаква случайност бяхме пред портата, от която излезе) и Мини пред Cowboy Cookout Barbecue.

# 143
За виртуалните опашки е трудно, но ако сте в дисни хотел и вече сте в парка преди 9ч, изобщо не е толкова трудно. Докато чакахме на физическа опашка в студиото за Мики/около 30-40 мин/, без проблем се подредих на виртуална опашка за Олаф. Единствено принцесите не успях два поредни дни. Другото за виртуалните опашки, което препоръчвам е да следите времето. Много хора не отиват и времето за чакане намалява по-бързо, отколкото реалното време по часовник.

# 144
Ние в 9:30 тепърва слизахме на закуска, така че и това е фактор да не успяхме да направим всичко.
Язък за magic hour-a, който не ползвахме нито веднъж, но нашият график е много различен.
Ако имаха нощен magic hour щяхме да сме първа писта! 😂

Колкото и да имам вътрешното желание, физически не мога да издържа да съм в 8 и нещо в парка и да ходя всеки ден 25 - 30 000 крачки на тези високи температури. Дисниленд си е екстремно преживяване, особено през лятото.
При следващото посещение ще се опитаме да отметнем всичко, до което не стигнахме, включително и близка среща с герои.

# 145
За виртуалната опашка на Олаф, Мики и Супергероите има реален шанс да се вреди човек, за принцесите не знам...не съм се пробвала. Но за Стич (добре, че го махнаха и пак си е нормална опашка и за 2 часа чакане го видяхме и с хелоуинския му аутфит) и за Джак и Сали е просто невъзможно. Много ми е мъчно за Джак и Сали, фен съм, миналата година се отказахме да чакаме 3 часа, с идеята че тази ще го направим, а то ....скоро не мисля да ходим пак за Хелоуин, тоест няма как да ги видим... Sad
За magic hour-а и аз не си представям да съм толкова рано в парковете, сега рекорда ни беше 10:30-11 някъде да сме там. Затова и не ме блазнят Дисни хотелите Simple Smile Ако имаше нощен  magic hour, тогава определено бих се замислила дали не си заслужава цената Simple Smile
За Фоузън си представям колко ли време ще се чака изобщо за влизане в зоната....Confounded
И въпреки навалицата и чакането...пак нямам търпение да се върнем. Просто да си седя на една пейка, зяпайки хората и замъка ме кара да се усмихвам. Simple Smile Ако може и едни пуканки (не знам какво им слагат, но по -вкусни не съм яла, цената не я коментирам Sunglasses)

# 146
Ние сме били по време на magic hour - не е като да беше без хора, а и част от атракциите още не бяха отворили. Та на мен не би ми бил решаващ фактор.

# 147
Ще се радвам ,ако пишеш какъв транспорт ще  намериш.За първи път ще ходим в Дисниленд в края на ноември за рождения ден на сина ми, става на 11г.Само самолетни билети съм взела.Мисля да вземем апартамент в района около Дисни и най -вече до спирка на влака.И ние кацаме на Бове и не знам дали да не питам за трансфер,или да сменяме различен вид рейсове,метро.Ще сме 5 човека.Притеснява ме и времето дали няма да е много студено,но мисля че преживяването точно на РД да е в парка ще го помни винаги.
[/quote]

Винаги съм кацала на Бове и съм взимала автобус от летището до града, което отнема около час и половина! Билети препоръчвам да се вземат от този сайт https://www.aerobus.fr/
След като слезете от автобуса вече има връзка с метро или RER в зависимост къде трябва да отидете.
Виждам, че в момента няма автобус до Porte Maillot и опцията ми е да отида до Paris La Defense (Terminal Jules Verne), откъдето да взема RER A за Дисниленд. Някой да знае дали е близо спирката за RER A пеша или трябва да взема метро?
Цена на трансфер с кола излиза между- 145 и 200 евро за 1 човек. Ако сте повече хора има изгодни оферти. Иначе автобуса от летището до града или в моя случай до La Defense излиза 37-47 лв.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:47 от hrisi04

# 148
По повод на това кой колко издържа в парка - ние играхме следната схема като бяхме лятото на 2023 - ставане рано, закуска, Magic Hour, следобедно прибиране за около час и половина към 16-17ч , връщне в хотела, душ, спане за около час и към 18-19ч връщане с нови сили. Така изкарвахме и до светлинното шоу всичките дни. За нас тази схема работеше идеално Simple Smile
Някой има ли спомен лятото по кое време е парада? Искам да букна Walt’s за вечеря , ако има възможност да видим парада през прозореца, този с героите, които обикалят?
Благодаря ви за препоръките за Downtown, букнах вечеря и за там😍
Като чета каква лудница се очаква да бъде 2026… не знам ще ни стигнат ли 4 дни 🙈

# 149
  • На планетата Земя
Парадът обикновено е в 17,30 часа, но гледам сега е изместен за 11,30 часа. Запазете час, който ще е сигурен при всички положения, ако става дума за вечеря - например от 18 часа нататък. Или по обяд от 12-12,30 часа нататък.

Общи условия

Активация на акаунт