Дисниленд Париж - тема 7

• 4 945
  • 150
  •   1
Отговори
# 30
  • На планетата Земя
За влизането в парка зависи на кое летище кацате и как ще се предвижите към хотела.
Направете в приложението онлайн чек ин 7 дни преди пристигането, ще спести малко време. На рецепция ще ви дадат входните билети, ще си оставите багажа на съхранение и към парка. Питате за час, до който работи гардеробът вечерта. Би трябвало да може и след шоуто да се приберете, да си вземете куфарите и към стаята. В 15 часа или по-рано (ако е готова) ще получите смс с номера на стаята си и че можете да се настаните.

# 31
Може и по-рано да е готова стаята и да се настаните веднага. Никога не сме ползвали гардероб, а сме пристигали към 10-11 ч. преди обяд, особено пък ако периодът не е толкова ваканционен.

# 32
  • На планетата Земя
При нас точно обратното - само веднъж имахме късмет с готова стая в Нюпорт бей.

# 33
Приключи и така дългоочакваното ни посещение в Дисни. Бяхме там в периода 1-4 юни. Имахме 3 нощувки в Sequoia Lodge в стая в основната сграда с включен полупансион. Пътувах сама с двете деца на 9 и 13 години. 3 дни прекарахме основно в студията. Като първия ден посетихме основния парк и всички атракции и само се върнахме за Стар Уарс, среща със ститч, Бъз и Аутопиа. През първите два дена посетихме всички атракции като използвахме приорити карта, поради болест на дъщеря ми. Почти на всички атракции влизахме през premier access, освен на костенурките, там се влизаше през изхода.
Почти не сме се снимали с герои, тъй като дъщеря ми нямаше желание, освен с Мики Маус, Ститч и Доналд. Мики видяхме в парка и направо отидохме на входа за инвалиди, където срещу показване на картата ни дадоха талон с час (за след 5 минути). За Ститч направихме резервация през приложението. Като за него, така и за още няколко герои има виртуална опашка. Запазихме и в трейнинг центъра, като си мислихме, че има нещо по-специално от просто среща с герой, но пък не сме чакали особено много и дъщеря ми се забавлява. Падна ни се Black Widow. Снимката накрая много ни хареса. Предния път имахме фото пас, но този път решихме да не взимаме и може би малко съжалявам, защото имахме доста хубави снимки, от които само две закупихме.
Предварително бяхме направили резервации за три ресторанта - Капитан Джак, Манхатън в Марвел и Walt’s в парка. Като в последния момент решихме да сменим Манхатън с Даунтаун бюфета отново в Марвел. Отидохме без резервация в 7:15 и ни дадоха час за вечеря 8:30. Най-много ни хареса храната в Walt’s , а най-малко в Капитан Джак, но и там атмосферата въобще не ни допадна. Твърде тъмно ни беше. При следващо посещение не мисля да взимаме полупансион, а направо бихме сядали на заведения, спрямо желанията. Храната в Rainforest също ни хареса. В Pizza Outpost децата пробваха пици Мики, които им допаднаха.
Децата много се забавляваха в басейна на Sequoia, особено на пързалката. Водата ми се стори доста студена, но това не им попречи  и прекарваха средно по час и половина. Останахме много впечатлени от шоуто на Мики в студиата. Препоръчвам с две ръце, ако имате време. Много хубаво и спокойно си изкарахме.

# 34
  • Бургас/София
Здравейте, споделям и аз впечатления от престоя ни 4-6.06. От летището до Дисниленд пътувахме с бързия влак TGV. Отнема 10 минути, супер удобно е като придвижването от кацането на самолета на Терминал 1 до гарата ни отне не повече от 30-40 минути (без чекиран багаж). Бяхме отседнали в Disneyland Hotel-а без храна. Хотелът е прекрасен и много удобен да се прибереш за почивка или в моя случай - ако трябва да поработиш. Отделно бяхме резервирали 1 вечеря с героите в Royal Banquet. Паднаха ни се Мики, Мини, Плуто и Гуфи, но Дейзи и Доналд ги видяхме в парка през деня. Обръщаха внимание на всички деца. Постоянно минаваха по масите. Всеки от тях идва по няколко пъти. В лобито на хотела случихме срещи с Пепеляшка и с Рапунцел. Децата (на 9 и 16) бяха много впечатлени. Малката не се качи единствено на влакчето на Индиана Джоунс, защото не и достигаше ръст. Любима атракция - Avengers flight force единодушно, а на голямата и Tower of terror. Много съжаляваха, че BTM, RC Racer и Star Wars Hyperspace mountain не работеха докато бяхме там. Най-голямото разочарование е, че така и не успях да се вредя на виртуалната опашка за Стич, въпреки че всеки път се логвах 2 минути преди да отвори.
Вечерното шоу беше прекрасно като на втората вечер по това време валеше доста проливно и шоуто беше без дронове, но пък имаше по-малко хора.

# 35
  • София
Здравейте,
bab1 може ли информация кога отварят виртуалната опашка за Стич и въобще как става да се наредиш на нея?

# 36
Здравейте,
bab1 може ли информация кога отварят виртуалната опашка за Стич и въобще как става да се наредиш на нея?

Това нещо ново ли е? Ние сме ходили на шоуто на Стич - за последно през 2023 г., но нямаше виртуални опашки тогава.

# 37
  • На планетата Земя
Има герои, за които е възможна виртуална опашка. Линкваш си билета в аппа, оттам се включваш в опашката, дава ти слот, в който да се явиш и да се снимаш със Стич, без да си губил време в чакане. Ето така изглежда:

# 38
Aaa, то за снимка било. Мерси, Милето.

# 39
  • София
Благодаря, Mileto! ❤️

Успях да го намеря в приложението, но все още не се ориентирам кога става активен бутона Select the experience.

# 40
Едната по спомен отваря в 9:45, а другата в 2 часа. Ние през приложението направихме онлайн чек ин  за хотела и не знам дали заради това, но при запазване на час за среща със Ститч можех автоматично да избера всички в групата ни и нищо допълнително не въвеждах. Може и така да е за всички, но не мога да потвърдя. Също така на виртуалната опашка може да се “наредите” само, ако сте влезли в парковете без значение основния или студията. Ние в нито един от дните не бяхме там преди 9:45 и затова не ми позволяваше да запазя. Но без проблем запазихме за Avangers (като ти се пада герой изненада) и среща със Ститч. Ако не греша имаше още 3 възможности - Дарт Вейдер, Спайдърмен и Мики Маус. Ако наистина държите да запазите среща с някой от тези герои си сложете аларма за една/две минути преди часа, в който отварят опашката. Буквално минута след това повечето вече не са активни за резервация. Поне тези, които ние пробвахме.

# 41
  • На планетата Земя
Да, за да заработи, трябва да ви знае, че сте в парка, да сте линкнали билета.

# 42
  • София
Besyto големи благодарности! ❤️

Живот и здраве, ще се пробваме следващата седмица и ще споделя после дали сме успели.

# 43
  • София
Здравейте.
Пак имам питане 🤭
При full board plus пише, че има едно допълнително хранене последния ден. Т.е. имам по една закуска, обяд и вечеря (общо за двата дни) и още едно бонус хранене ли? 🤣
Ако имам вечеря първия ден, на втория закуска и обяд, това допълнителното мога да го ползвам като за вечеря ли?
Другото е - даваха преди ваучери за сладолед и разни други боклуци - сега има ли го пак? И ако да, от къде може да се взима сладолед?
Много благодаря! ❤️

# 44
Здравейте.
Обмислям един уикенд в Дисниленд в края на годината! Исках да изчакам до 2026 за отварянето на новия парк...но ми се вижда прекалено далеч!
От коя дата започват коледните шествия и украса? В сайта ли да следя? Другият вариант е да отида покрай Хелоуин, но също не се ориентирам от коя до коя дата има тематични костюми и украса в парка? Ще съм благодарна за всякакви съвети, плюсове и минуси да се посети Дисниленд около Хелоуин или около Коледа?

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 22:05 от hrisi04

Общи условия

Активация на акаунт