ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 348
  • 678
  •   1
Отговори
# 300
А аз съм в цикъл и съм толкова уморена е недоспала  Sad 
Бебка още точи хрема, давам и Коризалия и Камелия, физиологичен разтвор. Май избива четвъртото зъбче.
И ние имаме едно падане вече, и то точно при мен, която най и треперех и поучавах всички да не я изпускат. Е, ръката ми беше на нея, но тя се изплъзна много бързо и просто за секунда беше вече долу. Слава Богу без наранявания, само уплахата. С голямата едно падане имахме и едно си остана, дано и сега да е така.

# 301
Juji нашият е с две падания, за щастие едното върху възглавници. Дано няма повече. Аз много съм изтерясала на тази тема. Сега, когато става все по-подвижен, започвам да си мисля как ще проходи, ще пада, ще ожулва колене, някой път нос.... и от сега изпадам в ужас. Това са напълно нормални неща, случвало са ми се вече с големите момчета, но тогава като че ли не се притеснявах така.
Започвам малко да психясвам май.
Скрит текст:
Установих категорично, че Боби не обръща никакво внимание на каквито и да е играчки. За това трябваше да импровизирам с четка за коса, кутия с крем и велкро лепенки 😆

За него играчки са сладкарски шпатули, купички, чаши, бъркалки и всичко, което не е за игра. Половината ми кухня вече е в неговия кът.
Но, разбира се, кучето е най-интересно, добре че още му бяга и не може да я хване

# 302
Добре е след падането.Знам,че може да падне,но нейното е от немърливост.Сто пъти съм й казал да не го оставя на дивана,та той е 40см широк.За да не й бръкне сина й в чантата(дадохме й пари да ни купи цигари и той отиваше да ги вземе,а тя все се плаши да не видим колко пари има),стана изведнъж и тръгна.И бях на 5м и й казах да изчака да стигна до него.Беше въпрос на време да падне при нея.
Добре е иначе,няма и червенина даже,но се плаши от дивана.Като го види и реве.Избива му и горно зъбче.

# 303
Хармъни, според мен ако искаш да кърмиш още и ексклузивно помпаш, би било добре да вмъкнеш още 1-2 цеденета, иначе кърмата постепенно ще спре. Много е изтощаващо това с цеденето и определено писва, затова и ако решиш да спираш е напълно ок и вече си дала най-доброто, което си могла.

Ако все пак решиш да цедиш, може да помислиш за мобилна помпа. За мен нещото, което е огромната разлика, са hands free чашките за кърма на Медела. Мога да цедя навсякъде и по всяко време, без да е нужно да стоя закачена за помпа, което не бих могла да направя. Наскоро видах, че Медела точно са пуснали и изцяло wearable помпа, симпатично кръстена Magic InBra. Доста е скъпа, но знам, че и някакви no name помпи като Bella baby могат да помогнат да поддържаш цеденета докато си в движение. От гледна точка на психическото натоварване е несравнимо облекчение.

Иначе аз бих продължила да давам докато има - всяка капка е ценна и от значение, но е много важен крехкият баланс все пак да не психясаш в процеса. Една изнервена и изтормозена майка не оправдава няколкото капки кърма за бебето. Надявам се да намериш верния за теб отговор!

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 16:06 от Не се сърди, човече

# 304
Момичета, искам да си сверя часовника. Моля ви да споделите, ако е удобно. Децата ви на 7-8 месеца от какво пият вода, как се храните (който е захранил) - напълно смляно пюре или парчета или ЗВБ? Колко хранения имате на ден и колко шишета с мляко? Децата ви държат ли си сами шишетата или лъжиците или нещо?

Ние имаме 4 хранения на ден (каквото и да направя, не мога да ги направя 5, тя просто не е гладна и повръща всичко над 4 хранения) - сутрин и вечер храненето е шише мляко 180 мл, понякога 210 мл. Обяд и следобедна закуска са пюрета. Когато се сетя, давам парче зеленчук, което хваща с ръка и яде сама - получава се, което много ме радва.
Пие от шише за мляко, или от шише от DM с едни отвори, и не успява да разбере шишето със сламката, затова още не пие от такова.

Нищо не държи сама, понякога "помага" да хване шишето или взима лъжицата, но не с идея да яде, а да си чеше венците, че я сърбят.

# 305
Моето е на 7 и половина и имаме едно хранене, на 8 месеца ще правим две. Имаме и пюрета, и парчета, и ЗВБ. Водата със сламка - научи се как да я изкарва от сламката, но основно я плюе и си играе. Даваме и към 5 минути някъде така да си играе със сламката и после от отворена чаша и даваме (махаме капака) - държим я през цялото време. Сама да я държи засега няма как да стане, просто ще я разлее.

И моята много обича да си чеше венците с лъжицата, имаме няколко различни. Но пак успява да вземе храна от тях, но половината отива някъде другаде, не в устата. Ние от самото начало така и даваме сама да се храни, някой път много изяжда, някой път почти нищо

# 306
# 307
Девойки, хубаво е да се спазва етичен тон в общността. Постове, целящи посочване с пръст и “заформяне на интрига” с какво допринасят за развитието на групата?

Призовавам всички да спазваме правилата на общуване. Аз самата отворих вчера правилата на групата да прочета изрично какво е допустимо и какво не. Интриганството трудно се доказва и затова ли често хората го ползват като самозащите (във всякакви общности, не само тук)?

*саморазправата не е целта, не те харесва, докладвай, има си хора, на които това им е работата. Настройването един срещу друг с какво помага?

*та в една Америка, съдебната призовка е следващата стъпка и плащането за неспазване на етика, на общуване в случая, е солено. Хората “обожават да се дават на съд”. Маже да “ти” се струва смешно, окей, но като си платиш като поп, дали пък ще “ти” е толкова забавно?

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 15:08 от MayaJane

# 308
Хубава работа, какво става в групата?! Половината постове от днес ги няма, без абсолютно никакъв проблем с правилата на форума или компрометирано съдържание. Ако ще се докладва всичко, което на някого не му пасва на фън шуя, нещо смисълът от цялото упражнение изчезва.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 16:26 от Moonlit

# 309
Аз не намирам и от преди няколко дни коментари, за днес не знам какво е било изтрито. Да не би да е някакъв бъг?

Мая, за какво говориш? Не може да се води никаква дискусия като се трият така коментари, губи се нишката на разговора.

# 310
Да не би наистина да има проблем генерално с групата, да се изтриват коментари от самата система? Моят последен коментар е изтрит, но определено не мисля, че имаше нещо нередно или неспазващо някакви правила..

# 311
Мда, аз съм изпуснала нишката.
Баян е на 8м. Има две хранения с АМ - сутрин около 7ч и вечер в 21:30ч. Изпива по 230мл. Понякога му давам и на следобедното хранене, ако нямам какво да му дам или просто за разнообразие.
Второ хранене към 10ч, кисело мляко с плод, кускус с плод, попара или каша.
13ч супа или яхния.
17ч каша, домашно кексче без захар, филийка с пастет или някои друг мой кулинарен експеримент... или АМ.
21:30ч АМ.
Шишето започна да държи сам изведнъж, преди около седмица. С лъжица изобщо не се справя. С пръсти трудно цели устата, но се справя.  
Не пасирам нищо, освен крем супите, другото мачкам с вилицата.
Изрина се от малини. Знам, че те се водят от мъхестите, заради власинките. След термична обработка би трябвало да няма проблем, но .... се изран отново и от сироп - варен и прецеден през тензух. Явно не е неговия плод, въпреки, че много ги харесва.

Някой има ли проблем, като мен? Много го ревнувам този пикльо. В последно време е започнал като види баща си или го чуе по телефона - голямо щастие, а на мен едва се усмихва. Започват да никнат втория комплект горни зъбчета и е ужасен. По цял ден само мрънка и се сърди, а като се прибере баща му веднага се протяга да го гушка и му се смее. Много тъпо взех да се чувствам. От два дни започна да се изправя сам в кошарата и вече не иска да седне никъде, иска само да е прав. А на мен ръцете вече са ми тотал щета.

# 312
Leylah, не се притеснявай. Моето момиче се усмихва на новите хора веднага, не на тези, които я държат. Ако не ме е виждала от няколко часа, голям кеф, като ме види. Като е с мен повечко време, почва да ми мрънка и като види баща си или баба си, грейва.

Иначе почти винаги се смее, ако я вдигна над главата си. Даже някой път успява хем да се смее, хем да плаче.

Моята още не се изправя сама, но все иска и тя да е права

# 313
Благодаря ти, определено е успокояващо.
Смее ми се, когато го гъделичкам леко, ако е в настроение или му правя някакви циркаджийски номера, но два пъти на едно и също не се радва, все нови трябва да измислям.
За стоенето прав, не знам дали не е рано още, майка ми все ми се кара да не го оставям така, защото още не му е достатъчно силен кръста и му било рано още, ама той - голям зор.

# 314
И малката се радва на жена ми повече понякога, но има защо - тя ѝ прави цирк постоянно Grinning
Не само, че не ревнувам, ами даже много се радвам, че има кой да я поеме и да ме оставят намира всички за някакво време. И на мен се радва, но наистина не ми пречи да се радва на другите - облекчение е.
Децата си знаят към кого да се обърнат, ако имат някакви нужди, и към кого - за забавление Joy

Не знам за стоенето прав, ние вече си ходим стабилно хванати за две ръце. Ортопедът каза, че е готова и тя много се изкефи, като видя, че може да се придвижва така.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 07:50 от Skady

Общи условия

Активация на акаунт