ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 30 445
  • 678
  •   2
Отговори
# 345
Това за меда не е остаряло. Навсякъде го повтарят. Рискът от ботулизъм от меда е малък, но последствията са много сериозни. Спорите живеят в почвата и никога не се знае пчеличките дали са ги събрали и тях. Рискът не си струва.

# 346
Та към запознатите мами, кога би било най-добре да планирам втора бременност, за да се застъпят майчинствата?
Трябва да влезеш в 45-дневния преди първото дете да навърши 2 години.

Сигурна ли си? Мислех, че трябва да се роди второто бебе преди първото да е навършило 2 години, не бях чувала това за 45-дневния, което си е месец и половина още.

# 347
Сигурна ли си? Мислех, че трябва да се роди второто бебе преди първото да е навършило 2 години, не бях чувала това за 45-дневния, което си е месец и половина още.
Да, от 45-дневния нататък се изчислява какво ще ти е майчинството. Номерът е да не си прекъснала втората година майчинство преди да влезеш в този 45-дневен. Така става застъпването.

# 348
Да, от 45-дневния нататък се изчислява какво ще ти е майчинството. Номерът е да не си прекъснала втората година майчинство преди да влезеш в този 45-дневен. Така става застъпването.

В този случай при застъпване на майчинствата, би следвало сумата за майчинството за първата година на второто дете да не е по-малко от сумата за първата година на първото дете, нали така?

# 349
Момичета,ние пак имаме проблем с моето бебче.От обед нослето му тече и киха.Не тече обилно,три-четири пъти съм го трила.Бистра течност.Няма температура,не кашля.Избива му второто горно,и то доста трудно.Десети ден вече го мъчи,та даже днес малко се разкървави.Дали може да е от него или си е изстинал от климатика?Не го пускаме често,по два-три пъти дневно да отвърне малко,и то на 25градуса.

# 350
Lunatichka, и моята често има бистри сополки, дори и в момента. Нищо не и давам иначе Коризалия както говорихме май е точно за това.

Записах си час за терапия онзи ден, много се ентусиазирах, тепърва има да ходя.

Другите, които писаха, че ходят, как върви при вас?

Според мен май ще е доста полезно точно с началото на майчинството. Например, виждам, че май-май хич не е случаен метода ми на майчинство, който общо взето и тип ваденка 😃 до бебета.
Днес обаче се отделихме 🥹🥹🥹 тя ли пусна мен или аз нея, или заедно, не знам, но с увереното вече прохождане напред, днес изследваше света наоколо цял ден. Не беше непрекъсната в ръцете ми, колкото и мазахистично изтощаващо да беше, исках да плача днес.

# 351
А как процедираме с ваксините покрай тези хрема- няма им нищо, пък хрема.  Чудя се докога да я отлагам нашата ваксина. Хремата почти мина, но не напълно.  Носен секрет пуснахме - чист.

Пристигна кошарата ни - скромна по размер 1,20 на 1,80, да видим как ще я сглобим. 

Предстои ни пътуване, първо на планина, после на море, а колата още е на ремонт, аз ще правя списъци за багаж. Шубе ме е, но мисля, че ще е полезно за всички  малко разнообразие и чист въздух.

Вашите бебчовци седят ли стабилно сами? Моята се задържа за малко и туп на една страна...все я пазя, ако не я пазех и на пода така падне настрани, ще се удари силно...аз ли някъде греша.

# 352
Вашите бебчовци седят ли стабилно сами? Моята се задържа за малко и туп на една страна..
Вики седи сама отдавна, но пък пропуска други етапи на развитието, така че май всичко си е до дете Grinning Всичко е в мерака. Тези дни сме на плажа и от зор да хване пясък, камъчета, мидички и какво ли не, ще вземе да пропълзи. А до преди това нямаше и следа от опити или желание.

# 353
Моята от няколко седмици доста стабилно си седи и вече и даже сама сяда от легнало положение. Но пък почна да се обръща на почти 6 месеца.

Седенето стабилно става някъде до деветия месец за повечето бебета, нищо страшно няма.

# 354
Здравейте, момичета.
Как сте?

Успокоихте ме за седенето.

Ето че мина и нашият преглед -  8,300кг, 69 см, на осем месеца и една седмица.
Два зъба прорязват, горен и долен, побъркаха ни. Ваксината я отлагаме.
Много напира бебката да ходи, педиатърката каза да я държим на ръце максимално (тоест колкото издържаме) да ходи. Не знам има ли смисъл да казвам колко ме боли кръстът и дали ще издържи това натоварване не знам...Но няма как. Явно бърза да проходи малката.
А пък голямата днес завършва девети клас с пълно отличие,  моята гордост. Чака с нетърпение ваканцията и морето.
То и аз така 🤣 

Тук гърми и ще вали.

# 355
Как сте?Цяла седмица никой не пише и започнах да се притеснявам.Ние сме добре

# 356
Ние утре правим 8+. Нямаме зъби, не лазим, но пък искаме да ходим. Малката вече ходи, хваната за една ръка, не за две. Желанието е огромно. Физически не знам как се справя, тези крачета ми изглеждат все едно ще се счупят. Слабичка е. Всички бебета около нас са едни дундести, дрехите за бебета са с толкова широки крачоли. И нашата въшка в тях Joy Сладка картинка.

# 357
Ние имаме две зъбчета. Опитва се да лази, но не успява да тръгне напред и направо минава на търкаляне. Още не казва срички, вашите казват ли? Като бабаба или мамама?

# 358
  • София
Да се включа най-накрая и аз Sweat Smile При нас няма нещо особено, затова и не пиша. Преди по-малко от месец ни излязоха първите зъбки, два наведнъж, долу. Сега и два горни напират, да не кажа четири. Леко ни се размина, почти не се усетиха.

След като почнахме (най-накрая) захранването, но особено след като включихме месо, ми се струва че доста бързо дръпна на размер. За лазене отдавна прави опити, но не е баш да лази. Още и не седи стабилно. Но все пак е родена в 36-та седмица, та гледам да не го мисля много. Иначе най-много обича по-корем, където и да я сложиш, веднага се завърта.

От известно време настоятелно повтаря ба-ба-ба-бла-бла-бла и аз се правя, че няма нищо общо с баба Joy

# 359
Научих нещо важно тази седмица, изглежда ли нещо съмнително в поведението на бебечето, дай и парацетамол за всеки случай, пък пак си се чуди какво става.

Докато се усетим, дадоха и парацетамол в спешното, а температура 40.2 градуса, 2 термометъра вкъщи не засякоха нищо. Ние си мислехме, че е слънчев удар, а то вероятно вирусна инфекция. Сега сме и на антибиотик, и на парцетамол, и на ибупрофен.  А, да страх лозе пази, та вчера като се разплака неистово без причина я заведохме пак на лекар, 39 градуса температура, в нас пак нищо, та така започнахме всички хапчета.

Баща и май е с вирус от 2 седмици, кашля и носи маска само един ден, след това и редовните ескимос-целувки с бебето. Направо ми причерня пред очите като излязохме от кабинета, той човека може и той да се обвинява, без да казва, но аз като казах за вбъдеще да го имаме предвид (мислех че съм мила) и да седим настрана от нея при настинки, той ми отговори нещо като “бла,бла”, че не млъквам един вид и все обвинения и аз направо вярно ми падна пердето и му казах да си върви. И да остави ключа му казах. Хубаво, че не тръгна, но атмосферата е “не мой кибритена клечка да падне, че ще избухне пожар”. Направо е, хем ти се иска да се получи, хем е супер обтегната всичко.

При вас как са отношенията с партньорите?

Общи условия

Активация на акаунт