ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 24 009
  • 594
  •   2
Отговори
# 555
И аз бих посъветвала това. Научете детето да пляска и маха. Бебетата обичат да имитират.

# 556
Моето само започна да пляска, без да го е виждала никога. Просто за кеф

# 557
Здравейте от нас с Юлиана!
Първото родено бебе тук в тази група ..проходи..
Вече се катери, слиза често пъти сама от дивана и спалнята с краката назад по корем, знае животните по наименования, защото казвам какво искам и тя ми го дава.
Не сочи с пръстче. За развиване на това умение е необходимо да се работи в посока усъвършенстване на фината моторика и затова непрекъснато давам нещо в ръчичките да мачка, да отлепя, да изважда.
Относно смученето бяхме назад, защото това е умението, което се изисква за пиене със сламка. Но ме посъветваха да дам пауч, за да ѝ е вкусно и да иска да практикува умението като знае, че ще хапва нещо вкусно. Аз направих плодово пюре и със спринцовка го сложих в паучове, които имам от тему.
Много добре се практикуваше умението. Дадох сламка и веднага смукна водичка, ама явно не искаше вода и спря .. важното е, че умее..
От неразливна чаша също почна да успява да пие.
Яде парчета, дъвче неща като банан, ориз картоф, нектарина, круша, ябълка..
Непрекъснато бърбори...
Много е комуникативна.
Герой голям се оказа, при все че се роди 1190гр...
Изненада ме!

Вече не гледаме коригираната възраст, която се счита като все едно е родена октомври.
Вече си я следим по рождена дата - 20.08.24г.
Развива се с нормално темпо.
Мисля, че до 1,6г-2г няма нужда да се вторачваме в това дали посочва, маха, пляска ...то ако иска ще го направи....познавам доста необщителни бебешори....не се тревожете..Аз бях много притеснена заради преждевременното раждане, но ето че нямало защо.
Кураж и търпение ви желая!

# 558
Момичета, времето захладня и режима ни за разходки се промени. Вие кога излизате и как обличате децата?
Боди с дълъг ръкав и отгоре Лидл-ското пухено якенце. То топли доста и е лекичко. Шапки купувахме тези дни. Тънка шапка и понякога качулката на якето. Но сме само на двора. На площадката вече са повече дрешки. Имаме и едни ботушки за дъжд от Хиполенд.

# 559
Момичета, днес пуснахме ПКК, желязо, феритин, вит Д и б12, фолиева киселина на бебето след консултация с хематолог заради това будене нон стоп, когато легне да спи. Оказа се, че има нисък феритин, но желязото е в норма. За съжаление чак другия вторник сме на консултация и ще разберем дали има нужда да приема нещо допълнително, но се надявам да се подобри поне малко сънят.

# 560
Момичета, днес пуснахме ПКК, желязо, феритин, вит Д и б12, фолиева киселина на бебето след консултация с хематолог заради това будене нон стоп, когато легне да спи. Оказа се, че има нисък феритин, но желязото е в норма. За съжаление чак другия вторник сме на консултация и ще разберем дали има нужда да приема нещо допълнително, но се надявам да се подобри поне малко сънят.
Буденето е свързано с желязото ли?
Ние след първия рожден ден трябва да пуснем кръвни изследвания така или иначе, и ще взема да пусна и тези. Нашата се буди от зъби основно, но за всеки случай да видя дали всичко върви добре. Благодаря, че сподели.

# 561
Sev, при нас се оказа идентичен случай
Отидохме на консултация и там първият въпрос като споменах честото будене беше изследвали ли сте желязо.
Били сме класически случай да предпочита плодове и кисело мляко, защото така си набавя бърза енергия.
На вас какво ви предписаха?

# 562
Може би вече е обсъждано, но за желязо от вена ли се взима кръв? Има ли лаборатории, които могат да вземат кръв от пръстче?

И един друг важен за мен въпрос - отказахте ли вече бибероните? Ако някой има съвет как да подходя, ще ми е полезно. Според мен заради биберона се буди през нощта и искам вече да го махаме. Последните вечери все към 3-4 ни буди и няма заспиване после, ще се побъркам вече.

# 563
Да, честото будене и неспокойният сън може да са свързани със запасите от желязо, така ни каза д-р Чакъров, който ни назначи изследванията, иначе не знаех. Във вторник сме на преглед и ще видим дали и какво ще изпише за нисък феритин. За съжаление, най-точни резултати дава взимането на кръв от вената. Аз много се притеснявах да го заведа, но се оказа, че не е толкова страшно и бързо забрави и не плака много. Ходихме в Бодимед на Позитано, като предварително се обадих да питам дали лаборантката Роси ще е там, защото разбрах, че тя била "спец" по взимането на кръв от бебета. Иначе знам, че и в Токуда се справят добре.

# 564
Здравейте,мами.Ние сме в омагьосан кръг.От края на август киха и кашля няколко пъти(10-тина)дневно.На 5-ти септември през нощта започна хрема и повръщане.Лекувахме до 12 и на контролния беше добре.Кашлицата си продължава обаче.Не е сериозна,нощем не кашля.На 24 вдигна температура,на другия ден го заведох и се оказа херпангина.Лекувах с прахчета за имунитет и спрей за гърло.Док не изписа АБ,понеже е вид вирусна инфекция.И тя мина вече,но единичната кашлица си остава.Докторката му е наистина добър лекар и казва,че е добре,излекуван и с чисти дихателни пътища.
Откъм храната боксуваме на едно място.Не може да дъвче,нито да пие от сламка или чаша.Отхапва сам,но после го плюе или се дави и повръща.Сам ходи по 3-4 стъпки и пада.Играе си много,казва няколко неща
Не иска все още на тоалетна/клепало.6-те зъби са хубаво излезли,а 4-те наполовина.
Още има две нощни хранения,а през деня си яде доста:в 6-100/120 мляко с капки "Вигантол",в 8-200гр каша,в 11:30 около 300гр пюре,в 14ч-150 мляко,в 16:30/17ч-200гр ядене,в 20ч-200 мляко.

# 565
  • UK
От опита ми с вечно повръщащото ми голямо дете - докато не му махнеш или поне намалиш пюретата и кашите и не предлагаш твърди храни със структура на всяко хранене, поне по малко, детето няма да се научи да дъвче. Изобщо, защо си играеш с пюрета с дете на една година, те вече могат да ядат всичко. Няма нищо по-лесно и естествено от това детето да яде от общата храна, заедно с вас на масата.

# 566
lunatichka, нямам съвет относно здравословните проблеми, освен може би да видиш за алергия?

Относно останалите неща - моето също ме успява да пие от сламка, но му предлагам. Вземи си магическата чаша на Нук и се учете с нея да пие от чаша. Пробвай да нарязваш по различен начин парчетата - по-дребни или по-едри. На 1 годинка е достатъчно да прави по няколко крачки, има още много време да проходи. Струва ми се, че имаш много високи очаквания към детето.

ljoli, аз също си “играя” с пюрета поне на 1 от храненията, защото ми писва да чистя по цял ден пода и да мия главата на детето под мивката. Като казвам, че става мазало, значи чак от тавана съм чистила храна!

# 567
Не знам дали са високи,водя се по вас и по други майка около мен.Онзи ден видях тримесечно бебе да ръпа🙈кренвирш.10 месечно да яде пука ки и даже солети.Иначе попара яде и картофена яхния,като я мачкам до дребни парчета.Смо че не ги дъвче,а натиска с език.Едно особено движение,наподобяващо сукането.А иначе алчно отхапва парчета било хляб,банан,по-мека бисквитка..

# 568
Дете под 3 години да яде пуканки и 3 месечно бебе да яде кренвирш... Съжалявам, ама и двете са доста абсурдни ситуации, надявам се не се водиш по тях. Пуканките са ужасен риск от задавяне. Солети и моето бебе яде.

# 569
  • UK
Какви кренвирши, какви пуканки....но като знам на много хора каква им е хранителната култура, не се учудвам.

Общи условия

Активация на акаунт